N12
פרסומת

מנות עיקריות לראש השנה

המנה העיקרית היא תמיד טריקית בארוחות חג: היא צריכה להיות מעולה, היא צריכה להיות יחסית פשוטה להכנה ואם אפשר - היא צריכה להיראות כמו מיליון דולר. הנה ההצעות שלנו למתכוני שפים ובשלנים, שיככבו על שולחן החג שלכם. לכם נשאר רק להחליט - עוף, בקר או גם וגם?

הדר אליאס
mako אוכל
פורסם:
עוף בעשר דקות של לייזה פאנלים
עוף ב-10 דקות של לייזה פאנלים | צילום: חגית ביליה וגיא בהר, לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן
הקישור הועתק

עוף

קציצות עוף ברוטב לימון ופלפל חריף

מתכון מעולה של עינב בובליל לקציצות ברוטב עם הרבה שום, סלרי, לימון, פלפל חריף ותבלינים, שחובה, פשוט חובה, להגיש עם חלה. 

קציצות עוף ברוטב לימון ופלפל חריף
קציצות עוף ברוטב לימון ופלפל חריף | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

עוף בקרמל, שום ודבש

מתכון מעולה של עומר מילר שנשען על מתכונה הקלאסי של רות סירקיס. ברוח החג והעונה יש כאן דלעת שחתוכה לקוביות גדולות שיוצאות רכות ומקורמלות. כמובן שאפשר גם ללכת רק על פולקע או רק על ירכיים, תלוי בהעדפות האורחים. 

עוף בקרמל שום ודבש (לאורך)
עוף בקרמל שום ודבש (לאורך) | צילום: שניר (סופגי) גואטה, יחסי ציבור

פרגיות 

רוטב מתקתק, קצת ירקות ונתחים עסיסיים. תבנית פשוטה וקולעת שיכולה להחזיק בגאון את גזרת המנה העיקרית. היא גם מאוד פשוטה להכנה ותפנה לכם זמן לשאר ההכנות. 

מתכון לפרגיות ברוטב תפוזים
מתכון לפרגיות ברוטב תפוזים | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

תבשיל עוף עם פול וארטישוק

סיר חגיגי ורב רושם למתכון שבמקור בכלל מכינים עם בשר בקר, אבל למעשה יוצא מעולה גם עם עוף. 

תבשיל עוף, פול ירוק וארטישוק
תבשיל עוף, פול ירוק וארטישוק | צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

שוקי עוף שחומות

אי אפשר לטעות עם המנה הזאת: שוקי עוף מתקתקות בסגנון אסייתי וערמונים. אם יש חג לאכול בו מנות בשריות מתוקות - זה ראש השנה.

פרסומת
שוקי עוף שחומות עם ג'ינג'ר וערמונים
שוקי עוף שחומות עם ג'ינג'ר וערמונים | צילום: דניאל לילה, טעים! ובריא, הוצאת מודן

עוף של מסעדות אסייתיות

אנחנו יודעים שבראש השנה מצופה מכם (מכולנו) להפציץ במנות חגיגיות, אבל נשבעים שאם המנה הזאת תוגש לשולחן, היא תתחסל ראשונה. עוף מתקתק כמו במסעדות סיניות, אנחנו פשוט חולים על זה.

קוביות חזה עוף כמו של מסעדות אסייתיות
קוביות חזה עוף כמו של מסעדות אסייתיות | צילום: יעל קצב, mako אוכל

עוף בפפריקה ושום

את המתכון הזה אנחנו מקדישים לאנשים שפחות רגילים בהכנת עוף בבית, ועדיין רוצים להפציץ בארוחת החג. 

עוף בתנור מוכן
עוף בפפריקה ושום | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

קציצות עוף ברוטב לימוני

מתכון של חן מזרחי, בשבילכם "חן במטבח", שאומנם מצריך מעט יותר השקעה מקציצות אחרות אבל באמת לוקח את התוצאה לקצה. לפעמים אנחנו עדיין נפעמים מהפלא של החיבור בין עוף ללימון.

קציצות עוף ברוטב לימוני
קציצות עוף ברוטב לימוני | צילום: חן מזרחי, חן במטבח
פרסומת

עוף בגריל עם תפוחי אדמה ובטטות

נכון, זו מנה שכולנו מכירים כבר היטב משנים של ארוחות שישי וחג, אבל תסבירו לנו אתם - איך זה שהיא תמיד בין הראשונות להתחסל?

עוף בגריל עם תפוחי אדמה, בטטות ורוטב הכי קל
עוף בגריל עם תפוחי אדמה, בטטות ורוטב הכי קל | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

עוף כתום

סליחה רגע, אבל אם מרק כתום הוא אבן יסוד כל כך משמעותית בתזונה הישראלית, איך זה שאף אחד לא חשב עדיין להעתיק את הפורמט לעוף? אז הנה, רויטל פדרבוש חשבה.

עוף כתום - מוכן
עוף וירקות צלויים בתבנית | צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל

אורז עם פרגיות

עד שנחליט אם מדובר במנה עיקרית או בתוספת - נניח לפניכם כאן את המתכון הזה של לייזה פאנלים, שאנחנו באופן אישי כבר הכנו לפחות עשר פעמים, בחגים ובימי חול.

