לקרח במקפיא יש טעם מגעיל? זאת הסיבה
המים מצוינים, המקרר חדש – אבל בכל פעם שאתם מוסיפים קרח לכוס, משהו מרגיש "לא בסדר"? החדשות הטובות: הפתרון קל, מהיר ויגרום לקרח שלכם להיות צלול, מרענן וללא טעם לוואי

אין כמו כוס מים עם קרח ולימון ביום קיץ חם – עד שפתאום מגיעה לפה קוביית קרח עם טעם מוזר. תופעה נפוצה מדי, אבל לא חייבים להשלים איתה. מתברר שיש לא מעט סיבות לתופעה הלא נעימה הזו, ולמרבה השמחה גם כמה פתרונות פשוטים במיוחד. כך תהפכו את הקרח הביתי שלכם לכזה שאפילו שווה ללעוס.
לקרח בטעם רע יש כמה סיבות נפוצות. ייתכן שהשארתם את הקרח בתבנית או במגירה יותר מדי זמן. ככל שהקרח עומד, הוא סופג ריחות מהמזון הקפוא – בייחוד אם יש שאריות מאכלים ריחניות. אם יש לכם מתקן לייצור קרח, זכרו שהוא כולל פילטר מים שצריך להחליף בערך כל שישה חודשים. גם חלקים אחרים במערכת עלולים להתלכלך, וצמיחה של בקטריות או עובש יכולה להוביל לקרח עם טעם לוואי.
סיבה נוספת יכולה להיות המקרר עצמו: בדגמים ישנים יותר, מערכת הקירור של התא העליון והתחתון משותפת – מה שאומר שאותו אוויר, ואותם ריחות, עוברים בין המקרר והמקפיא. אם למשל יש חתיכת דג ששוכבת שם מהשבוע שעבר, סביר להניח שגם הקרח שלכם יהיה עם ניחוח ימי קל.

אז איך משפרים את טעמו של הקרח?
קודם כול, נקו היטב את המקרר, את מתקן ייצור הקרח ואת התבנית או המגירה – וזרקו את כל הקרח הישן. הקפידו לפעול לפי הוראות היצרן, ואם אין – ניתן להשתמש בסבון עדין או באבקת סודה לשתייה עם מים חמימים. כדאי גם להפשיר את המקפיא ולנקות את כולו לצורך רענון יסודי. אפילו ניקיון בסיסי שכזה יניב קרח נקי יותר מזה שקונים בשקיות בסופר.
לאחר מכן, ודאו שמקור המים שלכם מסונן ונקי – בין שאתם משתמשים במי הברז או במתקן המובנה במקרר. חשוב גם לשמור על ניקיון בזמן ההקפאה עצמה. קוביות קרח נוצרות בתוך כארבע שעות, ובמהלך הזמן הזה הן חשופות לאוויר הפתוח במקפיא. השקעה בתבנית קרח איכותית עם מכסה אטום תמנע חדירת ריחות ונוזלים.