mako
פרסומת

הסיבה המעולה שכדאי לשטוף תותים עם מלח

תותים יכולים להרקיב במהירות אם לא שומרים אותם כמו צריך, אך טריק פשוט יכול לעזור לשמור עליהם טריים עד עשרה ימים נוספים – להשרות אותם בקערת מים קרים עם מלח. ככה עושים את זה

קליה מור
mako
פורסם: | עודכן:
תותים באריזת פלסטיק
צילום: Tokariev Dmytro, SHUTTERSTOCK
הקישור הועתק

כמה נורא לקנות חפיסת תותים יוקרתית (יקרה מדי הכוונה) ולגלות שהתותים נרקבו עוד לפני שהספקתם לאכול אותם. מתברר שאחסון לא נכון עשוי להיות הגורם לכך. גם אם נראה לכם הגיוני לשמור את התותים באריזתם המקורית מפלסטיק מהמכולת, זה דווקא יכול להאיץ את קלקולם. הפלסטיק יוצר סביבה לחה שמעודדת התפתחות עובש ומרככת את התותים.

תותים באריזת פלסטיק
זה רק נראה כמו רעיון טוב לשמור אותם כך | צילום: Tokariev Dmytro, SHUTTERSTOCK

קחו לכם קערה

על פי מבינת עניין בשם אולגה באתר the-express, אם תקדישו כמה דקות להכנה ואחסון נכונים של התותים, תוכלו להאריך את טריותם בעד עשרה ימים. "זה כל כך נוח שיהיה פרי שטוף, חתוך ומוכן לאכילה. עם זאת, התותים נרקבים ומתקלקלים כל כך מהר. לא יותר!", שיתפה, אז הנה שיטה שעובדת מצוין – אולגה מוסיפה כמה כפות מלח לקערה גדולה עם מים קרים וממיסה אותו (היא ממליצה להשתמש במים מסוננים). לאחר מכן מוסיפים את התותים למים ומשרים אותם כך במשך 5 דקות לפחות. מים עם מלח יחסלו נבגי עובש, לכלוך או חיידקים על התותים, ובכך ימנעו מהם להתקלקל מוקדם מדי.

מלח
המסו כמה כפות | צילום: Shutterstock, shutterstock

סובבו את התותים בקערה כדי להסיר כמה שיותר לכלוך. אחרי 5 דקות, העבירו את התותים למסננת. שטפו את התותים במים זורמים כדי להיפטר מהמלח, ואז הניחו להם להתייבש על מגבת נייר או סתם מגבת, אם לא אכפת לכם מהכתמים. התותים צריכים להיות יבשים לחלוטין לפני האחסון כדי למנוע צמיחת עובש בגלל עודף לחות.