לקראת ראש השנה: מי מבשל את ארוחת החג וכמה היא עולה?
לקראת ראש השנה ערכנו בדיקה שממנה עלה: ארוחת חג שכוללת בממוצע כעשרה אורחים, תעלה כ-1,400 שקלים. אז מי משלם על כל זה - המארחים או המתארחים? מי אלו שמעדיפים להזמין קייטרינג? וכמה זה עולה? צפו

ראש השנה כבר בפתח והקניות לחג בעיצומן עם עגלות שגדושות יותר מבכל זמן אחר בשנה. על פי נתוני משרד החקלאות: לקראת ראש השנה צריכת הדגים עולה ב-35%, והדג הפופולרי ביותר על שולחן החג הוא האמנון, שיוגש בכמעט מחצית משולחנות החג. הסלמון, היקר בהרבה, תופס את המקום השני - רבע מהמכירות.
ועל שולחן החג לא מספיקה מנה עיקרית אחת, אלא לפחות שתיים או שלוש - אז במחלקת העופות הצריכה המקומית של עוף היא מהגבוהות בעולם, ולקראת החג היא אפילו עולה ב-19%, וצריכת הבשר עולה גם היא ב-45%.
ואין ראש השנה בלי רימונים: בשנת 2019, יבול הרימונים יעמוד על כ-50,000 טונות, היבול הגדול ביותר שהיה כאן מאז ומעולם. חמישית ממנו אנחנו אוכלים רק בחודש הזה של ראש השנה. על כל שולחן חג יוגשו כמובן גם תפוחים בדבש – ונראה שכל פלח אנחנו טובלים בלא מעט דבש - כי על פי נתוני מועצת הדבש, במהלך השנה כולה צורכים הישראלים כ-5,000 טונות דבש.
מסקר שערכנו עולה כי 36% מארחים את החג בבית שלהם. 57% מתארחים אצל המשפחה. 5% יבלה את החג אצל חברים ו-4% יבלו את החג בחו"ל. רק 3% לא חוגגים בכלל. כששאלנו בקרב המתארחים מי מבשל את ארוחת החג? 34% השיבו שהמארח ערך חלוקה שוויונית. 30% ענו שהמארח מבשל את הרוב ו-36% השיבו שהם באים רק כדי לאכול.
כשהמארחים נשאלו מי מבשל את הארוחות: 62% השיבו שהם מבשלים את כל הארוחה, 27% אמרו שיש חלוקה שוויונית. עוד 11% נעזרים באוכל מוכן מהסיבה שארוחת חג ממוצעת עולה 130 שקלים לאדם בממוצע ולכן לפעמים קייטרינג יותר משתלם.
