מנות עיקריות לראש השנה
המנה העיקרית היא תמיד טריקית בארוחות חג: היא צריכה להיות מעולה, היא צריכה להיות יחסית פשוטה להכנה ואם אפשר - היא צריכה להיראות כמו מיליון דולר. הנה ההצעות שלנו למתכוני שפים ובשלנים, שיככבו על שולחן החג שלכם. לכם נשאר רק להחליט - עוף, בקר או גם וגם?

עוף
>> כאן יש עוד מתכוני עוף לראש השנה
קציצות עוף ברוטב לימון ופלפל חריף
מתכון מעולה של עינב בובליל לקציצות ברוטב עם הרבה שום, סלרי, לימון, פלפל חריף ותבלינים, שחובה, פשוט חובה, להגיש עם חלה.

עוף בקרמל, שום ודבש
מתכון מעולה של עומר מילר שנשען על מתכונה הקלאסי של רות סירקיס. ברוח החג והעונה יש כאן דלעת שחתוכה לקוביות גדולות שיוצאות רכות ומקורמלות. כמובן שאפשר גם ללכת רק על פולקע או רק על ירכיים, תלוי בהעדפות האורחים.

פרגיות
רוטב מתקתק, קצת ירקות ונתחים עסיסיים. תבנית פשוטה וקולעת שיכולה להחזיק בגאון את גזרת המנה העיקרית. היא גם מאוד פשוטה להכנה ותפנה לכם זמן לשאר ההכנות.

תבשיל עוף עם פול וארטישוק
סיר חגיגי ורב רושם למתכון שבמקור בכלל מכינים עם בשר בקר, אבל למעשה יוצא מעולה גם עם עוף.

שוקי עוף שחומות
אי אפשר לטעות עם המנה הזאת: שוקי עוף מתקתקות בסגנון אסייתי וערמונים. אם יש חג לאכול בו מנות בשריות מתוקות - זה ראש השנה.

עוף של מסעדות אסייתיות
אנחנו יודעים שבראש השנה מצופה מכם (מכולנו) להפציץ במנות חגיגיות, אבל נשבעים שאם המנה הזאת תוגש לשולחן, היא תתחסל ראשונה. עוף מתקתק כמו במסעדות סיניות, אנחנו פשוט חולים על זה.

עוף בפפריקה ושום
את המתכון הזה אנחנו מקדישים לאנשים שפחות רגילים בהכנת עוף בבית, ועדיין רוצים להפציץ בארוחת החג.

קציצות עוף ברוטב לימוני
מתכון של חן מזרחי, בשבילכם "חן במטבח", שאומנם מצריך מעט יותר השקעה מקציצות אחרות אבל באמת לוקח את התוצאה לקצה. לפעמים אנחנו עדיין נפעמים מהפלא של החיבור בין עוף ללימון.

עוף בגריל עם תפוחי אדמה ובטטות
נכון, זו מנה שכולנו מכירים כבר היטב משנים של ארוחות שישי וחג, אבל תסבירו לנו אתם - איך זה שהיא תמיד בין הראשונות להתחסל?

עוף כתום
סליחה רגע, אבל אם מרק כתום הוא אבן יסוד כל כך משמעותית בתזונה הישראלית, איך זה שאף אחד לא חשב עדיין להעתיק את הפורמט לעוף? אז הנה, רויטל פדרבוש חשבה.

אורז עם פרגיות
עד שנחליט אם מדובר במנה עיקרית או בתוספת - נניח לפניכם כאן את המתכון הזה של לייזה פאנלים, שאנחנו באופן אישי כבר הכנו לפחות עשר פעמים, בחגים ובימי חול.

עוף עם אורז ובצל בתבנית אחת
בארוחה היוונית הזאת של רון יוחננוב אנחנו מאוהבים בימי חול, אבל זאת לא צריכה להיות סיבה למנוע מאיתנו להכין אותה גם בחג.

חזה עוף בדבש וחרדל
מתכון של אהרוני שעוד לא נמצא האחד שהכין ולא התאהב.
סופריטו עוף ותפוחי אדמה
לא רק שהעוף הזה מגיע קומפלט עם תפודים, הוא ניחן בעסיסיות אינסופית ובטעמים אלוהיים שרק טיגון בשמן עמוק יכול להניב.

