mako
פרסומת

תביאו מסננת: הטריק הפשוט שימנע מהאבטיח להפוך ספוגי

שיטה קלה וטעימה שהופכת את קוביות האבטיח למושלמות להגשה ושומרת עליהן פריכות ועסיסיות לאורך זמן, גם בפיקניק קיצי וגם בשולחן חגיגי. כל מה שצריך זה מסננת וקצת סוכר

מערכת עיצוב הבית
mako
פורסם: | עודכן:
קוביות אבטיח
קוביות אבטיח | צילום: shutterstock_Angelika_Heine
הקישור הועתק

כמה פעמים חתכתם אבטיח, הנחתם בקערה – ואחרי זמן קצר גיליתם שהוא יושב בתוך שלולית מיץ, רך, עייף, ולגמרי איבד את הקסם? בדיוק בשביל זה קיים טריק פשוט, חכם וטעים, שמסייע לשמור על מרקם האבטיח פריך ועסיסי גם שעות אחרי שחתכתם אותו. לא צריך שום ציוד מיוחד – רק מסננת, מעט סוכר וקצת זמן.

הקיץ מביא איתו כמויות של אבטיח, אבל גם אתגר מוכר – איך להגיש קוביות יפות וקרירות שלא יהפכו לעיסה מימית אחרי שעה על השולחן? ב-Serious Eats, אתר קולינרי אמריקאי שמתמחה בטכניקות בישול מדויקות, חשפו לאחרונה טריק קטן עם תוצאה גדולה: סינון יזום של קוביות האבטיח בעזרת סוכר.

איך זה עובד? פשוט מאוד: חותכים את האבטיח לקוביות בגודל הרצוי, מניחים אותן במסננת המונחת מעל קערה, ומפזרים מעליהן כ-1–2 כפיות סוכר לכל 4 כוסות אבטיח. משאירים את הקוביות לנוח כחצי שעה. בזמן הזה, הסוכר מושך החוצה חלק מהנוזלים שבפרי בתהליך טבעי של אוסמוזה – בלי לפגוע בטעם או במרקם. להפך: האבטיח נשאר מרוכז, מתוק, ומרענן הרבה יותר.

סוכר
רק כפית או שתיים | צילום: shutterstock

היתרון? הקוביות לא "מתבשלות" במיץ של עצמן, לא הופכות רכות מדי, ומחזיקות מעמד לאורך זמן – מושלם למנות של פיקניק, על שולחן ברביקיו, או כקינוח קיצי קליל.

אגב, גם את המיץ שנקווה בתחתית הקערה לא חייבים לשפוך. זהו מיץ אבטיח מרוכז, טעים להפליא, שאפשר לערבב עם מים קרים או אלכוהול כדי להכין קוקטייל קיץ, או להשתמש בו כרוטב לסלט פירות.