mako
פרסומת

שומרים את התותים בקופסה? אתם עושים טעות

קניתם חבילת תותים יפה אבל אחרי כמה ימים גיליתם שהם נרקבו בקופסה? מכון וולקני עם טיפ שימושי וקל שישמור על התותים טריים לאורך זמן. תנסו את זה בבית

מערכת עיצוב הבית
mako
פורסם: | עודכן:
תותים
צילום: 123rf
הקישור הועתק

אם יש כאן מישהו שזה מעולם לא קרה לו, שיעמוד: עברתם אצל הירקן או בשדה התותים הקרוב לביתכם, ראיתם מארז של תותים יפים ואדומים במיוחד, לא עמדתם בפיתוי (למרות המחיר היקר) ורכשתם חבילה. כשהגעתם הביתה מיהרתם להכניס אותה למקרר, אבל אחרי כמה ימים גיליתם שריקבון פשה בתותים המתוקים שלכם, ומכל הערימה נשארו מעט מאוד שראויים למאכל. ובכן, אתם עדיין יושבים? תרגישו בנוח, זה קרה לכולנו ועל פי המומחים, מתברר שיש סיבה אבל גם פתרון.

לאחרונה נתקלנו בסרטון שפרסם מכון וולקני (מנהל המחקר החקלאי) בחשבון הפייסבוק שלו, ובו טיפים לשמירה על טריות התותים במקרר. לדבריהם, כל מה שצריך לעשות כדי לשמור על טריות הפרי לאורך זמן, הוא להוציא את התותים מקופסתם המקורית, ולסדר אותם בשורה אחת או שתיים על גבי מגש -מכיוון שאחסון התותים בקופסה עמוקה מעודד התפתחות של ריקבון. האמת,  אנחנו כל כך הולכים לנסות את זה בבית.

לפני כחודש פרסמנו טיפ נוסף לשמירה על טריות התותים שהתפרסם באתר the-express, ובו הם המליצו לשטוף את הפרי במים עם מלח. "זה כל כך נוח שיהיה פרי שטוף, חתוך ומוכן לאכילה. עם זאת, התותים נרקבים ומתקלקלים כל כך מהר. לא יותר!", נכתב באתר ובהמשך הציעו לגולשים לנסות את השיטה הבאה: הוסיפו כמה כפות מלח לקערה גדולה עם מים קרים, המיסו את המלח, ולאחר מכן הוסיפו את התותים והשרו אותם בתמיסה למשך 5 דקות לפחות. מים עם מלח יחסלו נבגי עובש, לכלוך או חיידקים על התותים, ובכך ימנעו מהם להתקלקל מוקדם מדי.