N12
פרסומת

כל מתכוני הלביבות לחנוכה

מחפשים מתכון טוב ללביבות? הגעתם למקום הנכון. לביבות תפוחי אדמה, לביבות בטטה, וגם לביבות קישואים, לביבות גבינות, לביבות ירק ושילובים אחרים - מטוגנים ואפויים, מלוחים ומתוקים. העיקר שיהיה חנוכה שמח

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
לביבות משודרגות
לביבות משודרגות | צילום: Brent Hofacker, shutterstock
הקישור הועתק

לביבות תפוחי אדמה

לביבות תפוחי אדמה אפויות

מה? על ההתחלה לביבות בתנור? מה עם נס פך השמן והכל? אז כן, השנה אנחנו מתחילים עם לביבות תפוחי אדמה אפויות, גם כי כבר ניסינו אותן ויצא אש (אתם באמת חייבים לנסות, רון יוחננוב הזה יודע מה הוא עושה), וגם כי אנחנו מעדיפים לשמור את השמן שלנו לסופגניות.

לביבות תפוחי אדמה אפויות
לביבות תפוחי אדמה אפויות | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

לביבות ירק ותפוח אדמה

לביבות כמעט קלאסיות אבל לא - שילוב נהדר ומתבקש בין לביבות רגילות ללביבות עשבי תיבול. 

לביבות ירק של עדיקוש
לביבות ירק של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לביבת ענק משפחתית אפויה

בלי להכין אחת אחת, בלי טיגון ועם לא מעט אפשרויות לתוספות: לביבה אחת גדולה שיוצאת כמו דף מהתנוק.

לביבה משפחתית
לביבה אחת לכל המשפחה | צילום: יעל קצב, mako אוכל

המדריך ללביבות תפוחי אדמה מושלמות

האמת, אחרי המדריך הזה לא באמת תצטרכו שום מתכון אחר. כאן תקבלו את כל האינפורמציה שאתם צריכים, מסוג תפוחי האדמה המומלץ ועד השאלה הנצחית האם באמת חשוב לסחוט את הירקות. לכו עם המתכון הזה, וניצחתם את החג.

מדריך לביבות בנדיקט - שלב הטיגון
מדריך לביבות בנדיקט - שלב הטיגון | צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

לביבות תפוחי אדמה במרקם עדין

את המתכון הזה קיבלנו מקרן ארגמן, בעלת קבוצת הפייסבוק המתעצמת והולכת "קרן מקלילה את המטבח", והסיבה שאנחנו מתים עליו, לבד מזה שיוצאות ממנו לביבות כל כך יפות וסימטריות וטעימות, היא שהוא מחליף את הפומפייה במעבד מזון ובכך חוסך לנו זמן יקר מאוד (וגם איזה חתך או שניים באצבע). מתכון מפורט במיוחד, מושלם למתחילים.

פרסומת
לביבות במרקם עדין של קרן ארגמן
המלצה: להכפיל כמויות | צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח

לביבות ירקות

המתכון הזה הוא מהספר של אפרת ליכטנשטט, ושם קוראים להן "קציצות נחמה". תמצאו בהן, מלבד תפוחי האדמה, גם גזר, קישואים, בצל ושלל תבלינים, ואם לשפוט לפי ההיכרות שלנו עם אפרת ליכטנשטט, הן בטוח מצוינות.

קציצות נחמה
לביבות ירקות של אפרת ליכטנשטט | צילום: אפרת ליכטנשטט, "אז מה את עושה כל היום", הוצאת כתר

ערוק - לביבות ירק עיראקיות

המתכון של אבי ביטון ללביבות הירק העיראקיות, שאף בית עיראקי אינו שלם בלעדיהן.

ערוק - לביבות ירק עיראקיות
ערוק - לביבות ירק עיראקיות | צילום: נמרוד סונדרס, יח"צ

הלביבות של אמא

מתכון קלאסי ללביבות, מהסוג שחייבים על השולחן בכל הדלקת נרות. פריכות, שפיציות, שמנוניות במידה, עם הרבה בצל מתקתק וטיפטיפונת קינמון או מוסקט - לזלול עם שמנת חמוצה ולהודות לאל על חגי ישראל.

