mako
פרסומת

שרון כידון הופתעה: "אמא שלי שוטפת ככה ירקות ופירות"

אשת התקשורת גילתה שאמא שלה שוטפת ירקות ופירות במדיח, ופרסמה את השיטה המקורית בטוויטר. "אני קצת פסיכית בנושאי ניקיון", מסבירה האם, מירה כסלו, ואנחנו בדקנו מה אומרים המומחים - לאמץ או לוותר?

יוליה פריליק-ניב, LIVING
עיצוב הבית
פורסם: | עודכן:
שרון כידון
צילום: מדיח: טוויטר sharonkidon, כידון: אינסטגרם sharonkidon
הקישור הועתק

"אני לא יודעת מה תחשבו עליי, אבל אמא שלי שוטפת ככה ירקות ופירות", כתבה אשת התקשורת שרון כידון בציוץ שפרסמה בשבוע שעבר, והוסיפה תמונה של ירקות ופירות בתוך מדיח הכלים. הציוץ צבר מאות לייקים ותגובות. "גאוני. אני שוקל לאמץ. איך ממליצים על פרס נובל?", נכתב באחת מהן.

"אני לא מכניסה למקרר כלום לא שטוף, מה אני יודעת מי נגע בזה?", אומרת מירה כסלו, אמה של כידון, פסלת ומשוררת המנחה קבוצות ספרות ותנ"ך. "אני קצת פסיכית בנושאי ניקיון אז אני מכניסה את כל הירקות והפירות, אפילו כאלו עם קליפה, לתוכנית קצרה של שטיפה במדיח. תוכנית של 15 דקות עם מים קרים ללא סבון, כמו לכלי קריסטל, והם יוצאים נקיים", היא מסבירה.

למרות שכסלו נוהגת כך שנים, כידון כנראה נתקלה בשיטה בפעם הראשונה. "כשהילדים היו קטנים לא היה לנו מדיח ובשנים האחרונות כשהם מגיעים לארוחות כנראה שלא נתקלה בזה", מספרת כסלו.

לדבריה, תמיד הקפידה על סדר וניקיון. "כששרון ואחותה התאומה היו תינוקות הייתי מלבישה עליהן בכל ארוחה שקית ניילון עם חור לראש ולידיים וכך הן היו נשארות מצוחצחות גם אחרי ארוחה. הניילון היה הולך לפח והבגדים נשארו כמו לפני כן", מספרת כסלו.

פרסומת

כסלו הופתעה מהתגובות לציץ של בתה. "לא חשבתי שזו כזו אטרקציה", היא אומרת, "אבל אנשים כתבו שאני 'גאונה', 'להצדיע לה', 'הייתי קורא לזה יצירתיות' ועוד".

בסרטון טיקטוק שפורסם לפני שנה וצבר כבר 1.3 מיליון צפיות הדגימה גולשת איך היא שוטפת את הירקות והפירות במדיח:

ומה אומרים המומחים?

"השיטה נשמעת נחמדה, השאלה אם היא יותר יעילה משפשוף הירקות והפירות ביד", אומרת הדס יריב, טכנולוגית מזון ובעלת תואר שני מחקרי בתזונה. "במכונות שטיפה במפעלים הירקות או הפירות מסתובבים כך שהזרם יהיה בכל הכיוונים. פה הם באותה תנוחה כך שיש מקומות שאולי לא יישטפו כראוי. חשוב לזכור שגם בהפעלה של מים קרים בלבד יש שאריות של מבריק למדיח ועוד כימיקלים שמצויים במדיח, ונשארות מפעולות הדחה רגילות. בקיצור, אני פחות ממליצה על השיטה".

במשרד הבריאות ממליצים לשטוף פירות וירקות במי ברז עד להורדת הלכלוך הגס ולייבשם במגבת נקייה. פירות וירקות הנאכלים מקולפים (כמו אבטיח, מלון ועוד) יש לשטוף לפני הקילוף כדי לצמצם חדירה של חיידקים לתוכם בזמן הקילוף והחיתוך. לדברי המשרד, אין צורך להשתמש בסבון – ובמיוחד לא בסבון כלים - מכיוון שהוא אינו משפר משמעותית את תוצאות השטיפה ושאריות ממנו עלולות להישאר בפרי ובירק.

גם המרכז האמריקאי לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) ממליץ לשטוף פירות וירקות במים זורמים, ולייבש באמצעות נייר מגבת נקי. המלצות נוספות הן לאחסן פירות וירקות הרחק ממוצרים לא מבושלים מהחי, כמו בשר, דגים וכו׳, ולהקפיד לאחסן במקרר ירקות ופירות חתוכים, מקולפים או מבושלים תוך שעתיים או תוך שעה אם הטמפרטורה בחוץ היא מעל 32 מעלות.

פרסומת

אפשר לנקות פירות וירקות בחומץ, שהוכח שהוא יעיל נגד חיידקים מסוגים שונים (חשוב לדעת שאין הוכחה שחומץ מועיל נגד וירוס הקורונה). השרו את הפירות והירקות בקערה ובה שלוש כוסות מים על כל כוס חומץ, והשאירו חמש דקות. שטפו במים זורמים.