עוף במלח
לעוף הזו יש רק בעיה אחת: הוא קל מדי להכנה (והמרכיבים? עוף, ומלח). תתעלמו מזה, ותקבלו את אחת ממנות העוף הכי טעימות שטעמתם בחייכם.
קציצות עוף ברוטב פטריות וערמונים
אחד המתכונים האהובים עלינו של יונית צוקרמן, ומספיקה הצצה בתמונה בשביל להבין למה. קודם טיגון, אחר כך שכשוך טוב ברוטב טעים - והתוצאה עסיסית, רכה וממכרת. מכירים את אלה שטוענים שקציצות זה לא אוכל חגיגי? תראו להם את זה.

עוף צלוי עם בטטה ואריסה
מנה של רעות עזר, שמראה שגם מתכון עם דרכי קיצור יכול להיות להיט - כן, אפילו בחג. האריסה היא הסוד של המתכון הזה, ואתם יותר ממוזמנים להחיל אותו גם על מתכונים אחרים.

עוף באפונה ושומר
עוד אחד של יונית צוקרמן - והפעם של עוף עם לקט של אפונה וגזר ושומרים טריים. אצלה הוא מככב בארוחת הערב שישי כן שישי לא, אתם מוזמנים להכניס אותו לשגרה כבר בערב החג הקרוב.

קציצות עוף ובורגול ברוטב כרישה ופטריות
ועוד אחד של רעות עזר - והפעם קציצות של פרגית טחונה, מה שמבטיח שיבשות הן לא יהיו, ברוטב ממש טעים של כרישה ופטריות (אתם מוזמנים לגוון עם הירקות, אבל למה לכם).

קציצות עוף וירקות של יונית צוקרמן
אחרי שטועמים את הקציצות של יונית צוקרמן - קשה לחזור לאחור, ואנחנו אומרים לכם את זה מניסיון. אז הנה עוד אחד, של קציצות שמטגנים בקמח או בסולת ואז מבשלים עם המון ירקות טעימים. התוצאה מעולה בדיוק כמו שהיא נראית.

עוף ב-10 דקות
זה שמדובר בארוחת חג לא אומר שחייבים לטרוח בהכנות ללא הרף. למעשה, אנחנו די בטוחים שאתם טורחים כך או כך, אז לפחות שהעוף יהיה מתוקתק.

חזה עוף וירקות בתבנית אחת
מחפשים עיקרית לשולחן החג? לא חייבים לחשוב מסובך, הרי הכי פשוט זה תמיד הכי טעים, ובמקרה הזה - הכנתם עיקרית מנצחת וקיבלתם גם תוספת באותה התבנית. מתכון של יוגב ירוס שיעזור לכם לחגוג את השנה החדשה ואת סוף הקיץ בצלחת אחת.

המתכון הכי טוב לעוף בתנור
הולכים על עוף בתנור? זהו, מצאתם: עוף ששומר על עסיסיות, מפוצץ טעם מבפנים ומבחוץ וכל כך פשוט להכנה שלא יהיה לכם נעים ותתנדבו להכין עוד משהו.

שוקי עוף ביין ודבש
ברגע הזה שבו החלטתם לארח את החג אצלכם - דמיינתם שהכל הולך חלק, שחצי מהדברים יהיו מוכנים כבר ביום קודם ושעל כל המנות תשרה מין הילה של חגיגיות, הוד והדר. במציאות - אתם שעתיים לפני הארוחה ועדיין אין לכם עיקרית. אז הנה - מתכון נפלא של ניר צוק שהוא גם חגיגי וטעים, גם הולם את רוח החג - עם יין, דבש ותבלינים - וגם לוקח בדיוק רבע שעה של עבודה (ועוד קצת בתנור, אבל זה כבר לא נחשב).

עוף שלם בדבש ותבלינים
והנה עוד מתכון ברוח החג (דבש והכל) וגם פה מדובר במינימום עבודה: עוף שלם בתערובת עדינה של תבלינים ודבש שנצלה לו בנחת בתנור בזמן שאתם מתקתקים את שאר הארוחה. יש במתכון גם תוספת אורז, אנחנו מניחים שאתם צריכים אחת.

עוף ממולא כל טוב
בואו נעלה כיתה לעבר מנה מרשימה באמת: עוף ממולא אורז עם פירות יבשים ואווז מעושן בזיגוג עגבניות שרי. לא להילחץ, זו אמנם מנה מורכבת - אבל המתכון של מעדניית יוחנן ידידותי פלוס פלוס. תתכוננו לים של מחמאות.

