mako
פרסומת

כך תנקו את תנור האפייה עם שלושה חומרים זמינים

לפי הפופולריות של סרטונים ופוסטים שעוסקים בניקוי תנור האפייה, אנחנו לא היחידים שתמיד נשפך להם משהו בזמן הכנת האוכל. קסי סטיבנס, בעלת עסק לשירותי נקיון, מציעה להשתמש בשיטה המוכרת לניקוי המיקרו, והחומרים הדרושים כבר נמצאים בבית

קרן גולדשטיין, LIVING
עיצוב הבית
פורסם:
תנור אפייה
צילום: טיקטוק thebigcleanco
הקישור הועתק

אנחנו יודעים שכדי לנקות מיקרוגל, מומלץ לשים במכשיר כלי עם וחומץ (אפשר להחליף את החומץ במיץ לימון, קליפת לימון סחוט או סבון כלים נוזלי), להפעיל על חום גבוה כ-4-3 דקות, להמתין 5-3 דקות כשדלת המכשיר סגורה ואז לנגב את פנים המכשיר במטלית או בנייר מגבת. כך, אדי הנוזל מרככים את הלכלוך ומסייעים לנקות את המכשיר בקלות.

קסי סטיבנס, מנקה ובעלת עסק לשירותי ניקיון מאוסטרליה, מציעה להשתמש בשיטה דומה לניקוי תנור האפייה. בסרטון שהיא פרסמה בטיקטוק, וצבר כבר 80 אלף צפיות, סטיבנס מציעה למלא תבנית אפייה בכוס מים רותחים וכוס חומץ ולהכניס לתנור חם ולהשאיר 20 דקות. האדים מרככים את הלכלוך, ואחרי שהתנור מתקרר מעט סטיבנס מגרדת אותו בעזרת שפכטל. לסיום היא מנקה את פנים התנור בסבון כלים נוזלי וברזלית (צמר פלדה), וגם את מדפי התנור היא מנקה באופן דומה.  

סטיבנס משתמשת בסבון כלים נוזלי לניקוי משטחים רבים בבית – אריחים, מראות, חלונות, משטחי מטבח ורצפות. לדבריה, היא משתמשת בחומרי ניקוי עם אקונומיקה רק לניקוי השירותים. כשמשתמשים באקונומיקה, סטיבנס מזכירה שצריך לבדוק את תאריך התפוגה על הבקבוק. "זה אף פעם לא מאוד רחוק", היא אומרת. ואכן, לפי אתר מכון התקנים הישראלי, החומר הפעיל באקונומיקה מתנדף עם הזמן, ותאריך פג תוקף הוא בדרך כלל שנה מיום הייצור.

פרסומת

גולשת בשם Gia Gabrielle מערבבת כמויות שוות של אבקת סודה לשתייה, חומץ לבן ונוזל לשטיפת כלים (היא משתמשת בנוזל של חברת DAWN), ומורחת את העיסה בפנים התנור (על הדלת, הקירות והתחתית). אחרי המתנה של 3-2 שעות היא מנקה את העיסה עם ספוג.

בסרטון נוסף הגולשת אומרת שלעתים מספיקה שעה בלבד וממליצה לרסס על העיסה מים או חומץ אם היא מתייבשת. היא גם מסבירה איך ניקתה את הרשתות: היא השרתה אותן בכיור עם מים חמים ואבקת סודה לשתייה. בהמשך ריססה אותן בחומץ לבן וניקתה עם ספוג.

פרסומת

 

ניקוי תנור
צילום: Ekaterina Govorina, Shutterstock

עוד שיטות לניקוי התנור ותבניות אפייה

התנור כבר הספיק לצבור כתמים עקשניים? הרטיבו אותו בחומץ או מים ושפשפו את הכתמים באבן פדיקור רטובה או גרדו עם סכין גילוח.

השיטה המנצחת שלנו לניקוי תבנית אפייה היא לרסס אותה במסיר שומנים, ולהכניס לשקית אשפה אטומה למשך הלילה. בבוקר מוציאים את התבנית ושוטפים.

תנור מטבח
צילום: shutterstock / Africa Studio
פרסומת

לניקוי רשתות התנור, השרו אותן למשך הלילה באמבטיה מלאה במים חמים וכמה דפי מרכך כביסה. בבוקר השתמשו בדפי המרכך להוריד את שאריות הלכלוך שנשארו דבוקות לרשת.

שיטה נוספת לניקוי רשתות וחלקים נוספים בתנור (למעשה כל חלק שאפשר לפרק, כמו דלתות וידיות וגם תבניות) היא לעטוף כל חלק בנייר כסף ולהשרות בגיגית או אמבטיה מלאה במים חמים (אם החלק צף במים, מומלץ להניח עליו משקולת כלשהי). על החלק העטוף מניחים טבלייה של סבון כלים למדיח ומשאירים לפחות שעתיים. מסירים את הנייר, מנגבים וזהו.