mako
פרסומת

סיימתם לטגן שניצלים? גילינו מה לעשות עם שמן טיגון

אתם בטח יודעים שאסור לשפוך שמן טיגון לביוב, אבל מה עושים עם השמן המשומש? גולשת פרסמה את השיטה שלה והסרטון כבר צבר 8.3 מיליון צפיות. טיפ שכדאי להכיר לקראת הבישולים של הסופ"ש

מערכת LIVING
עיצוב הבית
פורסם:
שניצל מטוגן
שניצל מטוגן | צילום: shutterstock: mubus7
הקישור הועתק

כידוע, אסור לזרוק שמן אחרי הטיגון לכיור כי הוא עלול לגרום לסתימת הצנרת (וגם לא לאסלה!). לפי המשרד לאיכות הסביבה, הפתרון האידיאלי לשמן המשומש הוא למחזר אותו, כלומר להפוך אותו לדיזל ביולוגי, אבל לא בטוח שתמצאו בסביבה שלכם נקודה לאיסוף השמן.

פתרון מוכר הוא לשפוך את השמן המשומש לצנצנת, קופסת פלסטיק או שקית, לסגור היטב ולזרוק לפח, אבל בסרטון שצבר 8.3 מיליון באינסטגרם הציגה גולשת את השיטה הפשוטה שלה לטיפול בשמן: לאחר הטיגון היא שופכת למחבת סודה לשתייה (סודיום ביקרבונט) ומערבבת. את העיסה הסמיכה הנוצרת אחרי שהשמן נספג באבקה היא שופכת לנייר אפייה וזורקת לפח בלי לחשוש מנזילת השמן.   

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Washy_Wash (@washy_wash_cleantok)

פרסומת

פתרון נוסף, המתאים לכמות שמן לא גדולה, הוא לפרוש בכיור רדיד אלומיניום (נייר כסף) ולהקפיד שייווצר בו שקע (בפתח הביוב). שופכים את תוכן המחבת למסננת מעל רדיד האלומיניום, מוודאים שכל השמן זלג, סוגרים וזורקים לפח.