קוטג' 9% יוגדר "גדוש שומן רווי"
פרסום ראשון - בעוד חצי שנה ייכנס לתוקף החוק של משרד הבריאות שמחייב את יצרניות המזון לסמן מוצרים מזיקים. תנובה מקדימה ומתחילה לסמן את הקוטג' 9% כגדוש בשומן רווי



פרסום ראשון: בחברת תנובה החליטו להקדים את הרפורמה של משרד הבריאות והחלו לסמן את הקוטג' 9% כמוצר עם שומן רווי ברמה גבוהה - כך פורסם הערב (ראשון) בתוכנית חיסכון. לפי הרפורמה של משרד הבריאות, מה-1 בינואר 2020, יצרניות המזון יצטרכו לסמן את המוצרים שיש בהם שומן רווי, נתרן וסוכר ברמה גבוהה.
נוגה שוורץ, מנהלת בתחום בריאות בתנובה הסבירה כי רוב המוצרים של חברת תנובה לא יסומנו שכן הם אינם מכילים את אחד החומרים ברמה גבוהה. "למעלה משמונים אחוז מהמוצרים שלנו לא יסומנו", אמרה שוורץ.
"למוצרים שכן יקבלו סימון, נחליף באופן הדרגתי את האריזות", הבהירה שוורץ. "כבר בימים הקרובים אתם תראו את המוצר הראשון". ישנם סימונים נוספים שמשרד הבריאות ידרוש לסמן: נתרן ברמה גבוהה, סוכר ברמה גבוהה ושומן רווי ברמה גבוהה. הרבה מן יצרני המזון מבקשים לדחות את תחילת הרפורמה אך נכון לעכשיו היא תיכנס לתוקפה בתאריך הצפוי.