במקרר או בארון? כך תאחסנו תבלינים
תבלינים הם הסוד כמעט של כל תבשיל טעים, אבל כדי ליהנות מהטעם הייחודי של כל תבלין צריך להתייחס אליהם בכבוד. איזה תבלין חייבים לשים במקרר ומאיפה להוציא את כל התבלינים? לקרוא ולבצע לפני הבישולים לשבת

גם בשלנים חובבים, כאלה שיודעים להכין כמה מנות פשוטות ואין לה שום יומרה להשתתף בעונה הבאה של "מאסטר שף", מחזיקים במטבח לא מעט תבלינים. אבל איפה כדאי לאחסן את התבלינים? התשובה לשאלה הזאת מורכבת יותר ממה שחשבנו מסבירים באתר best life.
תבלינים אדומים, כמו פפריקה ואבקת צ'ילי, צריך לאחסן במקרר. "החום והלחות בארון עלולים להזיק להם" ולגרום להם לאבד את טעמם, הסבירה לאתר השפית גרייס וויניץ. עם זאת, ד"ר ג'רי ויליאמס מבהירה שגם תבלינים שאוחסנו בארון לא יגרמו נזק: "תבלינים לא מתקלקלים באופן שמוצרי חלב או בשר מתקלקלים. הם עדיין אכילים ולא מזיקים, אבל ככל הנראה לא יוסיפו מספיק טעם לתבשילים".
תבלינים אחרים, לעומת זאת, לא כדאי לאחסן במקרר אלא בארון. כשמוציאים תבלין מהמקרר עלולה להיווצר התעבות שתגרום ללחות בכלי. "ההתעבות יכולה לגרום לעובש", אומרת ויליאמס – ואז צריך לזרוק את התבלין.
אבל שימו לב: אל תאחסנו תבלינים בארון ליד התנור או מקור חום אחר, ולא במקום שיש בו שמש ישירה, מכיוון שהחום מזיק לתבלינים ופוגע בטעמם.

ואיך מאחסנים עוגיות?
אחרי האפייה, תנו לעוגיות להתקרר לחלוטין ואז אחסנו אותן בקופסה אטומה, זאת על מנת שייחשפו לכמה שפחות חמצן ויחזיקו לאורך זמן. שימו בקופסה גם פרוסה (או חצי) של לחם לספיחת הלחות.
אל תאחסנו עוגיות מסוגים שונים באותה קופסה. הטעם שלהן ייפגע, וגם המרקם. אחסנו כל סוג במכל משלו.

אפיתם כמות גדולה של עוגיות? חשוב להקפיא אותן. בטמפרטורת החדר, גם בקופסה אטומה, הן ישרדו 3-5 ימים. במקפיא ניתן לשמור עליהן גם עד חצי שנה. שימו לב: אפשר להקפיא עוגיות יבשות (טחינה / קינמון / חמאה), מרנגים ("נשיקות"), עוגיות שוקולד צ'יפס, עוגיות סנדוויץ' ומקרונים, אבל לא עוגיות עם ציפוי סוכר או רויאל אייסינג. כשאתם מוציאים מההקפאה תנו לעוגיות להפשיר בטמפרטורת החדר או 3-5 דקות בתנור (בשום מקרה לא במיקרוגל).