תתנדף מפה: כל השיטות להיפטר מריח של דג במטבח
טיפים פשוטים וטבעיים שיעזרו לנטרל ריחות דג מבושל מהמטבח ומהסלון, להשאיר את האוויר רענן ונעים וליהנות מארוחה טעימה בלי חשש מהריח שיישאר

אין דבר מתסכל יותר מלהכין ארוחת דגים טעימה וטרייה ולהרגיש איך הריח נצמד לכל פינה בבית, מהמטבח ועד הסלון. ריחות הדג יכולים להישאר שעות ארוכות ואף ימים אם לא מטפלים בהם נכון. למרבה המזל, קיימות כמה שיטות טבעיות, פשוטות ויעילות שמסייעות להעלים את הריח במהירות, בלי להזדקק לחומרים כימיים חזקים או לתרסיסים מלאכותיים. המומחים של מרתה סטיוארט קיבצו כמה מהן.

הרתחת מים עם לימון או ג'ינג'ר
מומלץ למלא סיר במים ולהוסיף פרוסות לימון טרי או חתיכות ג'ינג'ר, ואז להביא לרתיחה על הכיריים למשך כ-10 דקות. האדים יטשטשו את ריח הדג ויחליפו אותו בניחוח רענן וטבעי. אפשר לשלב גם קליפת לימון או אגוז מוסקט ליצירת ריח עדין ומפנק.

קערות חומץ או מיץ לימון
הנחת קערות עם חומץ לבן או מיץ לימון במטבח או ליד מקור הריח יכולה לספוג את הניחוחות החזקים. החומצה שבחומץ או הלימון מפרקת את החלקיקים האחראיים לריח, ומאפשרת אוויר נקי יותר. כדאי להניח את הקערות למשך כמה שעות, בייחוד בזמן הבישול או לאחריו.
שום נגד הריח
שימוש בשום עם חומץ הוא שיטה מסורתית שמוכיחה את עצמה. שימו קערה עם חומץ ושיני שום קלופות ליד הכיריים בזמן טיגון הדג. השילוב עוזר לספוג ריחות לא נעימים ולהפחית את עוצמתם, ולהוסיף תחושה טבעית ונעימה לאוויר המטבח.

ניקוי יסודי של כלים ומשטחים
לא מספיק לטפל באוויר בלבד – שאריות ריח על הכלים והמשטחים תורמות להישארותו בבית. שטיפה עם תערובת של חומץ לבן ומים, בייחוד ממחבתות, כלי הגשה ודלפק המטבח, תסייע לנטרל ריחות ולהשאיר את המטבח נקי ורענן. אפשר גם להשתמש בסבון כלים רגיל, אך תוספת החומץ מחזקת את האפקט.
קפה טחון לספיגת ריחות
קפה טחון הוא פתרון יעיל ביותר לספיגת ריחות. אפשר להציב קערה עם קפה טחון על השיש או במקומות שבהם הריח חזק במיוחד.