לביבות תפוחי אדמה
לביבות תפוחי אדמה. כאלה חייבים, עכשיו נראה מה עוד | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
פרסומת

לטקס של קרן אגם

במתכון של קרן אגם תמצאו את המתכון הבסיסי והפשוט ללטקס תפוחי אדמה, ובסופו שלל רעיונות לגיוונים עם ירקות וגבינות. 

לטקס - לביבות תפוח אדמה של קרן אגם
לטקס קלאסיות של קרן אגם | צילום: קרן אגם, mako אוכל

אם אתם רוצים מתכון ללטקס ביתיות שגם מדגים לכם את כל שלבי ההכנה בתמונות - לכו על מתכון הלביבות של חן שוקרון שלנו. ועוד אחד של שוקרון: לביבות ריקוטה ודבש

ואם כל הקטע של התפודים הדליק אתכם - הנה עוד כמה הצעות מעולות ללביבות מהשפים של מסעדת הבסטה

לביבות תפוחי אדמה, פותחים בסטה
לביבות של הבסטה | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
פרסומת

דיסקיות תפוחי אדמה בתנור

את המתכון הזה, של אסתי ידידיה, אנחנו תופסים כהברקה אמיתית. אין כאן כמעט מרכיבים - רק תפוחי אדמה מגוררים, בצל ושום, שמן זית ותבלינים - ובכל זאת הוא מנפיק מנה פצצתית ופציחה, שילדים מתים עליה. פשוט מכינים דיסקיות דקות ואופים בתנור. התוצאה - חטיפי צ'יפס פריכים, שלא עמדתם בשבילם מעל המחבת אף לא חצי דקה. חנוכה הוא הזדמנות מעולה ליהנות שוב מהמתכון הזה.

דיסקיות תפוחי אדמה אפויות
דיסקיות תפוחי אדמה. יש לנו פיצוח | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

לביבות תפוחי אדמה וגבינות

מי שטוחן כל חג, כבר שנים, לביבות תפוחי אדמה מסורתיות בטוח מכיר את ההרגשה: מצד אחד הגעגוע למאכל המסורתי, המוכר והטוב, מצד שני כמיהה למשהו חדש, כי כמה אפשר. אז המתכון הזה, של טל יעקב, עונה על שני הצרכים האלה: לביבות רגילות וטובות, מחוזקות במעט ריקוטה וגבינת עזים. שווה.

לביבות גבינות ותפוחי אדמה של טל ושני
לביבות גבינות ותפוחי אדמה של טל ושני | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
פרסומת

 

לביבות תפוח אדמה וגזר

לביבות קלאסיות, אבל לא ממש. קצר יותר צבעוניות, קצת יותר מתקתקות. שוות טעימה.

לביבות תפוח אדמה וגזר
כמעט קלאסיות: לביבות תפוח אדמה וגזר | צילום: ליטל ארזי, השף הלבן, תנובה

לביבות תפוחי אדמה בריאות

גרסה קצת יותר שפויה והרבה פחות שמנונית למאכל שחנוכה אינו שלם בלעדיו - עם תוספת של קינואה ועדשים, ובעיקר - בלי טיגון. מתכון של ליה שומרון פינדר (תגללו למטה, תמצאו עוד הרבה לביבות אפויות וטובות).

לביבות תפוחי אדמה ובשר
בשר טחון בתוך הלביבה? בטח, למה לא! דרניקי | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

לביבות דרניקי עם בשר טחון

והנה ההזדמנות שלנו ללמוד משהו טוב מהרוסים, ולהכין לביבות עם בשר טחון בילט אין. סמכו עלינו, מתכון פצצה.

לביבות גבינה

לביבות גבינה לבנה של רותם ליברזון

יהיו שיקראו להן פנקייקס, אנחנו קוראים להן "הדבר שאנחנו רוצים המון ממנו בנר ראשון".

פנקייק גבינה לבנה
פנקייק גבינה לבנה | צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako
פרסומת

סירניקי - לביבות גבינה משודרגות

השף האהוב יוגב ירוס לוקח את לביבות הגבינה הפשוטות שכולם אוהבים ומקפיץ אותן עוד קומה למעלה, עם רוטב קרמל עדין ופרוסות דקות של אגס. רוצים אותן בגרסה הפשוטה, הביתית והמנחמת? גם זאת אופציה מעולה.

