mako
פרסומת

מיקרו מנג'מנט: מה מותר ומה אסור להכניס למיקרו

כמה פעמים שאלתם את עצמכם אם מותר להכניס את הכלי או האוכל שאתם מחזיקים ביד למיקרו אבל לא באמת היה לכם כוח לברר והחלטתם ללכת על זה? כדי שלא תסכנו את בריאותכם או סתם תוותרו על כל הוויטמינים במזון קיבצנו לכם את הפריטים האסורים והמותרים בהחלט

יעל חסיד
living
פורסם:
בשר קפוא
צילום: Shutterstock
הקישור הועתק

אנחנו יודעים שרק חזרתם מהעבודה ואתם מורעבים. קפוא בחוץ וכל מה שבא לכם זה אוכל חם-חם, ואם אפשר, כמה שיותר מהר. ובכל זאת אנחנו מפצירים בכם - בדקו את רמת הבקיאות שלכם בחימום במיקרוגל. אילו מאכלים לא כדאי להכניס? האם אפשר לחמם את השאריות בקופסת הטייק אוויי? מה לגבי קופסאות הפלסטיק? ריכזנו עבורכם את כל מה שמותר ואת מה שממש אסור.

עוד בערוץ עיצוב הבית:

מותר

כלים מזכוכית

אלה ככל הנראה הכלים הטובים ביותר לחימום במיקרוגל, מאחר שאין סביבם שום מחלוקת בנוגע לבטיחות השימוש בהם.

כלים מזכוכית
כלים מזכוכית. אין מחלוקת | צילום: Shutterstock

כלים קרמיים

מומלץ להשתמש בחרסינה ובחרס בלבד, כי לא כל כלי הקרמיקה נשרפו בטמפרטורה גבוהה מספיק, ולכן לא כולם עמידים מספיק וקיים סיכוי שיתפוצצו במיקרוגל.

כלים קרמיים
כלים קרמיים. חרס זה טוב | צילום: Shutterstock

נייר שעווה ושקיות לבישול במיקרו

נהדר כדי להגן על פנים המיקרוגל שלכם מפני רוטב אדום שמשפריץ לכל עבר.

שעווה
נייר שעווה. מגן מפני הרוטב | צילום: Shutterstock

אסור

נייר אלומיניום

אם תתעצלו להסיר את נייר האלומיניום מהאוכל שלכם לפני החימום, אתם מסתכנים בזרם חשמלי שעלול להצית אש במיקרוגל.

נייר כסף
נייר כסף. אסור בתכלית האיסור | צילום: Shutterstock
פרסומת

קופסאות קלקר

כשמחממים קלקר, הוא יכול לשחרר כימיקלים מסוכנים ולהעבירם לאוכל שלכם. העבירו את שאריות האוכל שלכם לכלי זכוכית וכסו אותו במגבת נייר.

קלקר
קלקר. מסוכן | צילום: Shutterstock

קופסאות פלסטיק

אתם יודעים שזה רע לכם, אבל אתם עדיין מחממים את האוכל שלכם בקופסאות פלסטיק. בקופסאות פלסטיק רבות יש חומרים רעילים שנכנסים לאוכל שלכם כשאתם מחממים אותן. במחקר שפורסם ב-Environmental Health Perspectives גילו כי 95 אחוז מבין 450 מוצרי פלסטיק שנבדקו - בהם בקבוקים לתינוקות וקופסאות פלסטיק - שוחררו כימיקלים אחרי חימום במיקרוגל או ניקוי במדיח. כן, גם כמה מוצרים שסומנו כ-BPA-free.

פלסטיק
פלסטיק. משחרר כימיקלים | צילום: Shutterstock

שום דבר

אם תפעילו את המיקרוגל שלכם בלי אוכל או שתייה בתוכו, אתם עלולים להזיק לתפקודו ואפילו לגרום לשריפה. היו קשובים ומרוכזים בפעם הבאה שאתם מפעילים את המיקרוגל שלכם.

מיקרוגל
שום דבר. מזיק לתפקוד | צילום: Shutterstock
פרסומת

חלב אם

אחד היתרונות הגדולים בחלב אם הוא חיזוק המערכת החיסונית של התינוק. מחקרים שנעשו גילו כי בחלב אם שחומם בחום גבוה התגלתה עלייה בכמות חיידקי האי-קולי, פי 18 יותר מבחלב אם שלא חומם במיקרוגל.

חלב אם
חלב אם. עלייה בכמות חיידקי האי-קולי | צילום: Shutterstock

ברוקולי

הברוקולי הוא אחד הנשנושים הכי בריאים והכי מהירים שאנחנו יודעים להכין, אבל דרכי בישול או חימום מסוימות עלולות לפגוע בערכים התזונתיים של הירק. בישול ברוקולי במיקרוגל עם מים יכול לגרום לאיבוד של עד 97 אחוז מנוגדי החמצון הטובים לנו.

ברוקולי
ברוקולי. חבל על הוויטמינים | צילום: Shutterstock

ביצים

אל תיתנו לפינטרסט לשטות בכם! אם תנסו להפוך ביצים חיות לקשות במיקרוגל, תזכו לבלגן גדול או לאצבעות מטוגנות. החום המהיר שמפיץ המיקרוגל יוצר המון אדים בביצים, אדים שאין להם לאן לברוח. וסמכו עלינו כשאנחנו אומרים - קשה לנקות שאריות ביצה שהתפוצצה.

פרסומת
ביצים
ביצים. אין אמת בפרסום | צילום: Shutterstock

בשר קפוא

למרות שהפשרת בשר מרגישה כמו נצח, אם תבחרו לנסות ולהפשירו במיקרוגל, צדדיו ככל הנראה יבושלו ויהפכו חומים בעוד שמרכזו יישאר קפוא. בטמפרטורות מסוימות במיקרוגל כמות הבקטריות בבשר מתחילה להכפיל את עצמה. מחקרים גילו כי בשר שבושל למעלה משש דקות במיקרוגל מאבד מחצית מערכי ויטמין B12 שבו. הדרך הבריאה ביותר להפשיר בשר היא להכניסו למקרר ללילה ואז לשטוף אותו במים קרים מתחת לברז.

בשר קפוא
בשר קפוא. הבקטריות באטרף | צילום: Shutterstock