עוגת פילו במילוי עוף, אורז ובקר
כשאנחנו צריכים להכין מנה עיקרית חגיגית אנחנו דבר ראשון פותרים את סוגיית העוף-או-בקר. המתכון הזה מוכיח שבניגוד למה שאמרו לכם - החלטות זה לחלשים. אפשר גם וגם, וזה יוצא נהדר: קבלו את המתכון של נוף עתאמנה אסמעיל למאפה מבצק פילו שמכסה תבשיל מושלם של אורז עם עוף ובקר. זה גם טעים לאללה וגם מרשים, כמו שאנחנו אוהבים. אחרי הכל, חג או לא חג?

עוף צלוי מושלם
החלטתם ללכת על עוף בארוחת החג וממש לא בא לכם לקחת סיכונים? צודקים, ועם המתכון הזה - גם אין סיבה. אחת המנות הטעימות, במתכון כל כך פשוט שכל הסוד שלו הוא במרינדה טובה (טוב, נו וגם בתפוחי האדמה הממכרים שמתלווים אליו).

עוף ברוטב חריימה
עוף זה אחלה, אבל תמיד אפשר ורצוי לערבב בין עולמות: אצל תום פרנץ העוף מתבשל ברוטב של חריימה (כן!) והתוצאה - כל כך מושלמת, ששאלנו את עצמנו אם זה לא אמור להיות רוטב שמלווה עוף מלכתחילה. אמצו, ולא רק בחג.

עוף בלימונים וסויה
הנה דרך לטלטל את שולחן החג (במובן החיובי) - קצת טעמים אסייתיים לארוחה המסורתית, שיוסיפו עניין בפה ושמחה בלב. נכון, זה לא ראש השנה קלאסי, אבל זה פשוט עובד.

עוף צלוי על אורז אדום ודלעת ערמונים
מודים, אנחנו הכי אוהבים פשוט עוף צלוי, כמו שהוא, בלי קשקושים. ותאמינו לנו, כשעוף כזה מוצא את דרכו לשולחן חג - כל המשפחה מרוצה. ומה עושים בשביל האווירה? משקיעים במצע: אורז אדום שהוא גם יפה, גם טעים וגם סופר-בריא, ודלעת ערמונים שמוסיפה מתיקות מעניינת למנה.

עוף בלוטין במילוי בורגול
אין זמן טוב יותר לגלגל עוף מאשר לארוחת ראש השנה, ואם תהיתם מה זה בלוטין, זו פשוט מילה מפונפנת לגלילה המבושלת במים. במתכון הבא נוף עתאמנה אסמעיל מילאה כרעי עוף בבורגול מתובל עם צנוברים ושקדים. הגלילה קיבלה השחמה עם סילאן ושמן זית והתוצאה הנאה לפניכם.

עוף ממולא ללא העצמות של אביב משה
הכי חגיגי שיש - עוף שלם עם ציפוי מתוק ופריך מדבש, פפריקה וקטשופ, ובמילוי בשר, אורז, פיסטוקים, צנוברים, משמשים, שזיפים ותבלינים. מנה כמו של מסעדה אצלכם בבית.
בעניין של עוף שלם ממולא? בואו להכיר:

עוף בתפוחים ודבש
והנה עוד מתכון קלאסי לעוף, הפעם של שולה מודן. מנה גם טעימה וגם מוכנה בקלי קלות, ותוספת תפוחי העץ והדבש (שמשתלבת נהדר, אם תהיתם) הופכת את המתכון הזה מושלם לראש השנה.

פרגיות ממולאות
מנה קלאסית של ארוחת חג חגיגית, שיש בה צימוקים ושקדים, תבלינים כמו פפריקה וכמון וכמובן - מילוי של אורז עם עגבניות.
עוף בתנור עם סויה ודבש
עוף ביתי עם מעטה פריך, שחום ומענג. אפשר להכין אותו כמו שהוא בתנור, ואפשר גם לשדך לו תוספות שנאפות איתו באותה התבנית.

עוף עם בטטה ומשמשים מיובשים
והנה מתכון של בני סיידא, שהבעיה היחידה איתו היא שהוא מהיר מדי (פדיחה, בכל זאת חג). כל האפייה נעשית בשקית קוקי, מה שאומר שכל שעליכם לעשות הוא לזרוק פנימה את כל המרכיבים, ולשקשק. כיף גדול.

