אחרי השניצלים: מה לעשות עם שמן טיגון?
זוכרים שבשום אופן אסור לשפוך שמן טיגון לביוב? אז מה עושים עם השמן המשומש? גולשת פרסמה את השיטה שלה בטיקטוק והסרטון כבר צבר 4.5 מיליון צפיות. שווה לנסות

אנחנו מקווים שכולם כבר יודעים שאסור לזרוק שמן אחרי הטיגון לכיור כי הוא עלול לגרום לסתימת הצנרת (וגם לא לאסלה!). לפי המשרד לאיכות הסביבה, הפתרון האידיאלי לשמן המשומש הוא למחזר אותו, כלומר להפוך אותו לדיזל ביולוגי, אבל לא בטוח שתמצאו בסביבה שלכם נקודה לאיסוף השמן.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
פתרון מוכר הוא לשפוך את השמן המשומש לצנצנת, קופסת פלסטיק או שקית, לסגור היטב ולזרוק לפח. אבל מה עושים אם אין כלי מתאים או שמדובר בכמות קטנה של שמן? את הפתרון מצאנו בטיקטוק (כבר גילינו שם שיטה לקיפול מכנסי ג'ינס) בסרטון של המשתמשת Val DeFoe.
בסרטון, שכבר נצפה יותר מ-4.5 מיליון פעמים, ואל מסיימת לטגן בשר. היא פורשת רדיד אלומיניום (נייר כסף) בכיור ומקפידה שייווצר בו שקע (בפתח הביוב), ושמה מעליו מסננת. את הבשר היא שופכת לתוך המסננת, מנערת קצת כדי שכל השמן יזלוג, סוגרת את רדיד האלומיניום כשהשמן בתוכו וזורקת לפח. זהו – פשוט, קל ושווה לנסות בפעם הבאה שמטגנים שניצלים.