mako
פרסומת

מפתיע: המוצר הטבעי הזה יסיר בקלות כתמים עקשניים מהכיריים

אם מטלית לחה, סבון כלים או חומץ לא מצליחים להוריד את הלכלוך שהצטבר והתייבש על הכיריים שלכם, "הטיפ של נונה" יעשה את העבודה בקלות עם מוצר מזון בסיסי שאנחנו די בטוחים שיש לכם במטבח

רוני מואב
עיצוב הבית
פורסם: | עודכן:
צנצנת רוטב עגבניות, רסק עגבניות
צילום: Halil ibrahim mescioglu1, SHUTTERSTOCK
הקישור הועתק

כיריים שכבר עשו דרך במטבח יצברו עם הזמן שכבת לכלוך שמצריכה ניקוי רציני יותר מניגוב קל עם מטלית לחה, סבון כלים או חומרים טבעיים כמו חומץ. אם אתם לא מעוניינים להציף אותם בתכשירי ניקוי ייעודיים ומרובי כימיקלים, נסו את הטיפ הבא שמצאנו ברשת – רסק עגבניות.

משתמש האינסטגרם steelpan.guy@ שיתף עם העוקבים שלו את "הטיפ של נונה" לניקוי הכיריים בעזרת מוצר המזון האהוב שנמצא כמעט בכל מטבח, שמסתבר כחומר פלא טבעי לניקוי חומרים מסוימים. "זה עובד פי 10 יותר טוב מחומץ ולא רעיל בשום צורה", הוא מסביר ומדגים איך אחרי ניגוב הרסק מהמשטח, הוא משפריץ קצת אלכוהול מעורבב בחומץ להברקה ומייבש עם נייר סופג. 

על פי אתר housedigest, רסק עגבניות אכן מתאים לניקוי של חלק מסוגי הכיריים. בעוד עגבניות טריות הן בסביבות 4.0 בסולם ה-pH, כלומר חומציות יחסית, לרסק מרוכז שעשוי מעגבניות יש pH נמוך יותר, שמתחיל בסביבות 3.5, כלומר הוא חומצי יותר. הודות לחומציות זו, הוא אכן יכול להיות מרכיב רב עוצמה לניקוי כיריים מזכוכית ונירוסטה. עבור כיריים מזכוכית מומלץ להשתמש בצמר פלדה עדין (מסוג 0000) עם מעט רסק עגבניות וקרצוף בעדינות על פני הכיריים, ואז לנגב את הרסק מהמשטח במגבת נקייה, לרסס חומר לניקוי זכוכית וזהו. עבור תנור נירוסטה מומלץ להשתמש בספוג, רצוי כזה שיש לו צד אחד מקרצף, ולמרוח על הכתם. בשתי השיטות יידרש קצת שפשוף, אבל התוצאה שווה את המאמץ. ואם אתם כבר שם, הרסק יהיה יעיל גם להסרת כתמים ממחבתות נירוסטה לא צבעוניות באמצעות הספוג.

שימו לב: אם הכיריים שלכם עשויים קרמיקה, ברזל יצוק או אינדוקציה, לא בטוח שכדאי לכם לאמץ את הטיפ הזה; החומציות הגבוהה ברסק עגבניות עלולה לשרוט או להזיק להם וחבל לקחת את הסיכון

רסק עגבניות לניקוי כיריים
צילום: steelpan.guy, instagram

החומצה האצטית, אחד הרכיבים ברסק עגבניות, הופכת אותו לחומר ניקוי מושלם גם עבור כלי כסף, פליז וכו', וגם לניקוי פתחי ניקוז ברצפה, כפי שמסתבר מטיפ שרץ בטיקטוק לפני שנה. פתחי הניקוז האלה עלולים להיות מזוהמים למדי אחרי שגורפים אליהם מים מלוכלכים, אליהם מתלווים אבק, שערות, שומן ושאר ג'יפה נקווים אליו, והם גם נוטים להחליד. אז מה עושים? שופכים רסק עגבניות על הפתח ונותנים לו לשכב שם למשך הלילה. למחרת מנגבים אותו בעזרת מטלית או מברשת ומגלים פתח ניקוז מבריק, לפחות כך טענו הגולשים.

פרסומת