סירניקי – לביבות גבינה במחבת
במחבת | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לביבות גבינה ורוויון מתוקות

לביבות גבינה מתוקות וקלילות, שיכולות בכיף להחליף את הסופגניות על השולחן (פשוט תגישו אותן עם ריבה), והכי חשוב - אתם מתקתקים אותן בפחות מחצי שעה. 

לביבות גבינה וריוויון מתוקות
מי צריך סופגניות? לביבות גבינה ורוויון מתוקות | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לביבות קוטג'

לביבות קוטג'? כן, מסתבר שיש דבר כזה, והן נהדרות, סופר פשוטות להכנה והולכות מצוין גם עם מתוק וגם עם מלוח. מתכון כיפי וקליל, יד ראשונה מסבתא. מי צריך יותר? 

סירניקי לביבות קוטג' של סבתא ליזה
לביבות קוטג'. אפשר מתוק אפשר מלוח | צילום: הודליה כצמן, BakeCare, בלוג מתכונים בריאים וטעימים

לביבות קוטג'

ויש גם גרסה מלוחה נהדרת ופשוטה ללביבות קוטג' של עדיקוש. 

לביבות קוטג'
לביבות קוטג' של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
פרסומת

לביבות פטה

ועוד אחד של רותם ליברזון: לביבות מגבינת פטה עם קצת חיזוק של ירק, שמגישים עם יוגורט ופלח של לימון.

לביבות פירה ממולאות

הכל כאן נהדר: קציצות פירה, שתמיד באות טוב, רק שבשביל אפקט המתיחה ממלאים כל אחת כזאת בפרוסת מוצרלה.

לביבות פירה ממולאות - מוכנות
מוכן | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

לביבות פירה ומוצרלה

וגם גרסתה של קרן אגם ל"לחם תפוחי אדמה אירי", שתהליך ההכנה שלהם קל ופשוט מאוד וכמו המתכון מלמעלה, כולל מעט מרכיבים. אם רוצים להתכונן מראש עד כמה שניתן אז אפשר להכין את הבלילה אפילו 3-4 שעות מראש ולשמור עד טיגון במקרר, או להכין את הלביבות עצמן מראש ואז לחמם בתנור סמוך להגשה והן עדיין יהיו פצצה. מחפשים עוד יותר לגוון? תוסיפו אולי לבצק עשבי תיבול, או אפילו קצת שום כתוש לארומה מושלמת.

לביבות פירה ומוצרלה הכי קלות להכנה
לביבות פירה ומוצרלה הכי קלות להכנה | צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako

לביבות בטטה

>> מתכון חובה: לביבות הבטטה של אורנה ואלה, צעד אחר צעד

פרסומת
לביבות בטטה אורנה ואלה - מטגנים
כשאנחנו מדברים על לביבות הבטטה של אורנה ואלה אנחנו מתכוונים לאלה. אל תגידו שאתם לא חולים עליהן | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לביבות בטטה פריכות

כשאנחנו מדמיינים לביבות בטטה בדרך כלל עולה לנו בראש תמונה של לביבות רכות ונימוחות, בניגוד לאלה שעשויות מתפוחי אדמה ומתהדרות בקצוות קראנצ'יים, כמעט שרופים. אז כאן זה לא המקרה. לביבות הבטטה האלה הן פריכות, פציחות, וטעימות לאללה, בנוהל.

לביבות בטטה של טל ושני
לביבות בטטה, הגרסה המתפצחת | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

לביבות בטטה ועשבי תיבול

מתכון של אלקנה ביטון, שכמיטב המסורת עושה הרבה כבוד לירוקים. אז כן, הבסיס הוא בטטה, אבל חוץ ממנה יש פה גם שמיר, כוסברה, פטרוזיליה ובצל ירוק. כיף גדול.

לביבות בטטה

לביבות של בטטה עם רוטב סויה ומייפל, שמטוגנות כמו שניצל – עם קמח, ביצה ופירורי לחם.

לביבות אפויות

לביבות תפוחי אדמה אפויות

לביבות תפוחי אדמה קלאסיות, רק קצת יותר ידידותיות לזולל (או קצת הרבה). איך עושים אותן פריכות, זהובות וטעימות אפילו בלי טיגון? הכל בפנים.