סיר‭ ‬אורז‭ ‬עם‭ ‬פרגיות
סיר‭ ‬אורז‭ ‬עם‭ ‬פרגיות | צילום: חגית ביליה וגיא בהר, "קל, קל, קל", הוצאת מודן

עוף עם אורז ובצל בתבנית אחת

בארוחה היוונית הזאת של רון יוחננוב אנחנו מאוהבים בימי חול, אבל זאת לא צריכה להיות סיבה למנוע מאיתנו להכין אותה גם בחג.

ארוחה יוונית - עוף עם אורז בתנור
ארוחה יוונית - עוף עם אורז בתנור | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
פרסומת

חזה עוף בדבש וחרדל

מתכון של אהרוני שעוד לא נמצא האחד שהכין ולא התאהב.

סופריטו עוף ותפוחי אדמה

לא רק שהעוף הזה מגיע קומפלט עם תפודים, הוא ניחן בעסיסיות אינסופית ובטעמים אלוהיים שרק טיגון בשמן עמוק יכול להניב.

המתכון הכי טוב שלי: סופריטו
המתכון הכי טוב שלי: סופריטו | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

עוף במלח

לעוף הזו יש רק בעיה אחת: הוא קל מדי להכנה (והמרכיבים? עוף, ומלח). תתעלמו מזה, ותקבלו את אחת ממנות העוף הכי טעימות שטעמתם בחייכם.

קציצות עוף ברוטב פטריות וערמונים

אחד המתכונים האהובים עלינו של יונית צוקרמן, ומספיקה הצצה בתמונה בשביל להבין למה. קודם טיגון, אחר כך שכשוך טוב ברוטב טעים - והתוצאה עסיסית, רכה וממכרת. מכירים את אלה שטוענים שקציצות זה לא אוכל חגיגי? תראו להם את זה.

קציצות עוף מקורמלות ברוטב פטריות וערמונים
קציצות עוף מקורמלות ברוטב פטריות וערמונים | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

עוף צלוי עם בטטה ואריסה

מנה של רעות עזר, שמראה שגם מתכון עם דרכי קיצור יכול להיות להיט - כן, אפילו בחג. האריסה היא הסוד של המתכון הזה, ואתם יותר ממוזמנים להחיל אותו גם על מתכונים אחרים.

 

עוף צלוי עם שדרוג מגניב
מאמצים את עניין האריסה. עוף עם בטטה | צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל
פרסומת

עוף באפונה ושומר

עוד אחד של יונית צוקרמן - והפעם של עוף עם לקט של אפונה וגזר ושומרים טריים. אצלה הוא מככב בארוחת הערב שישי כן שישי לא, אתם מוזמנים להכניס אותו לשגרה כבר בערב החג הקרוב.

עוף באפונה ושומר
אצל יונית צוקרמן זה שישי כן שישי לא. עוף בשומר | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

קציצות עוף ובורגול ברוטב כרישה ופטריות

ועוד אחד של רעות עזר - והפעם קציצות של פרגית טחונה, מה שמבטיח שיבשות הן לא יהיו, ברוטב ממש טעים של כרישה ופטריות (אתם מוזמנים לגוון עם הירקות, אבל למה לכם).

קציצות עוף ובורגול
אהבנו את השילוב. קציצות עוף ברוטב כרישה ופטריות | צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל

קציצות עוף וירקות של יונית צוקרמן

אחרי שטועמים את הקציצות של יונית צוקרמן - קשה לחזור לאחור, ואנחנו אומרים לכם את זה מניסיון. אז הנה עוד אחד, של קציצות שמטגנים בקמח או בסולת ואז מבשלים עם המון ירקות טעימים. התוצאה מעולה בדיוק כמו שהיא נראית.

קציצות עוף וירקות ממכרות
קציצות עוף וירקות ממכרות | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
פרסומת

עוף ב-10 דקות

זה שמדובר בארוחת חג לא אומר שחייבים לטרוח בהכנות ללא הרף. למעשה, אנחנו די בטוחים שאתם טורחים כך או כך, אז לפחות שהעוף יהיה מתוקתק.

עוף בעשר דקות של לייזה פאנלים
עוף בעשר דקות של לייזה פאנלים | צילום: חגית ביליה וגיא בהר, לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן

חזה עוף וירקות בתבנית אחת

מחפשים עיקרית לשולחן החג? לא חייבים לחשוב מסובך, הרי הכי פשוט זה תמיד הכי טעים, ובמקרה הזה - הכנתם עיקרית מנצחת וקיבלתם גם תוספת באותה התבנית. מתכון של יוגב ירוס שיעזור לכם לחגוג את השנה החדשה ואת סוף הקיץ בצלחת אחת. 

חזה עוף וירקות
איזה כיף שהכי פשוט זה גם הכי טעים. חזה עוף וירקות של יוגב ירוס | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

המתכון הכי טוב לעוף בתנור

הולכים על עוף בתנור? זהו, מצאתם: עוף ששומר על עסיסיות, מפוצץ טעם מבפנים ומבחוץ וכל כך פשוט להכנה שלא יהיה לכם נעים ותתנדבו להכין עוד משהו. 

