עונג קפוא ביום לוהט: טוויסט בריא לגלידה ביתית
הקיץ כבר כאן ואין דבר יותר מצנן מגלידה ביום קיץ חם. מצד שני, המחירים הגבוהים לצד הכמות הגבוהה של סוכרים ורכיבים משמרים בגלידה תעשייתית פחות מתעכלים לנו. איך מכינים גלידה ביתית ובריאה באפס מאמץ?

חשקה נפשכם בגלידה קרה ומרעננת באמצע יום שרבי אבל אז שמעתם שהמחיר שלה שווה ערך לכליה והחלטתם לוותר? אנחנו שומעים אתכם, משווים ומעלים: בסופו של דבר, זה לא רק המחיר בכיס, אלא גם בגוף. הגלידות המתועשות, טעימות ומפתות ככל שיהיו, מכילות כמות גבוהה של סוכרים ורכיבים משמרים.
אבל מה אם נגיד לכם שהדרך לאושר קפוא לא חייבת להיות עמוסה ברגשות אשם וחוב בעו"ש? היא יכולה לעבור במטבח הפרטי שלכם, או נכון יותר: במקפיא. חן כהן קונדיטור ראשי davo pro עם כמה טיפים איך להכין את הגלידה הטבעית, הביתית והוא נזהר לומר, אבל גם אפילו מזינה יותר.
גלידה ביתית על בסיס חלב שקדים
2 בננות קטנות קפואות
3/4 כוס חלב שקדים
כפית קקאו
3 כפיות סילאן טבעי
רעיונות לקישוט (לא חובה): שוקולד מריר, חמאת בוטנים טבעית, שבבי קוקוס.
הוראות הכנה:
חותכים בננה לחתיכות ומקפיאים.
שמים בבלנדר את כל הרכיבים. מעבירים לקערה למקפיא לכמה שעות.
מפשירים ובתאבון
גלידה ביתית על בסיס מעדן
2 בננות קטנות קפואות
8 תותים קטנים קפואים
מעדן במתיקות מעודנת
מים – 1/3 כוס
ניתן לקשט עם אגוזים ללא סוכר
הוראות הכנה:
חותכים בננה לחתיכות ומקפיאים. ומקפיאים גם תותים.
שמים בבלנדר את כל הרכיבים. מעבירים לקערה למקפיא לכמה שעות.
מפשירים ובתאבון
גלידה ביתית על בסיס חלב ואבקת חלבון
2 בננות קטנות קפואות
תמר מג'הול חתוך לחתיכות קטנות
3/4 כוס חלב
אבקת חלבון
מים- 1/3 כוס
ניתן לקשט עם תותים טריים
הוראות הכנה:
חותכים בננה לחתיכות ומקפיאים.
שמים בבלנדר את כל הרכיבים.
מעבירים לקערה למקפיא לכמה שעות.
מפשירים ובתאבון