N12
פרסומת

34 מתכונים למרקים שאנחנו אוהבים במיוחד

חרירה? צ'ק. עדשים? צ'ק. בצל? בטח ובטח שצ'ק. מינסטרונה? אפילו שניים, ויש גם שורבה, מרק לחשו ועוד המון קערות מהבילות. קבלו את הבחירות שלנו למרקים שינעימו לנו את השבוע הסוף הסוף קצת גשום הזה, שבא עלינו לטובה

מערכת mako אוכל
mako
פורסם: | עודכן:
מרק שורבה
מרק שורבה | צילום: יעל קצב, mako אוכל
הקישור הועתק

מרק שורבה

את התודה על המרק הזה אנחנו חייבים לעדה הטריפוליטאית, שלימדה אותנו את אחת הפעילויות הכי משתלמות שאפשר להקדיש להן 5 דקות. מרק חורפי טעים ומשביע עם פפריקות, שום ופלפל חריף, ולסיום פסטה קונכיות קטנה (או כל פסטה אחרת), שעוזרת לו להתיישב יפה בבטן עד הארוחה הבאה. קר לכם? תנו לשורבה לטפל בזה.

מרק אפונה

בהמשך צפוי לכם עוד מתכון למרק אפונה (וגם למרק אפונה וגזר אחד, שזה סיפור אחר לגמרי). אבל מרק האפונה הוא יחיד ומיוחד, כי הוא מגיע עם מדריך שיעזור לכם להוציא את כל מרקי האפונה שלכם והיום ואילך טעימים ומוצלחים יותר. אפשר לטחון, אבל אפשר גם לא! לריבוי המרקמים יש בעינינו ערך מיוחד. אפשר גם להוסיף חתיכות חזה אווז - ממש לא חובה.

מרק אפונה. אפשר לטחון, ממש לא חייבים
מרק אפונה. אפשר לטחון, ממש לא חייבים | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

מרק עדס

למתכון הזה אפשר גם לקרוא "מרק עדשים כתומות", אבל הוא יותר טעים לנו כשאנחנו הולכים על השם בערבית. המקור של המרק הזה הוא סורי, ותמצאו בו כמות יפה של שום, כמון ולימון, וכמובן צרור הגון של כוסברה.

מרק תירס כמו בג'ירף

כמה כיף למצוא מתכון טוב למנה שאנחנו רגילים להוציא עליה ים כסף במסעדה. זה מה שקרה לנו עם מרק התירס האסייתי הזה, שאפשר להזמין מג'ירף אבל לגמרי אפשר גם להכין לבד בבית (וממש בקלות).

מרק תירס כמו בג'ירף
מרק תירס כמו בג'ירף | צילום: רחלי קרוט

מרק עגבניות ואורז

עוד מעט תפגשו פה מרק עגבניות נהדר, שאנחנו קוראים לו "הכי טעים בעולם" ומכינים אותו בלי סוף, אבל מכיוון שלא תמיד יש אנרגיות או זמן לצלות ירקות בתנור בשביל להכין מהם מרק - תמיד חשוב לשמור בהישג יד גם את המתכון הזה, של ענת אלישע, למרק עגבניות ואורז פשוט ומנצח.

פרסומת
מרק עגבניות ואורז
מרק עגבניות ואורז | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

מרק ברוקולי

מרק ברוקולי, בניגוד למרקי עגבניות או קטניות, הוא לא מופת של יופי או פאר (בלשון המעטה), אבל את האיכויות שלו אי אפשר לקחת ממנו. אז אנא, אל תסתכלו בקנקן במקרה הזה ולכו להכין מרק ברוקולי - זה קל ממש, זה טעים בשיגעון וזה מלא מלא בריאות.

מרק ברוקולי
מרק ברוקולי | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

מרק לחשו

אם אתם לא מכירים מרק לחשו אתם כנראה לא מרוקאים, ואנחנו בהחלט מקנאים בכם על החידוש שעומד להיכנס לכם לחיים. אם מרק עוף הוא האנטיביוטיקה של הפולנים אז לחשו - מרק סולת - הוא התרופה המקבילה אצל יוצאי מרוקו, כנראה בגלל כמויות השום שיש בו. ותקשיבו, זה אולי נשמע מוזר עם כל הסולת הזו, אבל זה טעים להשתגע.

פרסומת
לחשו - מרק סולת מרוקאי
לחשו - מרק סולת מרוקאי | צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל

מרק פטריות שיעיף אתכם לשמיים

יש מרקי פטריות טובים, יש מרקי פטריות מצוינים ויש מרקי פטריות מושלמים. זה שייך לקבוצה השלישית (כל עוד תעשו בדיוק מה שכתוב במתכון). מתכון חובה חובה.

מרק פטריות של אגתה - מלמעלה
מרק פטריות של אגתה - מלמעלה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מרק גזר וג'ינג'ר בכלום מרכיבים

עז תלם אלוף במרקים שמכינים ממעט מאוד מרכיבים, וכל אחד מהם זורח בהם במלוא זוהרו. זאת דוגמה אחת, שאפשר גם לקרוא לה מרק כתום.