לביבות קלאסיות אפויות
לביבות תפוחי אדמה אפויות. עדיין מעולות! | צילום: ChameleonsEye, shutterstock
פרסומת

לביבות גזר ובטטה

כתומות וטעימות, דקיקות ככה שמתקיימת בהן הפריכות של לביבות מטוגנות ואפילו מזינות (הן גם ללא גלוטן - משתמשים כאן ב-2 כפות מלח ללא גלוטן). 

לביבות גזר ובטטה של רחלי קרוט
צילום: רחלי קרוט

לביבות ערוק

ההכנה בתבנית שקעים של מאפינס נותנת להן צורה שמנמנה וטובה שכיף לטבול במטבל קליל כמו יוגורט או שמנת. אם רוצים לעשות משהו משוגע ולצאת קצת מתבנית החג, אפשר אפילו לטבול ביוגורט-טחינה!

לביבות ערוק אפויות
צילום: דפני פתיחה

לביבות קישואים וגבינות 

קישואים וזוקיני, גבינת פטה רזה, שיבולת שועל ומעט מוצרלה - עוד הוכחה טעימה שאפשר לחגוג את החג גם עם קצת פחות שמן.

לביבות קישואים וגבינות
צילום: דפני פתיחה

לביבות ירק אפויות בשלושה צבעים

לא, אנחנו לא מכריחים אתכם לחגוג את צבעי הקשת החג הזה, רק נותנים לכם מתכון פטנט אחד שיכול לעבוד בערך עם כל ירק שתרצו. 

לביבות ירק אפויות ב-3 צבעים
לביבות אפויות בשלושה צבעים. רק תבחרו ירק | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
פרסומת

לביבות כתומות דלות קלוריות

80 קלוריות באחת - זה מה שיש בלביבות הכתומות הנחמדות האלה. מאדים כמה ירקות, טוחנים, מוסיפים מה שמוסיפים ומכניסים לתנור. וואללה, אולי בכל זאת נישאר רזים בחנוכה הזה. אמן ואמן.

לביבות דיאטטיות עם קישואים וירקות

קישואים, ארטישוק ירושלמי (או בטטה) ובצל - אלה המרכיבים העיקריים של הלביבות האלה, וביחד הם יוצרים מנה מתקתקה, פריכה וטעימה, והכל בלי טיגון. מגישים עם יוגורט ונשארים רזים (או, לחלופין, טוחנים עוד סופגנייה כדי לקזז).

לביבות קישואים אפויות
לביבות של קישואים, ארטישוק ירושלמי ובצל. כיף לקצץ בקלוריות | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לביבות תפוחי אדמה אפויות

ללביבות האלה אנחנו מתייחסים כאל קרובות משפחה של הפירה, ולכן אנחנו אוהבים אותן אהבת נפש. מדובר במתכון שמומלץ מאוד להכין עם הילדים, וכיף מאוד גם להגיש להם בסוף - ולדעת שלמרות שמדובר במעדן, עדיין הצלחתם לשמור להם על תזונה טובה ובריאה.

לביבות תפוחי אדמה אפויות
לביבות תפוחי אדמה אפויות. קרובות משפחה אהובות של הפירה | צילום: אסתי רותם, mako אוכל
פרסומת

לביבות עדשים אדומות

מודים, בעבר פקפקנו בלביבות עדשים בכלל וביכולת שלהן לשמח אותנו בפרט, אבל אז פגשנו את המתכון הזה. בריא והכל - אבל גם כיפי, טעים - ולא מתרחק לחלוטין ממחוזות חנוכה (ובמילים אחרות: יש בפנים גם תפוחי אדמה). 

קציצות עדשים
בריאות, בריאות, אבל וואלה - טעימות: לביבות עדשים אדומות | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לביבות דלורית טבעוניות

חנוכה הוא חג מלא ביצים. בסופגניות, בלביבות, קשה להתחמק מזה. אז נכון, קשה להתחמק - אבל אפשרי. ליה שומרון פינדר עם מתכון ללביבות טבעוניות לחלוטין, עם דלורית, ירוקים ומרכיב אחד מפתיע שקוראים לו דוחן. שווה בדיקה, אתם לא חושבים?

