mako
פרסומת

חמש מנות קיציות ומתכון אחד למשקה מרענן לימי הקיץ הלוהטים

שלל מנות מרעננות שעושות את העבודה מצויין: מצד אחד בעלות נוכחות ומשביעות, ומצד שני קלילות ומרעננות את בלוטות הטעם והגוף

מאיה לנגר
mako
פורסם:
לימונדה קרה
לימונדה | צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images
הקישור הועתק

הקיץ הוא עונה פתלתלה. גם אם התיאבון לא בשיאו ומושפע ישירות מהצורך להידחק במוקדם או במאוחר לתוך בגד ים, הוא עדיין שם. הבעיה היא שברוב המקרים האוכל מרגיש כבד, מעמיס על הגוף, ומונע מאיתנו להיות קלילים ועליזים בתום טקס הלעיסה. מסעדני הארץ, ועל אחת כמה אלו העובדים עם מטבח עונתי, מודעים לקשר ההדוק שבין אוכל למצב רוח וקלילות הגוף, ולרגל ענת הלחות הרכיבו שלל מנות מרעננות שעושות את העבודה מצויין: מצד אחד בעלות נוכחות ומשביעות, ומצד שני קלילות ומרעננות את בלוטות הטעם והגוף. רגע לפני שאתם נכנעים לשגרת הסלט הבסיסי, אספנו עבורכם חמש מנות קיץ מרעננות וטעימות במיוחד ומתכון למשקה צונן שיעזור לכם להעביר את עומס החום גם בבית

כל הפריך בקערה אחת – "סלט שרימפס" בטאיזו

סלט שרימפס בטאיזו
יח``צ: תמוז רחמן
סלט שרימפס


זריקת רעננות לאוהבי העגבניות – "גספצ'ו אנדלוסי וחומץ חרז" באדורה

גספצ'ו אנדלוסי וחומץ חרז באדורה
יח``צ: קרן ביטון כהן

כתובת: בן יהודה 226, תל אביב

חגיגת מרקמים בתוך הפה – "סלט אצות ים חריפות" ב- TYO

סלט אצות ים חריפות TYO
יח``צ: דרור כץ


הנוף המרהיב מחזק את הטעם - "מאפה גבינת עיזים מעושנת עם אגסים ביין" במטבח של רמה

מאפה גבינת עיזים מעושנת עם אגסים ביין המטבח של רמה
יח``צ: יעל אילן

כתובת: נטף, ד.נ. הרי יהודה 90804

הפתעה קרירה ואלכוהולית לבלוטות הטעם - "מרגריטה פאי" במטבח לילה

מרגריטה פאי מטבח לילה
יח``צ: שרית גופן

כתובת: לילינבלום 43, תל אביב

לימונדה משודרגת לתחילת הקיץ : משקה צונן ומרענן גוף ונפש, עם טוויסט עדין של בזיליקום

מרכיבים (2 מנות):

2 לימונים

שליש כוס סוכר דמררה

4-5 עלי בזיליקום גדולים

מים או סודה

קרח כתוש

100 מ"ל וודקה (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. קורעים את עלי הבזיליקום בידיים וכותשים טוב טוב עם הסוכר בעזרת מכתש ועלי. למשחה נעימה וחלקה יותר, הוסיפו כמה טיפות מים לפני הכתישה.

2. שמים בקנקן את תערובת הסוכר והבזיליקום, סוחטים פנימה את שני הלימונים ומוסיפים מים קרים או סודה, לפי הטעם. בשלב הזה מוסיפים גם את הוודקה, אם רוצים.

3. להגשה: מרטיבים את שולי הכוסות בפלח לימון וטובלים בסוכר. מגישים עם קרח.

לרוויה!