mako
פרסומת

פייר, לא ידענו: הטריק הפשוט שמסתתר בידית הסיר שלכם

חשבתם שהחור בקצה הידית של המחבת והסיר נועד רק לתלייה? תחשבו שוב — זהו פתרון חכם, נקי וחינמי שישנה את הדרך שאתם מבשלים בה

ליה אור
mako
פורסם: | עודכן:
סיר אורז
סיר אורז | צילום: Africa Studio, shutterstock
הקישור הועתק

כמו שעדיין קיימים אנשים שלא יודעים שהמגירה הצרה שיש מתחת לתנורים רבים היא מקום נהדר לאחסן בו כלים עמידים לחום כמו תבניות ואביזרי אפייה, ובתנורים מתקדמים היא גם שומרת על חום האוכל עד להגשתו (ולפעמים אפילו משמשת כגריל!), כך גילינו לאחרונה שרבים מכם לא יודעים למה משמש החור שבקצה ידית הסיר, או לפחות מרבית הסירים – והמחבתות – בעולם.

כן, בוודאי שמתם לב לחור הקטן שבקצה הידית של כמעט כל סיר ומחבת. כמו רוב האנשים, אולי חשבתם שזה פשוט אמצעי נוח לתלייה על ווים — דרך לסדר את הסירים והמחבתות כשלא משתמשים בהם. אבל בפועל, לחורים הקטנים האלה יש תפקיד נוסף ופחות מוכר, והוא יכול לשנות את חוויית הבישול שלכם לגמרי.

ווק על האש, מחבת על התנור
ווק על האש, מחבת על התנור | צילום: shutterstock_Strigana

החורים בידיות של סירים ומחבתות מתאימים בדיוק להחזקת כף הבישול בזמן העבודה. אין צורך יותר לנסות להשעין את הכף המלוכלכת על שפת הסיר או להשאיר אותה חצי תלויה מעל הכיור. מובן שאפשר להשתמש גם במעמד לכפות, אבל הפתרון הזה לא מצריך לקנות שום דבר חדש. הוא שומר על משטח העבודה נקי ומסודר, בייחוד אם יש לכם מטבח קטן, סגנון חיים מינימליסטי, או שפשוט בא לכם לשטוף פחות כלים אחרי הארוחה.

וכמובן, עדיין אפשר להשתמש באותם חורים לתלייה —על ווים בתוך הארונות או על מתלה קלאסי לסירים, שיכול גם להציג לראווה את הסירים השווים שלכם. בקיצור,

כדי שהטיפ יהיה שימושי, חשוב להשתמש בכפות בישול עם ידיות דקות. זה עובד מצוין עם כפות עץ, שלרוב יש להן ידיות ארוכות ודקות. אפשר גם להשתמש בסכו"ם מתכתי רגיל, כל עוד הידית מספיק דקה כדי להיכנס לחור – או אפילו עם צ'ופסטיקס. לעומת זאת, מצקות ומריות עם ידיות עבות מפלסטיק או מתכת כנראה לא יתאימו.

פרסומת
סיר על האש, על התנור
אפשרי גם בידיות קצרות | צילום: shutterstock_Gryllus_M

יש כמה דרכים לשימוש, אגב: אפשר להשחיל את כל הידית בחור ולתת לה להישען אנכית על השיש, או לאזן את הכף באלכסון. האיזון באלכסון מונע מטיפות רוטב ואוכל לטפטף לאורך הידית וללכלך, והוא גם שימושי במיוחד עם כפות קצרות שהידית שלהן לא מגיעה עד לשיש. העיקר שיצא טעים.