סופגניות האשל לא לבד: 10 מתכונים לסופגניות בלי שמרים
מבלי להגיד חלילה משהו רע על סופגניות גדולות, תפוחות ועגולות, לפעמים רוצים להכין את הסופגניות על המקום, בזריזות, בלי לחכות לבצק שיתפח. אז מה אם הן לא יוצאות עגלגלות (ואגב, לפעמים הן כן!)

ענת אלישע הוכיחה לנו השבוע שגם ב-10 דקות עבודה אפשר לתקתק סופגניות לתפארת (לא, לא כולל טיגון, בואו לא נגזים).
מכירים פפנאש? מדובר באחת ממנות הדגל של המטבח הרומני, בחנוכה אבל לא רק: סופגניות טעימות ומהירות הכנה שמבוססות על 4 מרכיבים: גבינה, קמח, ביצים וסוכר.

ה-קלאסיקה של חנוכה היא ללא ספק זאת: סופגניות אשל. הצורות הבלתי אחידות והיפות שמוכנות בכלום זמן. ובמתכון הזה תמצאו גם כמה שיטות לשדרוגים.

עוד גרסה מעולה לקלאסיקה של החג, רק שבמתכון הזה לא משתמשים בביצים. אם אתם בכל זאת מתגעגעים, אפשר גם להוסיף ביצה אחת, זה לא יהרוס, אבל אפשר גם בלי. בתחום הציפויים אתם יכולים לעוף על עצמכם, אם כי בסופו של דבר קשה להתאפק ולא לזלול אותן ככה.

אופציה נוספת למי שלא מעוניינים להתחיל אפילו להתעסק עם שמרים היא המתוקות האלה, וכשאנחנו כותבים מתוקות אנחנו מתכוונים לזה, כי ממלאים אותן בריבת חלב ומצפים בסוכר וקינמון.

ולמתכון טיפה יותר מפונפן. אחרי שמטגנים את כל הסופגניות הקטנות, טובלים אותן בשוקולד לבן מומס, מפזרים עליו קצת שברי עוגיות לוטוס וסיום מזלפים עיטורי ממרח לוטוס.

כן, זה כאילו כמו סופגניות אשל, אבל לא באמת. תחליפו את האשל ביוגורט יווני, תוסיפו גרידת לימון, כפית פצפונת של אלכוהול, ויש לכם סופגניות בצ'יק שמוציאים מהשמן וזוללים.
בשביל הסופגניות היפות האלה תצטרכו שקית זילוף עם צנתר משונן בקוטר 1.5-2 ס"מ, אבל אם אין לכם ציוד כזה, יש הוראות גם לשימוש בשקית רגילה, אז אל תתנו לפרט הקטן הזה לייאש אתכם בדרך. אה, ובתור בונוס יש לכם בפנים גם מתכון לצ'ורוס מלוחות עם עשבי תיבול.
בלי זילופים וצנתורים הפעם, ואם אתם אוהבים שהסופגניות יוצאות יותר עגלגלות - נסו להיעזר בשתי כפות לכדרור הבלילה ותעבדו ככל הקרוב לשמן הרותח.

לסיום - סופגניות קטנטנות ופשוטות שימלאו את כל הבית בניחוחות משכרים. וכמו בשאר הסופגניות, מכינים אותן סמוך לזלילה.
חג שמח!