עוף שלם
עסיסי וטעים. עוף שלם בתנור | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
פרסומת

שוקי עוף ביין ודבש

ברגע הזה שבו החלטתם לארח את החג אצלכם - דמיינתם שהכל הולך חלק, שחצי מהדברים יהיו מוכנים כבר ביום קודם ושעל כל המנות תשרה מין הילה של חגיגיות, הוד והדר. במציאות - אתם שעתיים לפני הארוחה ועדיין אין לכם עיקרית. אז הנה - מתכון נפלא של ניר צוק שהוא גם חגיגי וטעים, גם הולם את רוח החג - עם יין, דבש ותבלינים - וגם לוקח בדיוק רבע שעה של עבודה (ועוד קצת בתנור, אבל זה כבר לא נחשב). 

שוקיים בדבש
חגיגי, טעים, ומוכן בצ'יק. שוקיים בדבש ויין | צילום: דודו אזולאי, יחסי ציבור

עוף שלם בדבש ותבלינים

והנה עוד מתכון ברוח החג (דבש והכל) וגם פה מדובר במינימום עבודה: עוף שלם בתערובת עדינה של תבלינים ודבש שנצלה לו בנחת בתנור בזמן שאתם מתקתקים את שאר הארוחה. יש במתכון גם תוספת אורז, אנחנו מניחים שאתם צריכים אחת. 

עוף צלוי בתערובת דבש ותבלינים
עוף שלם. תכינו גם את האורז ואתם די מסודרים לחג | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
פרסומת

עוף ממולא כל טוב 

בואו נעלה כיתה לעבר מנה מרשימה באמת: עוף ממולא אורז עם פירות יבשים ואווז מעושן בזיגוג עגבניות שרי. לא להילחץ, זו אמנם מנה מורכבת - אבל המתכון של מעדניית יוחנן ידידותי פלוס פלוס. תתכוננו לים של מחמאות. 

עוף ממולא אורז עם פירות יבשים ואווז מעושן
מנה סופר מרשימה, מתכון ידידותי | צילום: בן יוסטר, מעדניית יוחנן

עוגת פילו במילוי עוף, אורז ובקר

כשאנחנו צריכים להכין מנה עיקרית חגיגית אנחנו דבר ראשון פותרים את סוגיית העוף-או-בקר. המתכון הזה מוכיח שבניגוד למה שאמרו לכם - החלטות זה לחלשים. אפשר גם וגם, וזה יוצא נהדר: קבלו את המתכון של נוף עתאמנה אסמעיל למאפה מבצק פילו שמכסה תבשיל מושלם של אורז עם עוף ובקר. זה גם טעים לאללה וגם מרשים, כמו שאנחנו אוהבים. אחרי הכל, חג או לא חג? 

פרסומת
טאסת אל ג'אג'י
הקץ להתלבטויות. גם וגם זה הדבר הבא | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

עוף צלוי מושלם

החלטתם ללכת על עוף בארוחת החג וממש לא בא לכם לקחת סיכונים? צודקים, ועם המתכון הזה - גם אין סיבה. אחת המנות הטעימות, במתכון כל כך פשוט שכל הסוד שלו הוא במרינדה טובה (טוב, נו וגם בתפוחי האדמה הממכרים שמתלווים אליו). 

עוף צלוי מושלם של רותם ליברזון
הכי פשוט, הכי טעים. עוף צלוי ותפוחי אדמה | צילום: דן פרץ, מטבח אישי

עוף ברוטב חריימה

עוף זה אחלה, אבל תמיד אפשר ורצוי לערבב בין עולמות: אצל תום פרנץ העוף מתבשל ברוטב של חריימה (כן!) והתוצאה - כל כך מושלמת, ששאלנו את עצמנו אם זה לא אמור להיות רוטב שמלווה עוף מלכתחילה. אמצו, ולא רק בחג. 

פרסומת
עוף עם פתיתים ברוטב חריימה
איך לא חשבו על זה קודם? עוף ברוטב חריימה | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

עוף בלימונים וסויה

הנה דרך לטלטל את שולחן החג (במובן החיובי) - קצת טעמים אסייתיים לארוחה המסורתית, שיוסיפו עניין בפה ושמחה בלב. נכון, זה לא ראש השנה קלאסי, אבל זה פשוט עובד. 

כרעיים בלימונים וסויה
טאצ' אסייתי לארוחת החג. עוף בלימונים וסויה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עוף צלוי על אורז אדום ודלעת ערמונים

מודים, אנחנו הכי אוהבים פשוט עוף צלוי, כמו שהוא, בלי קשקושים. ותאמינו לנו, כשעוף כזה מוצא את דרכו לשולחן חג - כל המשפחה מרוצה. ומה עושים בשביל האווירה? משקיעים במצע: אורז אדום שהוא גם יפה, גם טעים וגם סופר-בריא, ודלעת ערמונים שמוסיפה מתיקות מעניינת למנה. 

