חבל שלא הכרנו את הטריק הזה עם המסננת קודם
טריק פשוט שמשדרג את הבישול: איך להשתמש במסננת ככיסוי נגד השפרצות שמן, לחסוך בזמן ניקיון המטבח ולמנוע בלגן על הכיריים בזמן טיגון

כולנו משתמשים במסננת כדי לסנן את המים מהפסטה, לשטוף אשכולות ענבים, דובדבנים או פירות קטנים אחרים, אבל רק עכשיו גילינו שסינון וניקוז אינם השימושים היחידים של כלי המטבח המעולה הזה.
מתברר שהמסננת יכולה לעזור גם בבישול בשר וירקות. אם בטיגון תפוחי אדמה במחבת, טיגון שניצלים או השחמת בשר טחון, ולמנוע את כל הבלגן השמנוני שנשאר על הכיריים ועל כל השיש מסביב. כן, כן, המסננת יכולה לשלוט בתזות השמן ושאר פירורים שעפים מהמחבת, וכך לחסוך זמן ניקוי. כך זה עובד.
הטריק החכם הזה, שנצפה לראשונה ב-Reader’s Digest קנדה, ממש פשוט. בפעם הבאה שאתם מטגנים משהו במחבת, הניחו את המסננת מעל המחבת כדי למנוע התזות שמן. פשוט הפכו אותה הפוך והניחו אותה מעל המחבת – וזהו!
הטריק עובד היטב עם מסננות מתכת או מסנני רשת דקים. כמובן, חשוב לוודא שהכלי מספיק גדול כדי לכסות את המחבת. אפשר גם לנסות עם מסנני סיליקון, אך כדאי לבדוק קודם אם הם עומדים בחום. מסננת מפלסטיק קשה אינה מתאימה – היא עלולה להימס אם המחבת חמה מדי.
החורים במסננת מאפשרים לחום לצאת, אבל המבנה עצמו עוזר ללכוד את התזות. העיצוב הקמור שלה גם מוודא שכל עודפי השמן יחזרו למחבת במקום להתפזר על הכיריים.
אפשר להתנסות בטריק הזה עם המסננת שלכם בבית כדי לראות מה הכי מתאים לכם, אבל יש כמה דברים שכדאי לזכור מראש:

אם אתם משתמשים במסננת מתכת, כדאי להשתמש בכפפת תנור או במגבת מטבח כשמוציאים אותה מהמחבת, אחרת אתם מסתכנים בכוויות בידיים.
חשוב לוודא שהמסננת מתאימה היטב לגודל המחבת. אם היא גדולה מדי בקוטר, השמן השמנוני הכלוא עלול לטפטף מהמסננת על הכיריים סביב המחבת – וזה ההפך ממה שאנחנו רוצים.
היו זהירים גם לגבי שילוב עם מחבתות נונסטיק. מסננת מתכת עלולה לשרוט את הציפוי, לכן חשוב להשתמש בשילוב מסננת-מחבת שמתאים בדיוק.
מסננות ומסנני רשת ידועים בכך שקל קשה לנקות אותם, לכן כדאי לשטוף או לגרד אותם במהרה לאחר השימוש.