mako
פרסומת

זו הסיבה שאתם צריכים לשפוך מיץ לימון לשירותים

מיץ לימון הוא חומר ניקוי יעיל, זמין וזול. אפשר להשתמש בו לניקוי כתמים בשירותים וגם למנוע הופעת כתמים חדשים, וגם במטבח, לניקוי המיקרוגל ותנור האפייה ועוד

קרן גולדשטיין, LIVING
עיצוב הבית
פורסם:
שירותים עם אבנית
צילום: ReaLiia, shutterstock
הקישור הועתק

"לימון מוסיף המון", קבעה פרסומת ישנה (או כמו שקראו לזה פעם – תשדיר שירות), אבל חוץ מלהוסיף טעם לתבשילים רבים, לימון הוא גם תכשיר ניקוי יעיל במיוחד. כבר גילינו איך להשתמש בו לניקוי המיקרוגל או תנור האפייה, ועכשיו התברר לנו שאפשר להשתמש בו גם לניקוי השירותים.

באתר The Pink Plumber ממליצים להשתמש בלימון או בחומץ כדי לנקות משקעי אבנית המצטברים באסלה. חומרים חומציים כמו לימון או חומץ יגרמו לפירוק האבנית ולניקוי הכתמים. כדי לנקות את המשקעים, רוקנו את האסלה ממים ושפכו פנימה חומץ או מיץ לימון לא מדוללים. השאירו את הנוזל למשך כמה שעות ורצוי ללילה שלם, ואז שפשפו עם מברשת אסלה בעלת זיפים קשים. באתר ממליצים להוסיף למכל האסלה כוס חומץ או מיץ לימון מדי יום כדי למנוע את חזרת הכתמים.

ניקוי שירותים
צילום: Serhii Krot / Shutterstock
פרסומת

מה עוד אפשר לנקות עם לימון?

תנור האפייה: גולשת כתבה שהיא מרחה על כל משטחי התנור את מיץ הלימון והציפה והמתינה 25 דקות. אחר כך היא שפשפה עם סמרטוט לח והסירה בקלות את השומן והכתמים.

המיקרוגל: אם אתם מקפידים לנקות את המכשיר לעתים קרובות, קליפת לימון סחוט (או אפילו קליפה של חצי לימון בלבד) תספיק למשימה. שימו את הקליפה (או אפילו קליפה של חצי לימון בלבד) בקערה מתאימה למיקרו, הוסיפו חצי כוס מים, הכניסו למכשיר והפעילו לשלוש דקות. כשהמכשיר מסיים, השאירו אותו סגור חמש דקות נוספות. עכשיו פתחו את הדלת, הוציאו את הקערה (בזהירות! הנוזל חם) ונגבו את פנים המיקרוגל בסמרטוט או בנייר מגבת. אם יש כתמים עקשניים, טבלו סמרטוט או מגבת נייר בנוזל שבקערה – בזהירות – ושפשפו אותם. 

פרסומת

אם מזמן לא ניקיתם את המיקרוגל, אי אפשר להשתמש רק בקליפת הלימון הסחוט. במקרה זה תצטרכו לימון שלם. חתכו את הלימון, סחטו אותו ושפכו לקערה מתאימה למיקרו עם חצי כוס מים. המשיכו כפי הוסבר קודם (הפעילו לשלוש דקות, המתינו חמש דקות כשהדלת סגורה, ונקו).

לימון במיקרוגל
צילום: batjaket, shutterstock

קרש חיתוך: כדי לחטא קרש חיתוך מעץ ולמנוע הצטברות חיידקים ולכלוך בחריצים, שפשפו אותו בחצי לימון (גם אבקת סודה לשתייה מהולה במעט מים תעשה את העבודה), יבשו ושמנו.

הכינו חומר ניקוי: שימו בצנצנת זכוכית קליפות לימון (אפשר להשתמש בפירות הדר אחרים) ומלאו אותה בחומץ. סגרו את הצנצנת והשאירו כשלושה שבועות. אחר כך סננו את הנוזל, הוסיפו מעט מים והשתמשו בו לניקוי.

פרסומת

ברזים: כדי לנקות את הברז מאבנית קחו חצי לימון ופזרו עליו אבקת סודה לשתייה. סחטו קלות את הלימון כדי להוציא מיץ, כך שהאבקה תעלה קצף. שפשפו את הלימון על הברז ובסיום הכניסו את הפיה לתוך חצי הלימון. השאירו 15 דקות ושטפו.

איך לאחסן לימונים

שימו את הלימונים בצנצנת, מלאו אותה במים ואחסנו במקרר. כך הלימונים יישמרו עד שלושה חודשים. באתר insider מסבירים שלימונים מתקלקלים כשהם מאבדים לחות דרך קליפתם הנקבובית, ואחסון במים מונע את התהליך הזה.

פרסומת

לימונים חתוכים ממליצים ב-hunkeלאחסן בקופסה אטומה במקרר, ולהשתמש בהם תוך כמה ימים. אפשרות אחרת היא לסחוט הלימון ולהקפיא את המיץ במגש קרח. לאחר שהנוזל קופא כדאי להוציא את קוביות המיץ ולאחסן אותן בקופסה אטומה במקפיא.