mako
פרסומת

מפשירים עוף במקרר? הפרט החשוב שכדאי לדעת

עוף נא הוא אחד המזונות הרגישים ביותר לזיהום חיידקי, אבל מתברר שרוב האנשים שומרים אותו לא נכון. לפי מומחי מזון, המקום שבו תניחו את האריזה במקרר יכול להבדיל בין אחסון בטוח לבין סיכון להרעלת מזון

מערכת עיצוב הבית
mako
פורסם: | עודכן:
חזה עוף קפוא
חזה עוף קפוא | צילום: Maliflower73, ShutterStock
הקישור הועתק

אם אתם מניחים את העוף במדף האמצעי או על דלת המקרר – זה הזמן לשנות הרגל. לפי מומחי הבישול של האתר Serious Eats, המקום שבו מאחסנים עוף נא חשוב כמעט כמו האופן שבו מבשלים אותו. טעות קטנה במיקום עלולה לגרום לנוזלים מהעוף לטפטף על מזונות אחרים ולהוביל לזיהום צולב – כלומר, מעבר חיידקים ממזון נא למזון מוכן.

רוב האנשים שומרים עוף נא באחד המדפים העליונים של המקרר, בדרך כלל מתוך נוחות או כדי שיהיה קל להגיע אליו. אלא שהרגל הזה מסוכן: נוזלים מהעוף עלולים לטפטף על מזונות אחרים, בייחוד על ירקות ופירות שאוכלים בלי לבשל – וכך להעביר חיידקים כמו סלמונלה או קמפילובקטר.

המומחים ממליצים על פתרון פשוט: המדף התחתון של המקרר הוא המקום הבטוח ביותר לאחסון עוף נא. ככה גם אם יש נזילה, היא לא תיגע באוכל אחר. נוסף לכך, כדאי להניח את האריזה בתוך קערה או מגש עם שוליים – שיקלטו כל טיפה שעלולה לצאת מהמארז.

הם מזכירים גם את "כלל הזהב" של אחסון במקרר: מזון מוכן למעלה, בשרים ודגים נאים למטה. כך כל דליפה פוטנציאלית תרד כלפי מטה ולא תזהם מזון אחר.

מקרר מאורגן
כלל הזהב: מזון מוכן למעלה, בשרים ודגים נאים למטה | צילום: Zhane Luk, SHUTTERSTOCK

עוד טיפ חשוב: ודאו שהמקרר שלכם שומר על טמפרטורה של פחות מ-4 מעלות, ואל תשכחו לשטוף ידיים ומשטחי עבודה אחרי כל מגע בעוף נא. כללים פשוטים – אבל כאלה שיכולים למנוע הרעלת מזון לא נעימה.