עוף צלוי על אורז אדום ודלעת ערמונים
עוף צלוי על אורז אדום ודלעת ערמונים. הכי כיף | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
פרסומת

עוף בלוטין במילוי בורגול

אין זמן טוב יותר לגלגל עוף מאשר לארוחת ראש השנה, ואם תהיתם מה זה בלוטין, זו פשוט מילה מפונפנת לגלילה המבושלת במים. במתכון הבא נוף עתאמנה אסמעיל מילאה כרעי עוף בבורגול מתובל עם צנוברים ושקדים. הגלילה קיבלה השחמה עם סילאן ושמן זית והתוצאה הנאה לפניכם.

 

בלוטין עוף של נוף עתאמנה אסמעיל
עוף בלוטין במילוי בורגול. יפה יפה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

עוף ממולא ללא העצמות של אביב משה

הכי חגיגי שיש - עוף שלם עם ציפוי מתוק ופריך מדבש, פפריקה וקטשופ, ובמילוי בשר, אורז, פיסטוקים, צנוברים, משמשים, שזיפים ותבלינים. מנה כמו של מסעדה אצלכם בבית. 

בעניין של עוף שלם ממולא? בואו להכיר:

עוף ממולא ללא העצמות
עוף ממולא ללא העצמות. הכי חגיגי שיש | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
פרסומת

עוף בתפוחים ודבש

והנה עוד מתכון קלאסי לעוף, הפעם של שולה מודן. מנה גם טעימה וגם מוכנה בקלי קלות, ותוספת תפוחי העץ והדבש (שמשתלבת נהדר, אם תהיתם) הופכת את המתכון הזה מושלם לראש השנה.

עוף בתפוחים ודבש
עוף בתפוחים ודבש. תמיד קלאסי | צילום: קופסת המתכונים ראש השנה, הוצאת מודן

פרגיות ממולאות

מנה קלאסית של ארוחת חג חגיגית, שיש בה צימוקים ושקדים, תבלינים כמו פפריקה וכמון וכמובן - מילוי של אורז עם עגבניות.

עוף בתנור עם סויה ודבש

עוף ביתי עם מעטה פריך, שחום ומענג. אפשר להכין אותו כמו שהוא בתנור, ואפשר גם לשדך לו תוספות שנאפות איתו באותה התבנית.

שוקיים בבירה
עוף בתנור עם סויה ודבש. ציפוי שחום ומענג | צילום: קובי בכר, קצת מזה וקצת מזה, הוצאת ליתם

עוף עם בטטה ומשמשים מיובשים

והנה מתכון של בני סיידא, שהבעיה היחידה איתו היא שהוא מהיר מדי (פדיחה, בכל זאת חג). כל האפייה נעשית בשקית קוקי, מה שאומר שכל שעליכם לעשות הוא לזרוק פנימה את כל המרכיבים, ולשקשק. כיף גדול.

כרעיים ובטטות עם משמשים מיובשים ודבש, אפויים בשקית
עוף עם בטטות ומשמשים. השקית עושה את כל העבודה | צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן

אורז אדום עם עוף, צימוקים ושקדים

בעיראקית קוראים לו פְּלָאוֹ אַחְמַר בְּגִ'יג', והוא מוגש בשמחות, בשבתות ובחגים. מנה פשוטה, אבל מאלה שעושות את העבודה בצורה הכי מהנה שיש.

אורז אדום עם עוף, צימוקים ושקדים
עוף עם אורז אדום והפתעות. היישר מעיראק | צילום: מוטי פישביין, הבישול העיראקי של אמא, הוצאת קוראים
פרסומת

והנה עוד רעיון לאורז עם עוף וחמוציות, תוספת ועיקרית באותו מתכון, הפעם בתיבול ערבי משגע של הל וציפורן. 

רבע עוף במילוי בשר, פטריות וצנוברים

הנה רעיון נהדר למתלבטים הנצחיים בין עוף לבשר: מנה חגיגית של עוף במילוי עשיר של בשר, פטריות וצנוברים, שתמיד נותנים הרגשה חגיגית. 

והנה עוד כמה מתכוני עוף שכדאי להכיר:

בקר

אסאדו בתנור בכלום עבודה

את המתכון הזה הכרנו לכם לקראת פסח, אבל אין שום סיבה בעולם לא ליהנות ממנו גם בראש השנה. מה עושים? מסדרים בתבנית את נתחי הבשר (אסאדו, אבל אפשר גם אונטריב או אוסובוקו), מוסיפים ירקות ותיבול, מכסים בנוזלים ושולחים לתנור. אמרנו - כלום עבודה. 

צלי כתף פשוט מושלם של חן במטבח

בפסח האחרון הצלי הזה כיכב אצלנו בבית על השולחן, ומאז אנחנו מחכים לראש השנה בשביל להכין אותו שוב.

צלי כתף של חן במטבח
צלי כתף של חן במטבח | צילום: חן מזרחי, חן במטבח
פרסומת

פילה בקר מדומה

נראה ממש כמו הדבר האמיתי, אבל זול יותר מפילה ועם הטיפול הנכון - טעים לא פחות. אל דאגה, במתכון הזה תמצאו את כל ההסברים והדגשים שצריך כדי להגיע לכזאת תוצאה מרשימה.