אורז אדום עם עוף, צימוקים ושקדים
בעיראקית קוראים לו פְּלָאוֹ אַחְמַר בְּגִ'יג', והוא מוגש בשמחות, בשבתות ובחגים. מנה פשוטה, אבל מאלה שעושות את העבודה בצורה הכי מהנה שיש.

והנה עוד רעיון לאורז עם עוף וחמוציות, תוספת ועיקרית באותו מתכון, הפעם בתיבול ערבי משגע של הל וציפורן.
רבע עוף במילוי בשר, פטריות וצנוברים
הנה רעיון נהדר למתלבטים הנצחיים בין עוף לבשר: מנה חגיגית של עוף במילוי עשיר של בשר, פטריות וצנוברים, שתמיד נותנים הרגשה חגיגית.
והנה עוד כמה מתכוני עוף שכדאי להכיר:
בקר
אסאדו בתנור בכלום עבודה
את המתכון הזה הכרנו לכם לקראת פסח, אבל אין שום סיבה בעולם לא ליהנות ממנו גם בראש השנה. מה עושים? מסדרים בתבנית את נתחי הבשר (אסאדו, אבל אפשר גם אונטריב או אוסובוקו), מוסיפים ירקות ותיבול, מכסים בנוזלים ושולחים לתנור. אמרנו - כלום עבודה.
צלי כתף פשוט מושלם של חן במטבח
בפסח האחרון הצלי הזה כיכב אצלנו בבית על השולחן, ומאז אנחנו מחכים לראש השנה בשביל להכין אותו שוב.

פילה בקר מדומה
נראה ממש כמו הדבר האמיתי, אבל זול יותר מפילה ועם הטיפול הנכון - טעים לא פחות. אל דאגה, במתכון הזה תמצאו את כל ההסברים והדגשים שצריך כדי להגיע לכזאת תוצאה מרשימה.

סופריטו קציצות
מתכון של רותם ליברזון לסיר חגיגי מהמם עם צבע עמוק וניחוחות משגעים. שווה כל רגע מעל השמן.

בשר עם חצילים ועגבניות
ועוד מתכון מעולה של חן מזרחי מהבלוג של "חן במטבח" האבוב עלינו כל כך, הפעם מהספר שלה. תבשיל בטעם גן עדן שמבוסס על השילוש הקדוש: בשר, עגבניות וחצילים.

קציצות תוניסאיות
מתכון של שרי אנסקי, מהמתכונאיות האהובות עלינו בכל הזמנים, שמצטוות נהדר לקוסקוס אבל עובד מעולה גם בכל פורמט אחר.

פשטידת רועים
המתכון הזה מיועד בעיקרון לפסח, אבל אנחנו לא רואים שום סיבה בעולם לא ליהנות ממנו (עד השמיים!) גם בראש השנה. צריכים עוד שכנוע? בחלק של תפוחי האדמה יש גם כרובית, וזה מדהים.

צלי בשר נמס בפה ב-10 דקות עבודה
תאמינו לנו, אם אנחנו מצפים מכם להכין לחג מנה עיקרית שלוקחת 10 דקות עבודה, זה רק כי אנחנו יודעים שברושם ובטעם היא מרגישה כאילו השקעתם בה חצי יום.

סינייה בשר וחצילים
יש שילובים שהם כל כך מנט טו בי, שלא צריך לעשות כלום בשביל שיעבדו כמו שצריך, חוץ מלהכניס אותם ביחד לתבנית. למשל בשר-טחינה-חצילים.

חורשט סבזי של אבי ביטון
כמה כיף שהגיעו החגים, סוף סוף אפשר להכין חורשט טוב בלי להתחשב במזג האוויר.
צלי בקר רך רך רך עם פטריות
רק כשהכנו את הצלי הזה בעצמנו הבנו שכל מה שאומרים עליו נכון: הוא באמת הדבר הכי רך וענוג שאפשר לדמיין כשחושבים על בשר. והכל עם צלי כתף! הסוד? בשתי מילים: יונית צוקרמן.
>> מוזמנים להכיר גם את צלי האסאדו שהוא האהבה החדשה שלנו במטבח

קציצות בקר עם שעועית ירוקה
עוד אחד של יונית, שמצטרף לקציצות העוף המטריפות שלה מתחילת הכתבה. ותודה רבה לצהרוני ארצנו, שהרגילו כל כך יפה את הילדים שלנו לשעועית ירוקה.

