mako
פרסומת

מומחה: הטיפ הזה יגרום לסחלב שלכם לפרוח

לא פשוט לגדל סחלב - וכשהוא לא פורח זה בכלל מתסכל. אלא שמומחה מציע לכם כעת לנסות טריק קל אך יעיל, שיעשה רק פלאים לסחלבים שלכם. זה מה שאתם צריכים לעשות

מערכת ליבינג
mako
פורסם: | עודכן:
שלושה עציצים של סחלבים, סחלב לבן, סחלב סגול, סחלב צהוב
צילום: Nadya So, SHUTTERSTOCK
הקישור הועתק

סחלבים צבעוניים וריחניים הם מסוג הצמחים שלרוב יתלבשו טוב כמעט בכל פינה מוארת בבית – אלא ששמירתם במצב חיוני עשויה להיות מאתגרת בלי חומרים מזינים קריטיים להתפתחותם.

משפחת הצמחים הזו ניזונה מ"דשן לסחלבים" של חנקן, אשלגן וזרחן שחיוניים לצמיחתם, ובנוסף הם דורשים גם מגנזיום – מרכיב חשוב לפריחתם. אלא שמארק קוראן, הבעלים של Heavenly Orchids, חנות בפלורידה שמתמחה בסחלבים, סיפר אתמול (שלישי) ל"דיילי אקספרס" כי כמה מהדשנים הטבעיים הטובים ביותר, נמצאים כבר במזווה שלכם.

"מי אורז הם דשן אורגני טוב מאוד. הם מכילים כמויות זעירות של חנקן, זרחן, אשלגן ועמילנים המזינים מיקוריזה מועילה (הפטרייה שמזינה את הסחלב משורשו לנביטה), על השורשים". המים לדבריו נמצאו מועילים במיוחד בזמן הפריחה, כיוון שבנוסף לכך שהם מכילים מגנזיום, חנקן, אשלגן וזרחן, התערובת של העמילנים והמינרלים שהם מכילים מעודדת את צמיחת השורשים בסחלבים.

כל שעליכם לעשות הוא להשרות אורז במים למשך 30 דקות לפחות, או להשתמש במים מאורז במצב רתיחה כשאתם מבשלים. לאחר מכן סננו את הנוזל והעבירו אותו לבקבוק או לצנצנת. הניחו לו לתסוס שבוע לפני השימוש. רצוי לכסות את הכלי – אפשר גם במטלית, שכן עדיין צריך לאפשר לעניין זרימת אוויר. את המים, בניגוד לצמחים, יש להרחיק משמש ישירה שכן החום עלול לפגום בחומרים ולגרום לריח רע. במקום, אחסנו במקרר או במקום חשוך יחסית.

אחרי שבוע, שלבו בחלקים שווים את מי האורז עם מים טריים במזלף או בבקבוק ריסוס, רק כדי לדלל כראוי. ואז, מדי שבוע, רססו לבסיס הצמח ולעלים, מה שעתיד כאמור לעשות פלאים.