לביבות קישואים ותרד

דרך מעולה להכניס לילדים תרד, והאמת - גם לעצמכם. לביבות ירוקות ובריאות מאל"ף ועד תי"ו, שיגרמו לכם לחשוב לרגע שחנוכה הוא חג שכולו ויטמינים ומינרלים.

לביבות קישואים ותרד
לביבות קישואים ותרד. שאני אטגן? מה פתאום | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
פרסומת

לביבות גבינה אפויות

לביבות פשוטות וסופר-טעימות, שכיף להכין עם הילדים. קוטג', בולגרית, צהובה, וקצת שיבולת שועל, שהופכת הכל לבריא יותר.

קציצות גבינה
לביבות גבינה אפויות. ילדים חולים עליהן | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

לביבות עדשים וכרובית אפויות

עוד לביבות שהייתם נותנים לזאטוטים שלכם בלי בדל של רגש אשמה. עם חיזוק של טחינה, בצל ובטטה - אתם יכולים להיות בטוחים שהם גם יקלטו אותן בשמחה.

לביבות עדשים וכרובית
לביבות עדשים וכרובית אפויות. בריאות צרופה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לביבות סלק

קחו סלק, מוצרלה ומעט נענע, ערבבו עם קמח, ביצים וטיפה תבלינים (באמת שלא צריך יותר) - ויש לכם קציצות אדומות ומרשימות, מהסוג שלא רואים בכל בית.

כל מיני לביבות

לביבות תירס

הדבר הכי קריטי שחשוב לדעת הוא שאפשר להשתמש גם בתירס קפוא. אבל על טיגון בשמן זית לא מוותרים במקרה הזה. 

לביבות תירס של הילה אלפרט
לביבות תירס של הילה אלפרט | צילום: איתיאל ציון, יחסי ציבור

לביבות גזר

הן נראות כמו לביבות בטטה, אבל לא! זה בעיקר המון המון גזר (5 גזרים לכמות של כ-12 לביבות). 

לביבות גזר
לביבות גזר של רותם ליברזון | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
פרסומת

קציצות ירק

עוד מתכון של רותם ליברזון ללביבות קצת אחרות, הפעם מדובר בהרבה ירוקים: תרד, פטרוזיליה, כוסברה ובצל ירוק. קשה מאוד לטעות.

קציצות ירק מושלמות
קציצות ירק מושלמות | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

לביבות תרד של סבתא קלרה

חוץ מזה שהוא טעים, יש כאן גם טיפ מעולה שיגרום ללביבות שהכנתם מראש לצאת כאילו טוגנו הרגע.

לביבות תרד של סבתא קלרה - הטיגון
אפשר לטגן יום קודם | צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח

לביבות כרובית מעולות

לביבות בטעם גן עדן. רק טוחנים יחד את כל המרכיבים, ומטגנים.

לביבות כרובית מטריפות
לביבות כרובית מטריפות | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

לביבות ברוקולי של רון יוחננוב

כשלוקחים לביבות פשוטות (אבל טעימות בטירוף!), ומגישים אותן עם מטבל זריז של יוגורט לימוני וקווץ' של עגבנייה - אפשר להרשים אפילו את מלכת אנגליה.

לביבות ברוקולי קיציות
לביבות ברוקולי קיציות | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
פרסומת

לביבות חלה

מה עושים עם שאריות חלה? מערבבים עם כמה מרכיבים שיש בכל בית ומטגנים יופי של לביבות, כמובן.

לביבות תירס לילדים

לילדים עלק. נראה אתכם מצליחים להפסיק אחרי לביבה אחת כזאת.

לביבות זוקיני של גרקו (קולוקיטוקפטדס)

השם היווני הרשמי שלהן קצת שובר שיניים, אבל כל מה שאתם צריכים לדעת זה שמדובר בקציצות פשוטות וממכרות של זוקיני וגבינות, שתענוג לזלול ישירות מהמחבת, וגם מהמקרר ביום למחרת.

קציצות זוקיני של גרקו
קציצות זוקיני של גרקו | צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני

לביבות כרובית ובצל ירוק

איזה שילוב מנצח, יא אללה. קחו את השילוב הזה, הוסיפו לו קלות הכנה משגעת, וקיבלתם עוד סוג של לביבות מעולות להדלקת הנרות.

