N12
פרסומת

עדיף שהיה נשאר על הקלח: מבחן הטעימה - שניצל תירס

כמות תירס מועטה, רשימת רכיבים בלתי נגמרת וערך תזונתי ירוד. מבחן שניצל התירס של המותגים המובילים בשוק מציג תוצאות עגומות למדי. ״אסור היה על משרד הבריאות לאשר מוצר כזה״, אומר השף רן שמואלי

לירן שבתאי
תכנית חיסכון
פורסם:
הקישור הועתק

שניצל תירס הפך כבר מזמן לפופולארי לפחות כמו שניצל העוף המסורתי, ונמצא כמעט בכל בית בישראל. בדקנו עם השפים רן שמואלי (״קלארו״), גולן גורפינקל (״דלאל״) ופרנק אזולאי, את 5 המותגים המובילים בשוק:

  • זוגלובק (2.90 ש״ח ל-100 גרם)
  • טבעול (3 ש״ח ל-100 גרם)
  • רמי לוי (1.80 ש״ח ל-100 גרם)
  • שופרסל (2.60 ש״ח ל-100 גרם)
  • תפוגן (2.40 ש״ח ל-100 גרם)

זה השלב שבדרך כלל מגיעים היתרונות והחסרונות של כל מותג, אך באופן חריג במקרה הנוכחי לא מצאו השפים אף מילה חיובית על אחד מהמותגים. ״תירס זה לא מוצר יקר, ובכל השניצלים יש מעט מאד תירס״, אומר שמואלי, ״האם הייתי יכול לתת את זה לילד? התשובה היא לא״.

״כשאנחו פונים למוצר שהוא שניצל תירס אנחנו מצפים למשהו יותר בריא. הוא לא״, חורץ גורפינקל, ושמואלי מוסיף: ״משרד הבריאות לא היה צריך לאשר מוצר כזה״.

על כן, הפעם נוותר על דירוג כי בשורה התחתונה השפים לא מצאו שניצל תירס ראוי למאכל. ״צריך לעצור, ולעשות תכנן מסלול מחדש. זה מוצר לא בריא, לא טעים ואני מתחנן לעצור את זה״, מסכם שמואלי.