mako
פרסומת

"הטיפ שלמדתי מהסבתא הפרסייה שלי והוא עובד"

טיפ של סבתא מטהרן שמתרוצץ ברחבי הרשת מבטיח לשמור על הירקות טריים ועל ניחוח רענן במקרר, אבל מומחים מזהירים: לא כל פרי או ירק מתאים לשטיפה מוקדמת. אז מה באמת כדאי לעשות כשחוזרים מהשוק, ולמה נייר סופג במגירה עשוי להיות ההבדל בין טריות מתמשכת לריקבון מהיר?

ליה אור
mako
פורסם:
פירות וירקות במקרר
צילום: Danielcc, SHUTTERSTOCK
הקישור הועתק

 

לאחרונה נתקלנו באייטם באתר העיצוב האהוב homesandgardens שבו חלקה הכתבת טיפ של סבתה האיראנית השומר על מגירת הירקות במקרר נקייה – ועל הירקות טריים פי שניים זמן. "התקופה המיוחדת ההיא, שבה חייתי בדירתה של סבתא שלי בטהרן", סיפרה, "השפיעה על ההרגלים שלי לכל החיים".

מה שסבתה לימדה אותה היה לשטוף כל פרי וירק ברגע שהם נכנסו הביתה. לאחר מכן הניחה אותם לייבוש ואז הכניסה למגירת הירקות במקרר. זה גרם לכך שהתוצרת נשמרה טרייה פי שניים יותר זמן, והמגירה נשארה נקייה לגמרי מלכלוך ומעובש במגירת הירקות, והריח במקרר נותר רענן.

אישה שוטפת ירקות
צילום: KamolpornAk, Shutterstock

עם זאת, רפרוף מהיר על עשרות האתרים שהתייחסו לנושא הותיר אותנו מבולבלים, שכן יש גם כתבות רבות שכותרתם היא "למה אסור שום אופן לשטוף את הירקות והפירות לפני שמכניסים אותם למקרר", ולפעמים חייבים להכריע. אז בדיקות עם מומחים ניסחו את הכללים הבאים:

אז לשטוף או לא לשטוף?

לשטוף לפני האחסון

אם שוטפים כמו שצריך, מייבשים לגמרי, ואז מאחסנים נכון – זה יכול להאריך את חיי המדף של הפירות והירקות ולשמור על המגירה נקייה.
הבעיה מתחילה כששוטפים ומשאירים לחות – כי לחות היא גן עדן לעובש וחיידקים.

איך לעשות את זה נכון:

לשטוף בעדינות כל פרי/ירק כשהוא מגיע הביתה.

לייבש לגמרי במגבת או לתת לו להתייבש באוויר.

לשים במיכל מאוורר או עם נייר סופג, לא סגור הרמטית. מומלץ גם להניח נייר סופג במגירת הירקות כולה כדי לספוג לחות עודפת, למנוע ריקבון ולהאריך את חיי המדף של הפירות והירקות. הנייר עוזר לשמור על ניקיון המגירה, חוסך ניקיונות תכופים ומפחית ריחות לא נעימים. מומלץ להחליף את הנייר אחת לכמה ימים או כשהוא מתמלא בלחות.

פרסומת
נייר סופג
ידיד נאמן | צילום: shutterstock

לא לשטוף לפני האחסון:

הגישה הזו נכונה בעיקר עם פירות יער, פטריות או עלים עדינים. כיוון שלחות מהשטיפה נשארת עליהם, וזה מקצר את חייהם ומעודד קלקול. הפטריות סופגות מים מהר מאוד ומתקלקלות, ופירות יער עדינים מאוד ונרקבים בקלות.

פטל
עדינים מדי | צילום: Mihailova Violetta, shutterstock