לביבות כרישה ושיבולת שועל

מעט מאוד מרכיבים יש בלביבות האלה, וכל אחד מהם מעורר בנו חדווה גדולה: קציצות כרישה הרי ברור שאנחנו אוהבים, ואם מוסיפים לזה בצל בשביל המתקתקות וקוואקר בשביל הבריאות - זה יכול רק לשפר.

לביבות בצל כרישה ושיבולת שועל, עלים בצד
כמו לביבות כרישה, רק עוד יותר טובות. לביבות בצל, כרישה ושיבולת שועל | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לביבות קישואים וקשקבל

אל תיתנו לקישואים לבלבל אתכם, מדובר בלביבות שובבות, עשירות ושופעות קלוריות, בדיוק מהסוג שאנחנו אוהבים.

לביבות קישואים וקשקבל
לביבות קישואים וקשקבל. אל תיתנו לקישואים לבלבל אתכם | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לביבות תירס וגבינה לבנה

שימו לב, חברים, זה רק נשמע כמו מתכון לילדים. כלומר, הקטנטנים יעופו עליהן, תהיו בטוחים, אבל מניסיון - גם הגדולים יחסלו אותן בשמחה. מהלביבות שמנסים פעם אחת בחנוכה, וממשיכים איתן כל השנה. 

לביבות תירס וגבינה לבנה
בוגרות לסוגן. לביבות תירס וגבינה לבנה | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל
פרסומת

לביבות זוקיני וגזר

נכון הלביבות האלה נשמעות כמו משהו שילד בחיים לא יכניס לפה? טעות! כי אומנם יש בהן גזר, וגם (לא עלינו) זוקיני - אבל מה שעוד יש בהן זה גבינות ופירורי לחם, שהופכות אותן לעונג גדול לבני כל הגילאים.

לביבות זוקיני וגזר
לביבות זוקיני וגזר. אבל לא רק | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לביבת כרובית ענקית

מה שאנחנו הכי אוהבים בלביבה הזאת, חוץ מזה שהיא טעימה בטירוף, זה שהיא לא משעבדת אותנו למחבת. מטגנים מצד אחד (את כל הבלילה במכה, כן?), שומרים עד שהאורחים מגיעים ואז מעבירים לתנור. 

לביבת כרובית ענקית
לביבת כרובית. לא משתעבדים למחבת | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

לביבות ירק עיראקיות

תמיד רצינו לדעת להכין ערוק עיראקיות, והנה בא חנוכה וסגר לנו את הפינה. מושלמות עם פיתה ובלעדיה, אחת הדרכים השוות לפתוח בוקר של שבת או לסגור רעב קליל בכל זמן אחר ביממה. נגיד עכשיו. מתכון של בל קפצן.

פרסומת

לביבות עדשים ובורגול עם ירקות

אם אתם רגילים להתייחס ללביבות כאל נשנוש של לפני (או תוך כדי) הארוחה - הלביבות האלה הולכות לשנות לכם את ההרגלים. מדובר במתכון ללביבות שהן ארוחה - עם שעועית ירוקה ובורגול (שמרכיבים ביחד חלבון מלא!), וגם שומר ובצל. טעימות, משביעות, ואפילו בריאות.

לביבות עדשים ושומר
לביבות עדשים עם בורגול ושומר. ארוחה שלמה, טובה ומשביעה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לביבות ירק וגבינה בולגרית

הקטע במתכון הזה הוא בעיקר שהוא נטול גלוטן וסוכר, ועדיין טעים וטוב. יש שם כרשה, קישואים, תרד וגבינה, וגם בצל ושום ושמיר. בקיצור, לא חסר להן, ללביבות האלה. מתכון של מכון אברהמסון.

לביבות סלק

עוד לביבות עם סלק, הפעם מטוגנות, מבית היוצר של מתוקה. בסיסי בסיסי, אבל מתוק וטעים, ובעיקר קצת אחר.

לביבות סלק
לביבות סלק. שמרנים, הירגעו, יש כאן גם תפוח אדמה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
פרסומת

לביבות תירס

לביבות התירס של אמא של רוני מטעימא שלנו ישבו לה חזק בזיכרון, אבל המתכון, משום מה, פשוט לא עבד. אז היא ניסתה, ושינתה, וניסתה שוב, ולא התייאשה. התוצאות המענגות לפניכם.