פילה מדומה: המתכון הכי טוב שלי
פילה מדומה: המתכון הכי טוב שלי | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

סופריטו קציצות

מתכון של רותם ליברזון לסיר חגיגי מהמם עם צבע עמוק וניחוחות משגעים. שווה כל רגע מעל השמן.

סיר סופריטו קציצות ותפוחי אדמה
סיר סופריטו קציצות ותפוחי אדמה | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

בשר עם חצילים ועגבניות

ועוד מתכון מעולה של חן מזרחי מהבלוג של "חן במטבח" האבוב עלינו כל כך, הפעם מהספר שלה. תבשיל בטעם גן עדן שמבוסס על השילוש הקדוש: בשר, עגבניות וחצילים.

תבשיל בשר עם חצילים ועגבניות
תבשיל בשר עם חצילים ועגבניות | צילום: אסף מזרחי, "שבת עם חן"

קציצות תוניסאיות

מתכון של שרי אנסקי, מהמתכונאיות האהובות עלינו בכל הזמנים, שמצטוות נהדר לקוסקוס אבל עובד מעולה גם בכל פורמט אחר.

קציצות תוניסאיות
קציצות תוניסאיות | צילום: אלכס ליבק, האוכל מוכן, הוצאת כתר
פרסומת

פשטידת רועים

המתכון הזה מיועד בעיקרון לפסח, אבל אנחנו לא רואים שום סיבה בעולם לא ליהנות ממנו (עד השמיים!) גם בראש השנה. צריכים עוד שכנוע? בחלק של תפוחי האדמה יש גם כרובית, וזה מדהים.

פשטידת רועים לפסח
פשטידת רועים לפסח | צילום: דנה סימן טוב, יח"צ

צלי בשר נמס בפה ב-10 דקות עבודה

תאמינו לנו, אם אנחנו מצפים מכם להכין לחג מנה עיקרית שלוקחת 10 דקות עבודה, זה רק כי אנחנו יודעים שברושם ובטעם היא מרגישה כאילו השקעתם בה חצי יום.

צלי בקר נמס בפה ב-10 דקות עבודה
צלי בקר נמס בפה ב-10 דקות עבודה | צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל

סינייה בשר וחצילים

יש שילובים שהם כל כך מנט טו בי, שלא צריך לעשות כלום בשביל שיעבדו כמו שצריך, חוץ מלהכניס אותם ביחד לתבנית. למשל בשר-טחינה-חצילים.

סינייה בשר וחצילים, Belly Pro
סינייה בשר וחצילים, Belly Pro | צילום: @thebellypro

חורשט סבזי של אבי ביטון

כמה כיף שהגיעו החגים, סוף סוף אפשר להכין חורשט טוב בלי להתחשב במזג האוויר.

צלי בקר רך רך רך עם פטריות

רק כשהכנו את הצלי הזה בעצמנו הבנו שכל מה שאומרים עליו נכון: הוא באמת הדבר הכי רך וענוג שאפשר לדמיין כשחושבים על בשר. והכל עם צלי כתף! הסוד? בשתי מילים: יונית צוקרמן.

>> מוזמנים להכיר גם את צלי האסאדו שהוא האהבה החדשה שלנו במטבח

פרסומת
צלי בקר עם פטריות
כמה רך! הצלי של יונית צוקרמן | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

קציצות בקר עם שעועית ירוקה

עוד אחד של יונית, שמצטרף לקציצות העוף המטריפות שלה מתחילת הכתבה. ותודה רבה לצהרוני ארצנו, שהרגילו כל כך יפה את הילדים שלנו לשעועית ירוקה.

קציצות בקר עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה
חוזרים לקציצות של יונית | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

סינייה קבב וכרובית

אנחנו פשוט לא נרגעים מכמה שהמנה הזאת יפה. השילוב הנהדר של בשר, אורז וירק שאנחנו אוהבים בתבנית אחת הוא רק בונוס (והטחינה - בונוס שני).

סינייה של קבב, אורז וכרובית
חולים על המנה הזו. סינייה של קבבים וכרובית | צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל

תבשיל בשר עם דלעת וערמונים

חובבי הצלי מוזמנים לשקול בחיוב את צלעות הבקר החתוכות לקוביות האלה, שמתבשלות ארוכות עם ערמונים ודלעת ומעלות ניחוחות שאי אפשר לעמוד בהם של ראס אל חנות.

תבשיל בשר עם דלעת וערמונים
חובבי הראס אל חנות, זה בשבילכם | צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל
פרסומת

אסאדו עם טריק

אנחנו יודעים שארוחת החג היא לא זמן לקיצורי דרך, אבל כשאנחנו נתקלים באחד כל כך נוח, כיפי ויעיל, שעוד מניב תוצאה מצוינת - איך אנחנו יכולים להגיד לו לא?

תבשיל זנב, ראש ועצמות עם קישואים

כשמדברים על מנה בשרית, זו הראשונה שקופצת לנו לראש - כי יותר נתחים מזה בתוך אותו סיר עדיין לא יצא לנו לפגוש. הנתחים לא יקרים, התנור עושה את רוב העבודה, והתוצאה מרשימה, טעימה, משביעה ומפנקת ביותר.

