הפריט במטבח שכולנו שוכחים לנקות – וממש חייבים
בעוד שרובנו מקפידים לנקות את הכיור, הספוגים ומשטחי העבודה, יש פריט אחד במטבח שכמעט תמיד נשכח – כפפות התנור. המומחים מזהירים: הן עלולות לצבור לכלוך וחיידקים בכמות מפתיעה, ואפילו לפגוע בבטיחות. כך תשמרו עליהן נקיות ותדעו מתי הגיע הזמן להחליף

הן מגינות עלינו מכוויות בכל פעם שאנחנו מוציאים תבנית חמה מהתנור, אך לרוב נדחפות בחזרה למגירה או נתלות על איזה וו בלי מחשבה נוספת. כפפות התנור, מבד או מסיליקון, הן אחד מפריטי המטבח שהכי שוכחים לנקות – והן עלולות להפוך למוקד חיידקים, שומנים ולכלוך עיקש. לפי מומחי ניקיון, ההזנחה הזו לא רק לא היגיינית אלא גם מסוכנת, משום שכפפה בלויה או שומנית מאבדת את יכולת הבידוד שלה.
המומחים ממליצים להתייחס לכפפות כמו לכל פריט בד אחר במטבח. אם משתמשים בהן מדי יום, כדאי לכבס כפפות בד לפחות פעם בשבוע. כתמי שומן או שאריות מזון? עדיף לשטוף מיד, לפני שהלכלוך מתקבע. ואם הן התלכלכו מבשר, בכלל יש לנקות אותן מיד אחר כך. לניקוי יעיל יש להוסיף מסיר כתמים לפני הכביסה ולכבס במים חמימים.

כפפות סיליקון דורשות טיפול מעט שונה: אחרי כל שימוש מומלץ לשטוף אותן בסבון ומים, ולפחות אחת לחודש להעביר ניקוי יסודי במדיח הכלים. כך נשמרת היגיינה גבוהה וגם המראה שלהן נשאר רענן.
ומה לגבי תחלופה? אם הכפפה קרועה, שחוקה, סופגת שומנים שאינם יורדים או שכבר לא מבודדת חום כמו שצריך – זה סימן ברור שהגיע הזמן לרכוש חדשה. גם אם עברו שנתיים והכפפות נראות מטונפות למרות ניסיונות ניקוי, המומחים ממליצים להיפרד מהן.

בשורה התחתונה, כפפות התנור אולי פריט קטן ושולי, אך ניקוי קבוע שלהן מונע הצטברות חיידקים, שומר על בטיחות ומבטיח מטבח נקי יותר – בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.