אל תזרקו לפח: היתרונות המפתיעים של קליפות שום ובצל
אנחנו רגילים לזרוק את קליפות השום והבצל היישר לפח, אבל מסתבר שהן טומנות בחובן שלל שימושים מפתיעים – מתה מחזק חיסון, דרך תוספת טעם למרקים ותבשילים, ועד טונר טבעי לעור ודשן עשיר לגינה הביתית

קליפות השום והבצל, שני מרכיבים בסיסיים בתפריט שלנו, עשירות ברכיבים תזונתיים ויתרונות בריאותיים שכדאי לא לפספס. הן מכילות נוגדי חמצון עוצמתיים, ויטמינים ומינרלים, ויכולות גם לשפר את מראה העור ולהעשיר את הגינה הביתית. זאת בזכות חומרים כמו נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים המשפרים את תפקוד מערכת העיכול; ויטמינים A, C, E התורמים לתפקוד חיסוני וכן לבריאות העור, ותרכובות גופרית התומכות בתפקוד הכבד, מסייעות בניקוי הגוף ומפחיתות דלקות. כל אלה מסייעים לחיזוק מערכת החיסון, בריאות הלב, הפחתת דלקות, ויסות רמות סוכר, התמודדות עם זיהומים ושפעת ועוד.

איך להשתמש בקליפות?
- תה קליפות
מה צריך: 3-2 קליפות שום 3-2 קליפות בצל, 2 כוסות מים, 1 כפית דבש (אופציונלי)
מה עושים: הרתיחו במשך 10 דקות, סננו את הקליפות והוסיפו דבש – ויש לכם תה מרגיע ומועיל למערכת החיסון והעיכול. - ציר מומלץ עם קליפות
הוסיפו את הקליפות למרקים, תבשילים או ציר כדי להעשיר טעם ותזונה. סננו את הקליפות בסיום הבישול.
להוסיף למרק המתבשל | צילום: Aquarius Studio, shutterstock - טיונר לעור
חלטו את הקליפות, קררו אותן ומרחו אותן על העור כטונר טבעי – לתמיכה בהפחתת דלקות והבהרת הגוון. - קומפוסט משופר
לא חייבים לאכול את הקליפות – הן עושות עבודה מצוינת בקומפוסט, מוסיפות חומרים חיוניים לקרקע ומועילות לגידול צמחים.
צילום: Jerome.Romme, shutterstock
חשוב להפקיד על
- שטיפה יסודית – יש לשטוף היטב להסרת לכלוך ושרידי חומרי הדברה
- שימוש מושכל – צריכה מוגזמת עלולה לגרום לאי-נוחות עיכולית; חשוב להשתמש במידה. במתינות.
- תגובה אלרגית – מי שרגיש לבצל או שום צריך להימנע מהשימוש