לאמץ או לוותר? זו הסיבה שהבלוגר שם שקית פלסטיק על הפומפייה
לא קל לנקות את הפומפייה - לא במדיח ולא בספוג כלים - לכן זה לא מפתיע שסרטון שמציג פתרון אפשרי צבר מיליוני צפיות. אבל לא כל הצופים חושבים שזו הדרך הנכונה

במקום גבוה ברשימת כלי המטבח שאנחנו מתקשים לנקות נמצאת הפומפייה: מצד אחד קשה להוציא את שאריות המזון המגורר מהחריצים, מצד שני הבליטות החדות קורעות את ספוג הכלים. פתרון אפשרי מצאנו בסרטון טיקטוק שצבר כבר 3.4 מיליון צפיות שפרסם בלוגר (או בלוגרית, אנחנו לא בטוחים) מברלין.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
הבלוגר ששם המשתמש שלו הוא Kani’s Rezepte, מניח על הפומפייה שקית פלסטיק עבה יחסית (כמו שקית אוכל רב פעמית, ומדגים איך הוא מגרר שן שום על גבי השקית. כך הפומפייה עצמה בכלל לא מתלכלכת.
הסרטון צבר 42 אלף לייקים ומאות תגובות – אבל לא כולן חיוביות. חלק מהמגיבים טענו שהמזון המגורר יקבל טעם של פלסטיק, אחרים כתבו שהשיטה יותר מסובכת ודורשת יותר מאמץ מאשר ניקוי הפומפייה. "מה הטעם? לבזבז עוד כסף על פלסטיק?", כתב אחד המגיבים, ומגיבה אחרת כתבה: "לבזבז עוד פלסטיק בגלל שאתה עצלן?"
שיטה בדוקה יותר ומזיקה פחות לסביבה היא להשרות את הפומפייה במים עם נוזל לניקוי כללי או בחומץ לאחר השימוש, ואז קל יותר לנקות אותה. אפשר גם לשפשף אותה במברשת שיניים ישנה. מומלץ גם למרוח על הפומפייה מעט שמן לפני השימוש, כדי למנוע מהשאריות להידבק אליה.
איך לנקות כלים שלא כדאי להכניס למדיח?
קרש חיתוך: שפשפו את הקרש בחצי לימון ומלח ואז שטפו אותו במים וסבון.
כלי בישול מברזל יצוק: הכלי החליד? שפכו לתוכו מלח גס, חתכו תפוח אדמה לחצי ושפשפו את הכלי עם המלח באמצעות החלק החתוך של תפוח האדמה עד שהחלודה תרד. שטפו היטב. הסרת החלודה גורמת גם להסרת הציפוי מהכלי, ויש לחדש אותו. ייבשו את הכלי לחלוטין, שפכו פנימה מעט שמן ומרחו אותו באופן שווה על הכלי. הכניסו את הכלי לשעה לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. שפכו את שאריות השמן.
כלי כסף: הניחו כלי כסף שהשחירו בתוך תבנית אלומיניום (או תבנית אפייה מזכוכית שציפיתם בנייר אלומיניום) ושפכו לתוכה מים רותחים, אבקת סודה לשתייה ומלח. התגובה הכימית בין כל המרכיבים תבריק את הכלים מעצמה.
קופסאות פלסטיק: כדי לנקות כתמי אוכל עיקשים מקופסת פלסטיק, שפכו לתוכה חצי כוס סוכר והוסיפו מעט נוזל לניקוי כלים, קוביות קרח ומעט מים. שקשקו, המתינו ושטפו.