mako
פרסומת

מבריק: כך מנקים משטחי נירוסטה

כמעט בכל מטבח יש משטח נירוסטה - המקרר, הכיריים או הכיור. החומר אמנם עמיד וזול, אבל גם מתלכלך ומאבד את הברק בקלות. איך מנקים? מצאנו שיטה מעולה

מערכת עיצוב הבית
living
פורסם:
שמן זית
צילום: קרן לוי צדק
הקישור הועתק

משטחי פלדת אל חלד (המוכרת יותר בשם נירוסטה) נפוצים במטבחים רבים – מחזיתות המקרר והתנור, דרך הכיריים ועד הכיור. יתרונותיו של החומר הם מחיר הזול יחסית והעמידות שלו (הוא גם ניתן למיחזור), אבל מצד שני טביעות אצבעות ולכלוך בולטים עליו במיוחד. איך שומרים שהמשטח יישאר מבריק? הנה השיטה.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

לפני שאתם מתחילים שימו לב: כשמסתכלים מקורב על משטח הנירוסטה, אפשר לראות עליו מעין "סיבים" או קווים דקים. הקפידו לנקות בכיוון הסיבים. אם לא מקפידים על כך, חומרי הניקוי והלכלוך עלולים להצטבר בתוך החריצים הדקים, לעמעם את הברק ולפגוע במראה המשטח. בנוסף, כדי לא לשרוט את המשטח רצוי להשתמש במטלית מיקרופייבר, ובשום מקרה לא בנייר מגבת.

מה עושים: שימו סבון כלים על מטלית מיקרופייבר לחה, ונגבו בעדינות את המשטח בכיוון החריצים הדקים. יבשו עם מטלית מיקרופייבר נקייה ויבשה. טבלו מטלית אחרת במעט שמן זית והבריקו את המשטח. השמן יוצר שכבת מגן ומונע את הכתמת המשטח.

שמן זית
צילום: קרן לוי צדק
פרסומת

אפשר גם להבריק את המשטח באמצעות שמן תינוקות. כך, למשל, מנקה הגולשת מילה את כיור הנירוסטה שלה: היא מפזרת בו אבקת סודה לשתייה ומקרצפת עם מברשת, ואחר כך שופכת חומץ לבן כדי לחטא. אחר כך היא שוטפת במים ומשפשפת בחצי לימון כדי שהכיור ידיף ריח טוב. לבסוף היא מנגבת את הכיור בסמרטוט עם שמן תינוקות כדי שישמור על הברק.