mako
פרסומת

שימו לב: הפריטים במטבח שכדאי לנקות אחרי כל שימוש

מגבות מטבח, ספוגים, מטליות ואפילו קופסאות האוכל הרב-פעמיות – פריטים יום-יומיים שנראים תמימים עלולים להפיץ חיידקים אם לא מקפידים לנקות אותם בזמן. כך תדעו מתי צריך לשים כל דבר בכביסה, במדיח – או פשוט להחליף לחדש

ליה אור
mako
פורסם: | עודכן:
מגבת מטבח
צילום: Pereslavtseva Katerina, SHUTTERSTOCK
הקישור הועתק

שגרת ניקיון יומיומית לא חייבת לכלול קרצוף עמוק של כל פינה בבית, אבל יש לא מעט פריטים שאנחנו משתמשים בהם שוב ושוב בלי לעצור לחשוב – מתי בפעם האחרונה ניקינו אותם באמת? מגבות מטבח, מטליות וספוגים הם רק חלק מהרשימה, ולטענת מומחים בתחום הניקיון, חלק מהחפצים הללו דורשים טיפול יום-יומי, לעיתים אפילו אחרי שימוש בודד. הסיבה? הם סופגים חיידקים, שאריות מזון ולחות – מה שמאפשר לזיהום להתפשט בקלות בבית. כדי לשמור על היגיינה ולמנוע בעיות בריאות, כדאי לדעת מהם אותם פריטים וכמה תדיר צריך לנקות כל אחד מהם.

  1. מגבות מטבח
    מומחי ניקיון ממליצים לכבס מגבות מטבח מדי יום או אחרי כל שימוש, מכיוון שהן באות במגע עם משטחים, ידיים ושאריות מזון, דבר שעלול להפיץ חיידקים – במיוחד כשמשתמשים בהן כמה אנשים לאורך היום.

    מגבת מטבח
    מגבת מטבח | צילום: vetlana Lukienko, shutterstock

  2. ספוגים ומטליות כלים
    כיוון שהספוגים סופגים חיידקים ונוזלים במהירות, רצוי להחליף או לחטא אותם לעיתים תכופות. גם מטליות בד צריכות להיכנס לכביסה על בסיס יומי כדי לשמור על היגיינה בסיסית במטבח.

    ספוג כלים, ספוגון, כרית יפנית לכלים
    ספוג כלים, ספוגון, כרית יפנית לכלים | צילום: shutterstock_artines_pl

  3. מטליות מיקרופייבר ומטליות רב-פעמיות
    למרות שהן יעילות מאוד לניקיון, לאחר ניגוב משטחים כמו חדר האמבטיה או המטבח, כדאי לכבס אותן מיד. גם מטליות רב-פעמיות או מפיות בד – על אף שהן ידידותיות לסביבה – מחייבות ניקוי יסודי לאחר כל שימוש.

    מטליות מיקרופייבר צבעוניות
    מטליות מיקרופייבר צבעוניות | צילום: shutterstock_New Africa

  4. קרשי חיתוך
    אם חותכים עליהם בשר נא או דגים, חשוב לקרצף היטב כל קרש חיתוך לאחר כל שימוש, כדי למנוע זיהום צולב בין מזונות שונים.

    קרש חיתוך מעץ
    צילום: Anjelika Gretskaia/REDA/Universal Images Group, getty images

  5. קערות אוכל ומים של חיות מחמד
    לרוב נוטים לשטוף את הקערות רק מדי כמה ימים, אך מומלץ לנהוג בהן כמו בצלחות שלנו – לשטוף אותן מיד אחרי כל ארוחה. חיידקים ושאריות מזון מצטברים במהירות, וכדי להגן על בריאות החיה, חשוב להקפיד על ניקיון יומיומי.

    קערת אוכל, כלב
    צילום: eva_blanco, SHUTTERSTOCK

  6. קופסאות אחסון מזון רב-פעמיות
    גם אם נותרה בהן רק מעט לחות, יש לנקות אותן היטב לאחר כל שימוש – כדי למנוע היווצרות של עובש.

    קופסאות פלסטיק
    צילום: By Dafna A.meron, shutterstock