לביבות ירק

בצל, גזר, קישואים, תפוח אדמה ופטרוזיליה - לביבות שיש בהן הכל, שעושות הרגשה של ארוחה שלמה. רק עשו לעצמכם טובה, תוציאו את מעבד המזון מהארון.

לביבות גזר ברוטב יוגורט שום שמיר
לביבות ירק. הכל מכל וכל | צילום: יעל אילן, יחסי ציבור

לביבות פסטו וזיתים

חומר הגלם המרכזי בלביבות האלה הוא אמנם תפוחי אדמה, אבל החיזוק של הפסטו (הטרי טרי) והזיתים הופך אותן למשהו אחר לגמרי. מתכון של מתוקה.

לביבות פסטו וזיתים
לביבות פסטו וזיתים. כן, ויש גם תפוחי אדמה | צילום: יעל אילן, יחסי ציבור
פרסומת

 לביבות אפונה

נשמע משונה? חכו שתטעמו. יש שם אפונה, נענע, שמנת חמוצה ואפילו קוואקר, וזה טעים ומפתיע ועושה חשק לעוד. 20 דקות עבודה, קצת טיגון - וניצחתם.

לביבות אפונה וקוואקר. סטיילינג: דלית רוסו
לביבות אפונה. השמנת החמוצה כבר בפנים | צילום: דן לב, קוואקר

לביבות כרישה

עדינות וטעימות, ותמיד באות בול - להדלקת נרות חגיגית, לאורחים, לילדים וגם סתם ככה בתוך פיתה. איך שלא יהיה, מדובר במתכון מנצח

קציצות פראסה
בכל מצב ובכל שעה. לביבות כרישה | צילום: שי מונטג, mako אוכל


לביבות שורשים ופטריות

לכאורה - לביבות תפוחי אדמה. למעשה - לביבות סופר-מיוחדות עם שורש פטרוזיליה, שורש סלרי ופורצ'יני סחוטות. תהיו בטוחים שרק אתם תכינו כאלה. טעים טעים.

לביבות שורשים ופורצ'יני
לביבות שורשים ופטריות. רק לכם יש כאלה | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

 לביבות גבינות, שקדים ובזיליקום

יש כאן תפוחי אדמה, אבל יש גם ריקוטה, פרמזן, אגוזים ופטרוזיליה. זה הזמן לצאת מהקופסה, וזו הדרך לעשות את זה.

לביבות אורז

טעימות שבא לבכות: לביבות של אורז מבושל, פטריות ובטטה. קצת מתרחקות מרוח חנוכה, אבל עם כל הכבוד – כמה רוח חנוכה אפשר להכיל.

לביבות אורז מלא
טעימות מפנקות. כן, כן. לביבות אורז מלא | צילום: אסתי רותם, mako אוכל
פרסומת

לביבות אורז מלא 

זרמתם עם לביבות אורז? בואו נעשה צעד קדימה אל עבר המתכון הנהדר הזה של אסתי רותם ידידיה, ללביבות מאורז מלא, עם גבינות ועשבי תיבול בפנים, ויוגורט מרענן בצד. 

לביבות תפוחי עץ - יעל גולדמן
צילום: יעל גולדמן

לביבות גזר

עוד מבית מתוקה: לביבות על טהרת הגזר, בחיזוק של בצל סגול וכורכום. מגישים עם רוטב יוגורט-שום-שמיר צונן, וסוחטים מחמאות כאילו זה מתכון שלכם.

לביבות כרישה ודלעת

המון דלעת (בשביל המתקתקות), הרבה כרישה (בשביל הבצלצלות), קצת שום וטרגון – ויש לכם לביבות שבינן לבין תפוחי אדמה אין אפילו שמץ של דמיון. מגישים עם רוטב יוגורט וקארי פיקנטי.

לביבות בננות וקוקוס

מרגישים הרפתקנים? בואו לנסות את הלביבות המתוקות והמגניבות האלה, עם בננה, קוקוס ווניל. תכלס, מה יכול להיות רע.

לביבות תפוחי עץ

כל כך דומות ללביבות הרגילות, אבל כל כך כל כך שונות מהן. לביבות מתוקות, עם תוספת אגוזים מסוכרים (למי שבקטע של להשקיע), וניחוח קינמוני שובה לב. שווה.

לביבות אורז מלא
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
פרסומת