סינייה קבב וכרובית
אנחנו פשוט לא נרגעים מכמה שהמנה הזאת יפה. השילוב הנהדר של בשר, אורז וירק שאנחנו אוהבים בתבנית אחת הוא רק בונוס (והטחינה - בונוס שני).

תבשיל בשר עם דלעת וערמונים
חובבי הצלי מוזמנים לשקול בחיוב את צלעות הבקר החתוכות לקוביות האלה, שמתבשלות ארוכות עם ערמונים ודלעת ומעלות ניחוחות שאי אפשר לעמוד בהם של ראס אל חנות.

אסאדו עם טריק
אנחנו יודעים שארוחת החג היא לא זמן לקיצורי דרך, אבל כשאנחנו נתקלים באחד כל כך נוח, כיפי ויעיל, שעוד מניב תוצאה מצוינת - איך אנחנו יכולים להגיד לו לא?
תבשיל זנב, ראש ועצמות עם קישואים
כשמדברים על מנה בשרית, זו הראשונה שקופצת לנו לראש - כי יותר נתחים מזה בתוך אותו סיר עדיין לא יצא לנו לפגוש. הנתחים לא יקרים, התנור עושה את רוב העבודה, והתוצאה מרשימה, טעימה, משביעה ומפנקת ביותר.

טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת
שמישהו יכין קוסקוס, כי יש לנו פה מנה למות: טאג'ין אוסובוקו טעים טעים, עם משמשים, דלעת, בטטה ואחלה תבלינים, שכבר חיכינו שיגיע החג שבו נוכל להכין אותו.

פאי בשר
המנה הזו היא סוג של שפרד'ס פאי (פאי רועים), אבל בגרסה מושקעת ומרשימה פי מיליון. במקום בשר טחון יש כאן נתחים נתחים של צלעות (גם צוואר טוב, וגם אונטריב), שמבושלים עם יין וירקות ומקבלים כסות נעימה מאין כמוה של תפוחי אדמה.

צלי שייטל בשום ורוזמרין
חגי תשרי הם הזמן המושלם לחפש - וגם למצוא! - נתח בקר זול ומשתלם, שיכול להפוך תוך זמן קצר לרוסטביף נהדר ומנצח. במילה אחת - שייטל.

ביף בורגיניון - צלי בקר הכי טעים שיש
חברים, זה ראש השנה, תפתחו אותה כמו שצריך עם צלי בקר ביין וירקות בסגנון צרפתי. מנה חגיגית, מרשימה, קלאסית והכי חשוב - סופר טעימה. קבלו מתכון מנצח של אורלי פלאי בורנשטיין, מהסוג שאי אפשר לפקשש.

שווארמה בקר ביתית
רגע, מה? שווארמה בשולחן החג? גם לנו זה נשמע מוזר בהתחלה, אבל הי - הסוף ידוע מראש: היא תיחטף מהצלחת וכולם יבקשו מתכון וילקקו את האצבעות. אז כן, שווארמת בקר היא אחלה אופציה לארוחת החג.

שוק טלה על פיתה זעתר
מנה משגעת שמצריכה השקעה ומיועדת לאנשים חכמים שיודעים שראש השנה זאת ההזדמנות להפגיז. אין אחד שלא ייפול, אין אחת שלא תתעלף, ובצדק רב. מתכון של נוף עתמאנה איסמעיל.

תבשיל בקר בפטריות ויין בכיפת אורז
הלכתם על בקר? אנחנו הכי אתכם. הנה דרך לפתוח את השנה כמו שצריך: מנה שהיא גם חגיגית, גם מפנקת וגם עם אפקט "וואו" רציני. הניחו את כיפת האורז הלבנה הזאת במרכז השולחן, פרסו יפה ופשוט תהנו מהמחמאות. ואגב, לא מסובך בכלל להכין את זה. גם בעלי ידיים שמאליות יכולים לזכות בתהילה.

