mako
פרסומת

שימו לב: הטעות שרובנו עושים כשאנחנו סוגרים את המקרר

הטמפרטורה בתוך המקרר והמקפיא היא קריטית למניעת התפתחות חיידקים במזון שלנו, שבמקרה הטוב רק יקלקלו אותו ובמקרה הרע יפגעו בבריאות שלנו. איפה מתחילים? בדלת

מערכת עיצוב הבית
עיצוב הבית
פורסם: | עודכן:
מקרר, פסי גומי דלת מקרר
צילום: monte_a, SHUTTERSTOCK
הקישור הועתק

אחד המכשירים החיוניים ביותר במטבח שלנו, ואולי גם בבית כולו, הוא המקרר - והוא חשוב באותה מידה לבשלנים שמאחסנים בו תבשילים ביתיים ומצרכים טריים, וגם למי שממלא אותו בעיקר בארוחות מוכנות ושתייה. רק תחשבו מה הייתם מרגישים אם המקרר שלכם היה מתקלקל עכשיו, ותבינו עד כמה קריטי לכולנו לטפל בו כראוי.

 

כדי להבטיח שהמקרר יפעל בצורה מיטבית יש מספר דברים שצריך לעשות. אחד מהם אולי יפתיע אתכם כי הוא נראה מובן מאליו – סגירה נכונה.

אפשר בכלל לסגור את דלת המקרר בצורה לא נכונה? מסתבר שכן, לפחות על פי אתר tastingtable, וכיוון שאנחנו פותחים וסוגרים את המקרר מדי יום עשרות פעמים, בטח בקיץ, הטעות הקטנה לכאורה הזו עלולה להפוך לבעיה רצינית.

על פי משרד הבריאות הישראלי, טמפרטורת המקרר צריכה להיות 4 מעלות, ויש יצרני מקררים הממליצים על טמפרטורה נמוכה יותר (3-2 מעלות). טמפרטורת המקפיא צריכה להיות מינוס 18. במצב שבו דלת המקרר לא תיסגר באופן הרמטי ייכנס חום פנימה ויפגע בטמפרטורה, והמקרר עלול להיות ב"אזור הסכנה" – שהוא טמפרטורות בין 4 ל-60 מעלות צלזיוס, בהן חיידקים מתפתחים בקלות ומתרבים במהירות, תוך סיכון לקלקול מזון - וגרוע מכך, הרעלת מזון.

 

דלת מקרר נפתחת
דלת מקרר נפתחת | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock
פרסומת

כדי למנוע זאת, יש לוודא תמיד שגומיות הגומי על דלתות המקרר שלנו תקינות, והמגע שלהן עם גוף המקרר מושלם, כלומר מעניק איטום מלא לפתח הדלת. איך תזהו? לאחר סגירת הדלת, תנו לה משיכה קטנה כאילו אתם מנסים לפתוח אותה שוב; אם הכול תקין אתם אמורים להרגיש התנגדות מסוימת. אם אתם לא מרגישים אותה ייתכן שלא סגרתם טוב, או שהגומיות במקרר שלכם כבר שחוקות או לא תקינות.

 

המלצות נוספות לשמירת טמפרטורת המקרר

אל תכניסו למקרר כלים גדולים עם אוכל חם: הם עלולים להעלות את הטמפרטורה בחלל הקטן ולפגוע בקירור של שאר מוצרי המזון. הרשויות האמריקאיות לבטיחות במזון ממליצות לחלק אוכל חם לכלים קטנים ורק אז להכניס למקרר.

בדקו את תקינות האיטום: פסי האיטום שומרים שחלל המקרר יישאר קר. בחנו את האיטום היטב כדי לבדוק שאינו קרוע, ואז סגרו את דלת המקרר על חתיכת נייר, ומשכו אותה בעדינות – אתם אמורים לחוש שהנייר מוחזק היטב על ידי הדלת. חזרו על הבדיקה במקומות שונים. אם האיטום לא מחזיק את הנייר – צריך להחליף אותו.

מקרר, גומיות דלת מקרר
צילום: Jedsada Naeprai, SHUTTERSTOCK
פרסומת

הימנעו מדחיסת יתר של מוצרים במדפים של המקרר ובדלת: סגירה של המקרר "בלחץ" עלולה להפריע למנגנון האיטום. ובאופן כללי, הקפידו שהמקרר יהיה מלא, אבל לא יותר מדי: המקרר יעיל יותר כשהוא מלא, אבל לא דחוס. מומחים ממליצים למלא 70 אחוז מחלל המקרר – לא יותר ולא פחות. זה נכון גם למקפיא.

מעקב גם מהנופש

רוצים לעקוב אחרי טמפרטורת המקרר שלכם גם כשאתם לא בבית? הטיקטוקרית emerald_outlaw שיתפה בעבר את הטיפ שלה לעשות את זה, בסרטון שצבר כבר יותר מ-16 מיליון צפיות:

בסרטון ממליצה הבלוגרית להניח מטבע על גבי כוס עם מים קפואים ולהשאיר כך את הכוס במקפיא לפני שיוצאים לחופשה. "אם המטבע לא נמצא על הקרח כשאתם חוזרים, סימן שהייתה הפסקת חשמל", היא מסבירה. "ככל שהמטבע נמצא עמוק יותר בכוס, כך הפסקת החשמל הייתה ארוכה יותר". במקרה כזה, שבו המקרר והמקפיא מפסיקים לעבוד, המזון המאוחסן חשוף לטמפרטורה גבוהה יותר, וייתכן שצריך לזרוק אותו.