תבשיל זנב, ראש ועצמות עם קישואים
תבשיל זנב, בשר ראש, עצמות ברך וסוכר עם קישואים | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת

שמישהו יכין קוסקוס, כי יש לנו פה מנה למות: טאג'ין אוסובוקו טעים טעים, עם משמשים, דלעת, בטטה ואחלה תבלינים, שכבר חיכינו שיגיע החג שבו נוכל להכין אותו.

טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת
טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

פאי בשר

המנה הזו היא סוג של שפרד'ס פאי (פאי רועים), אבל בגרסה מושקעת ומרשימה פי מיליון. במקום בשר טחון יש כאן נתחים נתחים של צלעות (גם צוואר טוב, וגם אונטריב), שמבושלים עם יין וירקות ומקבלים כסות נעימה מאין כמוה של תפוחי אדמה.

פרסומת
פאי בשר ישראלי
פאי בשר ישראלי | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

צלי שייטל בשום ורוזמרין

חגי תשרי הם הזמן המושלם לחפש - וגם למצוא! - נתח בקר זול ומשתלם, שיכול להפוך תוך זמן קצר לרוסטביף נהדר ומנצח. במילה אחת - שייטל.

צלי שייטל בשום ורוזמרין
צילום: מועצת הבקר, mako

ביף בורגיניון - צלי בקר הכי טעים שיש

חברים, זה ראש השנה, תפתחו אותה כמו שצריך עם צלי בקר ביין וירקות בסגנון צרפתי. מנה חגיגית, מרשימה, קלאסית והכי חשוב - סופר טעימה. קבלו מתכון מנצח של אורלי פלאי בורנשטיין, מהסוג שאי אפשר לפקשש. 

צלי בקר ביין (ביף בורגיניון)
קלאסיקה לראש השנה. ביף בורגיניון | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
פרסומת

שווארמה בקר ביתית

רגע, מה? שווארמה בשולחן החג? גם לנו זה נשמע מוזר בהתחלה, אבל הי - הסוף ידוע מראש: היא תיחטף מהצלחת וכולם יבקשו מתכון וילקקו את האצבעות. אז כן, שווארמת בקר היא אחלה אופציה לארוחת החג. 

שווארמה בקר ביתית
שווארמה בראש השנה? זו באמת חגיגה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

שוק טלה על פיתה זעתר

מנה משגעת שמצריכה השקעה ומיועדת לאנשים חכמים שיודעים שראש השנה זאת ההזדמנות להפגיז. אין אחד שלא ייפול, אין אחת שלא תתעלף, ובצדק רב. מתכון של נוף עתמאנה איסמעיל. 

שוק טלה על פיתה עם זעתר
למשקיענים שמבינים עניין. שוק טלה על פיתה זעתר | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

תבשיל בקר בפטריות ויין בכיפת אורז

הלכתם על בקר? אנחנו הכי אתכם. הנה דרך לפתוח את השנה כמו שצריך: מנה שהיא גם חגיגית, גם מפנקת וגם עם אפקט "וואו" רציני. הניחו את כיפת האורז הלבנה הזאת במרכז השולחן, פרסו יפה ופשוט תהנו מהמחמאות. ואגב, לא מסובך בכלל להכין את זה. גם בעלי ידיים שמאליות יכולים לזכות בתהילה. 

פרסומת
תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז
חגיגי זה לא מילה. כיפת אורז מושלמת עם תבשיל מעולה בפנים | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

מוסקה של חצילים ותמרים

איך הופכים מוסקה עשירה ונהדרת לחגיגית ממש? מוסיפים לה תמרים וצנוברים, וצוללים עם הכף לתוך שכבת רכות של בשר, תפוחי אדמה וחצילים. תדפיסו את המתכון בכמה עותקים כי אין אחד שלא יבקש אותו. 

תבשיל בשר עם חומוס ותרד

מתכון נהדר של נוף עתאמנה אסמעיל שמוכיח שהשלם שווה יותר מסך חלקיו. קראו לנו רגשניים - אבל זה בדיוק מה שאנחנו חושבים גם על ארוחת חג משפחתית. מי הבקר, מי התרד ומי החומוס - את זה נשאיר לכם להחליט, בכל מקרה אנחנו בוחרים בתפקיד הכוסברה המטוגנת. 

תבשיל בשר עם חומוס ותרד
השלם שווה יותר. תבשיל חומוס, תרד ובקר | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

צלי אנטרקוט ביין

צלי מושלם שבמושלמים של אנטרקוט, שמוגש עם עצמות מוח ותפוחי אדמה בסגנון מדורה. בואו לא נכביר במילים, פשוט תסתכלו בתמונה המצורפת.

אנטרקוט ביין של אשר לוי
צלי מושלם שבמושלמים | צילום: יפית בשבקין, mako אוכל
פרסומת


אוסובוקו עם פטריות וכרשה

מי שלא טעם את האוסובוקו של נוף - כאילו לא טעם בשר נימוח מימיו. הסוד? חמש שעות בתנור, לא פחות, והמון פטריות וירקות שורש, בשביל הטעם. מגישים על פריקי ומתמוגגים מכל ביס.