מוסקה של חצילים ותמרים
איך הופכים מוסקה עשירה ונהדרת לחגיגית ממש? מוסיפים לה תמרים וצנוברים, וצוללים עם הכף לתוך שכבת רכות של בשר, תפוחי אדמה וחצילים. תדפיסו את המתכון בכמה עותקים כי אין אחד שלא יבקש אותו.
תבשיל בשר עם חומוס ותרד
מתכון נהדר של נוף עתאמנה אסמעיל שמוכיח שהשלם שווה יותר מסך חלקיו. קראו לנו רגשניים - אבל זה בדיוק מה שאנחנו חושבים גם על ארוחת חג משפחתית. מי הבקר, מי התרד ומי החומוס - את זה נשאיר לכם להחליט, בכל מקרה אנחנו בוחרים בתפקיד הכוסברה המטוגנת.

צלי אנטרקוט ביין
צלי מושלם שבמושלמים של אנטרקוט, שמוגש עם עצמות מוח ותפוחי אדמה בסגנון מדורה. בואו לא נכביר במילים, פשוט תסתכלו בתמונה המצורפת.

אוסובוקו עם פטריות וכרשה
מי שלא טעם את האוסובוקו של נוף - כאילו לא טעם בשר נימוח מימיו. הסוד? חמש שעות בתנור, לא פחות, והמון פטריות וירקות שורש, בשביל הטעם. מגישים על פריקי ומתמוגגים מכל ביס.

סלט קוסקוס עם קבב עסיסי
מנה קצת אחרת אבל מילה שלנו - היא הולכת להיות הלהיט בתקליט של החג הזה. קציצות עסיסיות בתיבול טוב שמוגשות בתוך סלט קוסקוס עם ירקות. אחלה מתכון של אבנר לסקין.
והנה עוד מתכון של אבנר לסקין לקציצות בקר בתיבול נהדר, כאלה שהולכות הכי טוב עם אורז ושכולם אוהבים.

פילה עגל בסרקופג
אל תיבהלו מהשם - מדובר בפילה משובח במעטפת לחם ביתית ומתובלת, מעין גרסה מקומית לביף וולינגטון (רק כשרה) שמגיעה משלמה עזרן.

פילה בקר שלם עם ירקות
עוד מנת פילה, והפעם - כזאת שמוגשת שלמה לשולחן ושם נחתכת, עם ברוקולי ותפוחי אדמה. והשוס: מכינים אותה בחצי שעה בלבד.
תבשיל צוואר טלה
וזו מנת הבשר הכי טעימה שאנחנו זוכרים שטעמנו לאחרונה. מדובר בתבשיל ממטבחו של חיים כהן, לא פחות, שמבלה בתנור יותר מארבע שעות. למעט הבשר, המוצרים פשוטים וזמינים, ובכל זאת - מנה של פעם בחיים.

צלי כתף בחרדל
נמשיך במשהו ממש ממש פשוט, כדי שאף אחד לא יילחץ לנו. הצלי הנפלא הזה עושה את רוב העבודה בעצמו. אתם רק צריכים לעסות אותו בתבלינים ולתת לו לנוח לילה. משם הדרך לעיקרית משובחת כבר ממש קצרה. דיל טוב, לא?
ובאופן כללי: קניתם נתח טוב של כתף בקר? אתם בחצי הדרך להצלחה. הנה (כמעט) כל מה שתוכלו לעשות איתו.

שפונדרה ברוטב ארטישוק
המתכון הבא הוא מתכון הבית של ריקי סויסה ממאסטר שף, אותו היא קיבלה הישר מחמותה. הכי משפחתי והכי טעים.
תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות בשר
הגרסה החגיגית של הממולאים - השף יוסי שטרית ממלא תחתיות ארטישוק בקציצות בשר מתובלות בצנוברים, פטרוזיליה, בהרט ובורגול, וברוטב פלפלים וגזרים.
קציצות בקר עם כרובית
ואלה כבר קציצות של אבי לוי, המנצח הגדול של עונה 2 של מאסטר שף, ששוחות ברוטב עגבניות חרפרף לצד פרחי כרובית מטוגנים. סמכו על אבי, זה טעים רצח.

צלי כתף ביין
למעשה מדובר פה בביף בורגיניון, אבל בגרסה שקל וכיף להכין בבית. היין ותפוחי האדמה כבר בפנים, והבישול הסבלני הוא סוד ההצלחה.
תבשיל צלי לחמישה
צלי בקר כהלכתו עם מרכיבים קלאסיים. למי שרוצה להגיש על שולחן החג מנת בשר קלאסית ומסורתית.
ועוד כמה מתכוני בשר:
קבב טלה
והנה עוד בשר טחון אחד, אבל בגרסה קצת אחרת. מכירים את הקבב המפורסם של דוחול ספאדי? אז זה לא מספיק להכיר, הגיע הזמן גם להכין אותו בבית.
רצועות וייסבראטן ברכז רימונים
הווייסבראטן הוא נתח מאורך וחסר שומן הצמוד לירך. המתכון הזה של השף אבי שטייניץ מספק לנו מנה עסיסית של רצועות וייסבראטן על מצע ריזוטו, גריסי פנינה ושורשים לבנים, עם נגיעות מתוקות של רימונים וסילאן. מנה מרשימה במיוחד לכל ארוחה חגיגית.