מרק גזר וג'ינג'ר
מרק גזר וג'ינג'ר | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מרק רגל

התחלנו איתכם לייט - והנה אנחנו מגיעים למרק שהוא הבומבה של הבומבות. קוראים לו מרק רגל, ואם אתם תימנים אתם כבר יודעים שהוא הדבר הכי טעים בעולם.

מרק רגל, יונית צוקרמן
מרק רגל, יונית צוקרמן | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
פרסומת

מרק עגבניות הכי טעים בעולם

האח האדמוני של מרק הפטריות מלמעלה, שגם הוא לדעתנו המרק המושלם לסוגו. זיקוק מופלא של טעמים בזכות אסופה מדויקת של ירקות שעוברים כולם צלייה הגונה בתנור.

מרק עגבניות של אגתה
מרק עגבניות של אגתה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מרק גריסים ופטריות

מרק עשיר וסמיך עם טעמי אדמה וחמצמצות רעננה, שנותן יופי של פייט לקרופניק שסבתא שלכם הייתה מכינה (ראו בהמשך).

מרק גריסים ומנגולד
גריסים, מנגולד ופטריות | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מרק קובה סלק

אם אתם מרגישים שאנחנו דוחפים לכם את הקובה סלק הזה בכל הזדמנות - אתם צודקים לגמרי. פשוט מאז שהצלחנו לראשונה להכין - בזכות המתכון הזה - מרק קובה כמו שצריך, אנחנו מרגישים צורך להפיץ את הבשורה.

מעדיפים חמוסטה? זה המתכון הכי טוב לקובה חמוסטה כמו שצריך

קובה סלק
קובה סלק | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
פרסומת

מרק חומוס יווני

הנה אחד כבד, למי שצריך קטניות במרק שלו. כבד כבד, אבל איזה טעים.

מרק חומוס יווני מהספר "גרקו, מטבח יווני"
מרק חומוס יווני מהספר "גרקו, מטבח יווני" | צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני

מרק ערמונים ופורצ'יני

את המרק הזה אנחנו מכינים בכל חורף כבר שנים, והוא לא מפסיק לחמם לנו את הלב והנפש. כוסית קטנה ממנו - ואתם במקום אחר.

מרק ערמונים ופורצ'יני
מרק ערמונים ופורצ'יני | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מרק עדשים כתומות של חיים כהן

זה מרק העדשים שחיים כהן הכי אוהב, ואנחנו מתים על זה, כי הוא כל כך פשוט שאם זה היה רק אנחנו היו עלולים להאשים אותנו בעצלנות.

מרק עדשים כתומות
מרק עדשים כתומות וקישואים | צילום: ענבל כבירי, mako אוכל

מרק מינסטרונה לא תקני

מרק קל קל קל, שאפשר לגוון כמה ואיך שרוצים. עם שעועית, בלי שעועית, עם פסטה, בלי פסטה - מבטיחים לכם שיצא מעולה כך או כך.

מרק מינסטרונה
מרק מינסטרונה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
פרסומת

מרק עדשים בכמון וכוסברה

מרק עדשים שני ברשימה, שכולו עדשים, כרישה, קצת כוסברה ותבלינים. הגישו אותו עם לחם מלא וקיבלתם פצצה של בריאות.

מרק שעועית וגרונות הודו

את המתכון הזה קיבלנו מאלקנה ביטון (זוכרים? מאסטר שף 1, מקום שני)  בסוף 2010, ממש שבוע אחרי השריפה הגדולה בכרמל, שבה הוא נלחם יחד עם חבריו הכבאים. בהקדמה למתכון הוא סיפר לנו איך הוא נוהג להכין את המרק הזה לחבר'ה בתחנה, ואיך כל אחד שמרגיש רעב או שקר לו ניגש לסיר ולוקח עוד מנה. התיאור הזה הריץ אותנו למטבח, ומאז ועד היום המרק הזה הוא אורח קבוע במטבח שלנו בחורף.

והנה מרק שעועית ובשר מהפשוטים והמעולים שניסינו

מרק עדשים בכמון וכוסברה
מרק עדשים בכמון וכוסברה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מרק אפונה וגזר

עוד אחד מהמרקים הקבועים שלנו, והפעם של אסתי רותם. היא נהגה להכין אותו עם הבנות שלה, אנחנו מעדיפים לעשות את זה בעצמנו, בעיקר כדי שנוכל לתקתק אותו מהר ולהתיישב איתו מול הטלוויזיה. אסתי ממליצה לא להשתמש באפונה וגזר קפואים. אנחנו עשינו את זה פעם אחת, ועדיין קיבלנו מרק מצוין. 

מרק חרירה

אוי חרירה חרירה, איזה חבר אמיתי אתה. בתור המרוקאים דה לה שמאטע שאנחנו, מעולם לא טעמנו חרירה כהלכתו - עד שנכנסה לחיינו סמדי בומבה ואיתה המרק הזה. תקשיבו, מדובר ביציאה פשוט גאונית, שגם מחזיקה ארוחה בכיף. מרק עשיר, עמוס בבריאות, שיש בו קטניות ובשר וירוקים וכורכום ופלפל לבן - כל מה שצריך ביום שבו לא מתחשק לזוז מהבית. אגב, המרק הזה מוצלח גם בגרסתו הצמחונית, אבל עם בשר הוא טעים פי אלף.