אוסובוקו פטריות וכרישה בתנור לצד פריקי
אוסובוקו עם פטריות וכרשה. לוקח את הזמן שלו, אבל שווה | צילום: יפית בשבקין, mako אוכל

סלט קוסקוס עם קבב עסיסי

מנה קצת אחרת אבל מילה שלנו - היא הולכת להיות הלהיט בתקליט של החג הזה. קציצות עסיסיות בתיבול טוב שמוגשות בתוך סלט קוסקוס עם ירקות. אחלה מתכון של אבנר לסקין.

והנה עוד מתכון של אבנר לסקין לקציצות בקר בתיבול נהדר, כאלה שהולכות הכי טוב עם אורז ושכולם אוהבים.  

סלט קוסקוס וירקות קלויים
קבב בשולחן החג? תאמינו לנו, זה יהיה להיט | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פילה עגל בסרקופג

אל תיבהלו מהשם - מדובר בפילה משובח במעטפת לחם ביתית ומתובלת, מעין גרסה מקומית לביף וולינגטון (רק כשרה) שמגיעה משלמה עזרן. 

פילה עגל בסרקופג, שלמה עזרן
פילה עגל בסרקופג. הגרסה הים תיכונית לביף וולינגטון | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
פרסומת

פילה בקר שלם עם ירקות

עוד מנת פילה, והפעם - כזאת שמוגשת שלמה לשולחן ושם נחתכת, עם ברוקולי ותפוחי אדמה. והשוס: מכינים אותה בחצי שעה בלבד. 

תבשיל צוואר טלה

וזו מנת הבשר הכי טעימה שאנחנו זוכרים שטעמנו לאחרונה. מדובר בתבשיל ממטבחו של חיים כהן, לא פחות, שמבלה בתנור יותר מארבע שעות. למעט הבשר, המוצרים פשוטים וזמינים, ובכל זאת - מנה של פעם בחיים.

צוואר טלה
צוואר טלה. מנה באמת מנצחת | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

 צלי כתף בחרדל 

נמשיך במשהו ממש ממש פשוט, כדי שאף אחד לא יילחץ לנו. הצלי הנפלא הזה עושה את רוב העבודה בעצמו. אתם רק צריכים לעסות אותו בתבלינים ולתת לו לנוח לילה. משם הדרך לעיקרית משובחת כבר ממש קצרה. דיל טוב, לא?

ובאופן כללי: קניתם נתח טוב של כתף בקר? אתם בחצי הדרך להצלחה. הנה (כמעט) כל מה שתוכלו לעשות איתו

שפונדרה ברוטב ארטישוק
שפונדרה ברוטב ארטישוק. המתכון המשפחתי של משפחת סויסה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

שפונדרה ברוטב ארטישוק

המתכון הבא הוא מתכון הבית של ריקי סויסה ממאסטר שף, אותו היא קיבלה הישר מחמותה. הכי משפחתי והכי טעים.

תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות בשר

הגרסה החגיגית של הממולאים - השף יוסי שטרית ממלא תחתיות ארטישוק בקציצות בשר מתובלות בצנוברים, פטרוזיליה, בהרט ובורגול, וברוטב פלפלים וגזרים.

קציצות בקר עם כרובית

ואלה כבר קציצות של אבי לוי, המנצח הגדול של עונה 2 של מאסטר שף, ששוחות ברוטב עגבניות חרפרף לצד פרחי כרובית מטוגנים. סמכו על אבי, זה טעים רצח.

קציצות שופלר
קציצות עם כרובית. מאבי לוי באהבה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
פרסומת

צלי כתף ביין

למעשה מדובר פה בביף בורגיניון, אבל בגרסה שקל וכיף להכין בבית. היין ותפוחי האדמה כבר בפנים, והבישול הסבלני הוא סוד ההצלחה.

תבשיל צלי לחמישה

צלי בקר כהלכתו עם מרכיבים קלאסיים. למי שרוצה להגיש על שולחן החג מנת בשר קלאסית ומסורתית.

ועוד כמה מתכוני בשר:

קבב טלה

והנה עוד בשר טחון אחד, אבל בגרסה קצת אחרת. מכירים את הקבב המפורסם של דוחול ספאדי? אז זה לא מספיק להכיר, הגיע הזמן גם להכין אותו בבית.

רצועות וייסבראטן ברכז רימונים

הווייסבראטן הוא נתח מאורך וחסר שומן הצמוד לירך. המתכון הזה של השף אבי שטייניץ מספק לנו מנה עסיסית של רצועות וייסבראטן על מצע ריזוטו, גריסי פנינה ושורשים לבנים, עם נגיעות מתוקות של רימונים וסילאן. מנה מרשימה במיוחד לכל ארוחה חגיגית.

רצועות וייסבראטן ברכז רימונים
מנת רצועות וייסבראטן. נתח פחות מוכר, אך מוצלח מאוד
פרסומת

בשר ראש לראש השנה

בשר ראש, כל עוד לא מוותרים על הבישול הארוך שהוא כל כך אוהב, הוא אחד הנתחים הטעימים ואין מנה סמלית יותר לחג. מה שנקרא, שנהיה לראש.