בשר ראש לראש השנה
בשר ראש, כל עוד לא מוותרים על הבישול הארוך שהוא כל כך אוהב, הוא אחד הנתחים הטעימים ואין מנה סמלית יותר לחג. מה שנקרא, שנהיה לראש.

ומנות לא בשריות
תבשיל חומוס ומנגולד
תבשיל קדירה צמחוני וטבעוני של גרגירי חומוס, מנגולד, וגם כרישה, שום ולימון ותיבול כמוני. בריא ברמות, טעים ברמות, ישמח מאוד כל סועד טבעוני או צמחוני בשולחן.

קציצות דגים ברוטב אדום אש
שנייה לפני הסלמון, סיר קציצות דגים מהמם (טונה ונסיכת הנילוס).

סלמון וכרישה בנייר אפייה
מכל הדרכים להכין סלמון, זאת האחת שאנחנו הכי חמים עליה כרגע.

לביבות זוקיני ועדשים כתומות
צמחוניות, טבעוניות, בריאות ונהדרות, ואם אין לכם זוקיני הן יעבדו מעולה גם עם כרובית.

עלי פילו ממולאים ירקות
סיר צבעוני ויפה עם מעט שמן והמון טעם, וכולו צמחוני וטבעוני.

סינייה בורי עם חצילים, עגבניות וטחינה
את החיבה שלנו לסינייה אנחנו לא מסתירים - להפך, אנחנו גאים בה מאוד! - וגם בגזרת הדגים יש לנו אחת שאנחנו אוהבים במיוחד. אין כאן בשר או עוף, אבל יש דג, חצילים וטחינה כך שתאמינו לנו שמדובר ב"מנה עם בשר" לכל דבר ועניין.

קציצות דגים ברוטב עגבניות עם חומוס כתוש
קציצות דגים הן מנה פחות כבדה מקציצות של עוף או בשר, לכן אנחנו מקבלים בחדווה את חומר הגלם שרעות עזר בחרה לשלב איתן - חומוס מבושל וכתוש, שניצב בין הקציצות גבעות גבעות. אהבנו.

"רוסטביף" סלמון
רגע, ומי אמר שדג לא יכול להיות מנה עיקרית? כאן שי לי ליפא מטפלת בדג בדיוק כמו בנתח סינטה, והתוצאה? עדינה, עסיסית, טעימה ומקורית. מתאים למי שמחפש לצאת קצת מהמסגרת, ולעשות את זה ב(כמעט) כלום עבודה.

קציצות קינואה של רביבה וסיליה
מתכון של בית הקפה המיתולוגי, שאנחנו מוכנים לפגוש על שולחננו בכל יום שהוא - כן, גם בראש השנה.

קציצות עדשים כתומות וקינואה
עוד קציצות, עוד קינואה, אבל הפעם העדשים הכתומות הן הכוכבות. פחות מתחברים לקינואה? תרגישו חופשי להחליף אותה בכל דגן אחר.

סלט כוסמת עם ירקות צלויים ובצל ירוק
מכירים את סלט האורז של אורנה ואלה? אז המנה הזו נהגתה בהשראתה. ולמה עם כוסמת דווקא? כי זה בריא טילים, וגם כי כמה אורז אפשר.

תבשיל ירקות שורש טבעוני
בין אם אתם מארחים טבעונים בחג (יש בימים אלו מישהו שלא מארח טבעוני?) ובין אם סתם חסרה לכם מנה שווה על השולחן - המתכון הזה לירקות שורש ביין אדום בתוספת רצועות סויה בטעם בקר (לא חובה) הוא מענג ממש. תהיו בטוחים שגם אוכלי בשר יבקשו תוספת.
והנה עוד אפציה לקהל טבעוני או צמחוני - בולונז עדשים שגם אוכלי בשר ינשנשו בכיף.