מתכון לפאי לימון טעים וכשר לפסח
חג הפסח הגיע ואיתו החיפוש אחר הקינוח המושלם לשולחן החג. על מנת להקל עליכם, "בוטיק סנטרל" החליטו לפנק אתכם במתכון לקינוח מנצח. בני המשפחה יעופו עליו, ואתם עוד תודו לנו על זה
מתכון לפאי לימון מרנג כשר לפסח 
   
המתכון מתאים ל-10 קלתיות אישיות קוטר 10' או לשתי עוגות פאי קוטר 26'. אביזרים נדרשים: מיקסר, מיקסר מוט חשמלי, ברנר קטן (כמו של קרם ברולה) , תבניות פאי, מערוך, שקי זילוף, פייה משוננת.
לבצק פריך:
250 גרם תערובת קמחים כשר לפסח
150 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
50 גרם שקד מולבן טחון
30 גרם גלוקוזה
2 חלמונים
1 כף מים קרים
קרם לימון:
300 גרם סוכר
200 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
100 גרם חמאה
6 ביצים
5 גרם ג'לטין
גרדה של קליפת לימון
רכיבים למרנג: 
  
200 סוכר
 
 100 חלבון
אופן הכנת הבצק: 
   
1. מעבדים את תערובת הקמחים ואבקת הסוכר במעבד מזון.
 
 2. חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומעבדים במיקסר יחד עם הקמחים ואבקת הסוכר.
 
 3. מוסיפים את החלמונים , המים והגלוקוזה וממשיכים בערבול עד קבלת בצק אחיד.
 
 4. עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
אופן הכנת קרם לימון:
1. ממיסים את הג'לטין במעט מים קרים.
 
 2. מערבבים בקערה את הביצים עם 150 גרם סוכר.
 
 3. מביאים לרתיחה את מיץ הלימון עם יתרת הסוכר.
 
 4. משווים טמפרטורות: יוצקים בהדרגה, תוך כדי טריפה במטרפה, את מיץ הלימון הרותח על תערובת החלמונים. מחזירים את תערובת הקרם לסיר על אש בינונית, תוך כדי ערבוב בכף (לא במטרפה, למנוע הכנסת אוויר), מביאים את הקרם עד סף רתיחה (רואים בועות קטנטנות ראשונות) ומיד מוציאים לקערה.
 
 5. מוסיפים את הג'לטין לקרם הלימון החם ומערבבים היטב.
 
 6. מצננים את הקרם כחצי שעה ובעזרת המיקסר יד מטמיעים פנימה את החמאה הקרה.
אופן הכנת המרנג: 
  
מניחים את הסוכר והחלבון על בן מארי ומבשלים בחום בינוני עד שהסוכר נמס (בערך 45 מעלות).
 
 כשהסוכר נמס, מורידים מהבן מארי, מעבירים למיקסר עם מטרפה דקה ומקציפים במהירות גבוהה עד שהמרנג מתייצב ומתקרר.
אופן הרכבת הפאי:
1. מרדדים את הבצק לעובי חצי אצבע.
 
 2. קורצים עיגולים (גדולים מגודל הרינג) ומסדרים את הבצק בתוך הקלתיות. מקפידים שהבצק יהיה צמוד לתבנית ולא יהיו כיסי אוויר בין הבצק לתבנית. חותכים עם סכין את קצוות הבצק  הבולטים מעל גובה הקלתית.
 
 3. נותנים לבצק לנוח חצי שעה במקרר.
 
 4. אופים את הקלתיות אפייה עיוורת (חותכים ניילון נצמד ומניחים מעל הקלתית, ממלאים את הניילון בקטניות מכל סוג שיש. סוגרים את הניילון על הקטניות ואופים ב-160 מעלות כ-20 דקות (הניילון לא נשרף).
 
 5. מצננים היטב את הקלתית (ניתן להכין ימים מראש).
 
 6. ממלאים את הקלתיות האפויות בקרם לימון, מישרים בעזרת מרית.
 
 7. ממלאים שק זילוף עם פייה משוננת.
 
 8. מעטרים את שולי הפאי בזילופי מרנג.
 
 9. מדליקים את הברנר ומשחימים ברגע, מעט מרחוק, ובזריזות את המרנג.
שיהיה בתיאבון!