תבשיל בשר ראש לראש השנה
תבשיל בשר ראש לראש השנה | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

ומנות לא בשריות

תבשיל חומוס ומנגולד

תבשיל קדירה צמחוני וטבעוני של גרגירי חומוס, מנגולד, וגם כרישה, שום ולימון ותיבול כמוני. בריא ברמות, טעים ברמות, ישמח מאוד כל סועד טבעוני או צמחוני בשולחן.

תבשיל חומוס ומנגולד חורפי
תבשיל חומוס ומנגולד חורפי | צילום: ריטה גולדשטיין

קציצות דגים ברוטב אדום אש

שנייה לפני הסלמון, סיר קציצות דגים מהמם (טונה ונסיכת הנילוס). 

קציצות דגים נסיכת הנילוס
קציצות דגים נסיכת הנילוס | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

סלמון וכרישה בנייר אפייה

מכל הדרכים להכין סלמון, זאת האחת שאנחנו הכי חמים עליה כרגע.

סלמון צלוי עם כרישה
סלמון צלוי עם כרישה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
פרסומת

לביבות זוקיני ועדשים כתומות

צמחוניות, טבעוניות, בריאות ונהדרות, ואם אין לכם זוקיני הן יעבדו מעולה גם עם כרובית.

לביבות זוקיני ועדשים כתומות
לביבות זוקיני ועדשים כתומות | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

עלי פילו ממולאים ירקות

סיר צבעוני ויפה עם מעט שמן והמון טעם, וכולו צמחוני וטבעוני.

מאפה ירקות - פאני דוד
מאפה ירקות - פאני דוד | צילום: פאני דוד, mako אוכל

סינייה בורי עם חצילים, עגבניות וטחינה

את החיבה שלנו לסינייה אנחנו לא מסתירים - להפך, אנחנו גאים בה מאוד! - וגם בגזרת הדגים יש לנו אחת שאנחנו אוהבים במיוחד. אין כאן בשר או עוף, אבל יש דג, חצילים וטחינה כך שתאמינו לנו שמדובר ב"מנה עם בשר" לכל דבר ועניין.

פרסומת
סינייה בורי עם חצילים, עגבניות וטחינה
סינייה בורי עם חצילים, עגבניות וטחינה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

קציצות דגים ברוטב עגבניות עם חומוס כתוש

קציצות דגים הן מנה פחות כבדה מקציצות של עוף או בשר, לכן אנחנו מקבלים בחדווה את חומר הגלם שרעות עזר בחרה לשלב איתן - חומוס מבושל וכתוש, שניצב בין הקציצות גבעות גבעות. אהבנו. 

קציצות דגים ברוטב עגבניות עם חומוס כתוש
קציצות דגים ברוטב עגבניות עם חומוס כתוש | צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל

"רוסטביף" סלמון

רגע, ומי אמר שדג לא יכול להיות מנה עיקרית? כאן שי לי ליפא מטפלת בדג בדיוק כמו בנתח סינטה, והתוצאה? עדינה, עסיסית, טעימה ומקורית. מתאים למי שמחפש לצאת קצת מהמסגרת, ולעשות את זה ב(כמעט) כלום עבודה. 

רוסטביף סלמון
כן, דג לעיקרית. תסמכו עלינו ולכו על זה | צילום: דן לב, שי לי מבשלת - חגי תשרי, הוצאת משכל

קציצות קינואה של רביבה וסיליה

מתכון של בית הקפה המיתולוגי, שאנחנו מוכנים לפגוש על שולחננו בכל יום שהוא - כן, גם בראש השנה.

קציצות קינואה, רביבה וסיליה
קציצות קינואה, רביבה וסיליה | צילום: רוני כנעני, רביבה וסיליה: 30 שנים, 24 שעות
פרסומת

קציצות עדשים כתומות וקינואה

עוד קציצות, עוד קינואה, אבל הפעם העדשים הכתומות הן הכוכבות. פחות מתחברים לקינואה? תרגישו חופשי להחליף אותה בכל דגן אחר.  

קציצות עדשים כתומות וקינואה
קציצות עדשים כתומות וקינואה | צילום: טל סיון צפורין, המטבח הטבעוני שלי, הוצאת תכלת

סלט כוסמת עם ירקות צלויים ובצל ירוק

מכירים את סלט האורז של אורנה ואלה? אז המנה הזו נהגתה בהשראתה. ולמה עם כוסמת דווקא? כי זה בריא טילים, וגם כי כמה אורז אפשר.

סלט כוסמת עם ירקות קלויים ובצל ירוק
סלט כוסמת עם ירקות קלויים ובצל ירוק | צילום: אסף רונן, mako אוכל

תבשיל ירקות שורש טבעוני

בין אם אתם מארחים טבעונים בחג (יש בימים אלו מישהו שלא מארח טבעוני?) ובין אם סתם חסרה לכם מנה שווה על השולחן - המתכון הזה לירקות שורש ביין אדום בתוספת רצועות סויה בטעם בקר (לא חובה) הוא מענג ממש. תהיו בטוחים שגם אוכלי בשר יבקשו תוספת. 

פרסומת

והנה עוד אפציה לקהל טבעוני או צמחוני - בולונז עדשים שגם אוכלי בשר ינשנשו בכיף.