פרסומת
מרק אפונה וגזר
מרק אפונה וגזר. מהמתכונים האלה שכל אחד חייב שיהיו לו | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

מרק אפונה חורפי

הסיבה שאנחנו אוהבים את המרק הזה במיוחד היא שאין בו תפוח אדמה - מה שהופך אותו לפחות מנפח את הבטן, יותר בריא וממש ממש טעים. הבטטה שיש במקומו היא פשוט הברקה, שאחריה אנחנו לא יכולים להביט לאחור. המתכון הוא של ליה שומרון פינדר - ואם חשבתם שאחת כמוה תיתן לקטנית להסתובב חופשי בלי דגן מלא, כמובן שטעיתם. תוספת של מעט קוואקר הופכת את המרק הזה גם למופת של בריאות.

מרק קרופניק

לא נכחיש, קרופניק הוא לא מהמרקים האסתטיים. למעשה, הוא מהמרקים הבלתי אסתטיים, אבל זאת לא סיבה לפסול אותו. הוא סמיך, הוא משביע והוא משמח את הבטן כמו שלא הרבה דברים משמחים אותה ביום סגריר. המתכון הזה הוא בלי פטריות - אבל אם אתם בקטע אתם בהחלט מוזמנים להוסיף.

מרק אפונה עם חזה אווז
מרק אפונה בדיוק כמו שאנחנו אוהבים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
פרסומת

מרק עדשים מכוסה בצק

מרק שממש ממש קל להכין, ובעזרת שדרוג קטן הוא הופך ליציאה אמיתית. המתכון הוא של נוף מ"מאסטר שף", המרק הוא מרק עדשים (מספר 3 ברשימה!) והשדרוג הוא מעטה של בצק, שאופים על הקערה. אם מישהו מתכוון לקפוץ אליכם הערב, אין לכם ברירה אלא להכין כזה.

מרק העדשים הכי פשוט בארץ

ואם מדברים על מרקי עדשים - חייבים להזכיר גם את זה. אין בו כמעט מרכיבים, הוא לא מצריך עבודה כמעט בכלל, ולפחות אצלנו בבית מתים עליו. מרק למי שלא רוצה להרשים (וגם לילדים ששונאים למצוא חתיכות בצל קטנות באוכל שלהם).

ועוד עדשים אחרון ודי: מרק עדשים ופסטה

לא תאמינו איזה טעם יש לפיתה
מרק העדשים של נוף. מלך! | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מרק בצל

טוב, את המרק הזה הכנסנו כי פשוט אי אפשר בלי. כלומר, ברור שאפשר, אלא אם כן אתם אוהבים לשבת בבית ולהרגיש כאילו אתם מפנקים במסעדה קטנה בפריז. המושחתים מוזמנים לתת בגבינה הצהובה ובקרוטונים מלמעלה. אה, וכלל ברזל - את הבצל מטגנים עד שהוא שחום, ולא משנה כמה זמן זה לוקח. קריטי קריטי.

פרסומת

מרק שעועית וקבנוס

והנה אחד של רות אוליבר שאומנם מכינים מדברים שיש בבית (קבנוס, שעועית בקופסה, עגבניות מרוסקות, כאלה) - אבל מקבלים תוצאה מפנקת, עם טעם של שעתיים השקעה. אנחנו מתים על זה.

מרק בצל צרפתי של הבלוג פתיתים
מרק בצל צרפתי של הבלוג פתיתים | צילום: גל, פתיתים

מרק מינסטרונה של עומר מילר

את המרק הזה אנחנו מודים שמעולם לא הכנו, אבל בכל פעם שאנחנו רואים את התמונה אנחנו מבטיחים לעצמנו שהיום זה ישתנה. הרבה ירקות, שעועית לבנה, חומוס וכל מיני ירוקים, ובעיקר חותמת של עומר מילר, שזה מאוד מבטיח.

מרק שעועית
מרק שעועית וקבנוס מ"האוצר של על השולחן". נכון נראה מיליון דולר? | צילום: דניאל לילה, על השולחן

מרק עגבניות ולחם

אם מדברים על תמונות שעושות לנו את זה - קבלו את זאת. המתכון הוא של עז תלם, והמרק הוא מרק עגבניות פשוט פשוט, שמה שהופך אותו למה שהוא זה 4 הפרוסות של לחם השאור (או אחר, תירגעו) - שנכנסות לתוכו וסופגות את הטעמים כאילו הן חלה והמרק חריימה.

מרק מינסטרונה "כפתור" עם הרבה ירקות, עומר מילר
מינסטרונה של עומר מילר. גם יומך יבוא | צילום: קרן ביטון כהן, mako אוכל
הכתבה פורסמה לראשונה בנובמבר 2021.