mako
פרסומת

קר, מתקרר, קפוא: 8 טיפים לקוביות קרח

קרח - הדבר הפשוט שיש במקפיא אפילו לאנשים ששונאים כל מה שקשור במטבח - יכול לשמש לעוד דברים חוץ מקירור משקאות, למשל לחימום אורז (כן, חימום) ואפילו לניקיון. ויש גם טיפ לשימוש בשקית קרח והסבר למה צריך לנקות את תבנית הקרח. אלזה, לידיעתך

מערכת LIVING
עיצוב הבית
פורסם:
אורז לבן בסיר
אורז לבן בסיר | צילום: LI CHAOSHU, ShutterStock
הקישור הועתק

קשה לנו לדמיין שפעם אנשים שרדו את ימי הקיץ הלוהטים בלי מזגן ואפילו בלי קרח זמין בבית. היום קוביות קרח הן כל כך נגישות ומובנות מאליהן, שאפשר למצוא אותן אפילו במקררים הכי ריקים במטבחים הכי נטושים (אלא אם אתם גרים עם אותם אנשים שמחזירים את תבנית הקרח למקפיא בלי לטרוח למלא אותה במים). אבל מתברר שגם את הדבר הפשוט הזה אפשר לשדרג, והנה כמה טיפים שיעשו את הדרך למשקה קריר הרבה יותר פשוטה.

איך להוציא קרח משקית קרח

נכון שכל ניסיון להוציא כמה קוביות בודדות משקית הקרח מסתיים בכמה קוביות שנדחפות החוצה ומחליקות לרצפה? ובכן, זו הדרך להשתמש בשקית קרח: החזיקו את שקית הקרח משני צדדיה ומשכו קלות כדי לשחרר את ההדבקות שבין טורי הקוביות. חזרו על התהליך כדי לשחרר גם את ההפרדות שבין השורות ונערו – והנה, יש לכם שקית שאתם יכולים לשלוף ממנה בקלות את מספר הקוביות הדרוש. העובדה שלסרטון יש כמעט 7 מיליון צפיות מוכיחה שאנחנו לא היחידים שלא הכירו את הטיפ הפשוט.

איך למנוע מקוביות קרח להידבק זו לזו

ומה עושים כדי למנוע מקוביות הקרח להידבק זו לזו ולהפוך לגוש קפוא וגדול מדי? את הקוביות שהוצאתם מהשקית, ממתקן הקרח או מהמגש הכניסו לשקית נייר. קפלו את פתח השקית כדי לסגור אותה, והכניסו למקפיא. לא ברור למה השיטה עובדת – באתר Reader’s Digest משערים שהנייר סופג שאריות לחות וכך קוביות הקרח נשארות קפואות ומופרדות.

למה קוביות קרח נשברות

באתר Good Housekeeping מוסבר שקוביות הקרח נשברות בגלל משקעי המינרלים והאבנית המצטברים בתבנית הפלסטיק. כדי למנוע זאת ממליצים באתר לא לקרצף את התבנית באופן שעלול לגרום לשחיקה, לנקות אותה מדי פעם בחומץ כדי לפרק את משקעי המינרלים. לאחר מכן השרו את התבנית במי סבון כדי לסלק ריחות, ושטפו היטב לפני המילוי מחדש.

איך לנקות טוחן אשפה

הכניסו לטוחן האשפה קרח, והפעילו. בניגוד לסרטוני הטיקטוק הוויראליים, אין צורך לפתוח את ברז המים – הקרח חזק מספיק כדי לקרצף את המכשיר.

פרסומת

איך למלא מגש קרח?

כן, גם למשימה הפשוטה הזו יש סרטון בטיקטוק. כדי למלא את השקעים באופן שווה, הגולש בריאן ממליץ לא להזרים את המים ישירות לשקעים, אלא דווקא ביניהם.

איך להסיר שכבה שומנית מתבשיל

על מרקים ותבשילים עשירים נוצרת לעתים שכבת שומן שלא ממש מעוררת תיאבון. בדרך כלל אפשר להסיר אותה בקלות אחרי שהתבשיל מתקרר והשומן מתמצק, אבל אם לא רוצים להמתין, ברדיט ממליצים להיעזר בקרח: שמים כמה קוביות קרח במצקת ממתכת כדי לקרר אותה, ומעבירים את תחתית המצקת על פני התבשיל. הקור יגרום לשמן להתמצק ולהידבק למצקת, וכך אפשר להסיר בקלות רק אותו, ולהשאיר את כל המרכיבים הטעימים בתבשיל.

סיר בישול אטי
סיר בישול אטי | צילום: Lighttraveler, shutterstock
פרסומת

איך לחמם אורז במיקרוגל

בסרטון שצבר 1.7 מיליון צפיות סיפרה הגולשת טארה על טיפ שלמדה מאמה: על קערת האורז שמכניסים לחימום במיקרוגל כדאי להניח קוביית קרח. הקרח לא נמס כולו אבל נוצרים מספיק אדים כך שהאורז יהיה מספיק לח ואוורירי.

איך להקפיא עשבי תיבול

אפשר להכניס עשבי תיבול כמו רוזמרין או קורנית (תימין) ישירות למקפיא, אבל הם עלולים להיפגע מכוויות קור, לכן כדאי להקפיא אותם במים או בשמן זית. הסירו את הגבעולים הקשים, הכניסו לכל שקע בתבנית הקרח כמה שיותר עלים, והוסיפו את הנוזל. עשבי תיבול בשמן יתאימו לתבשילים הדורשים טיגון, ואילו לתבשילים ללא שמן השתמשו בעשבים המוקפאים במים.

אישה מבשלת במטבח
אישה מבשלת במטבח | צילום: shutterstock By Yuganov Konstantin