חמש מנות קיציות ומתכון אחד למשקה מרענן לימי הקיץ הלוהטים
שלל מנות מרעננות שעושות את העבודה מצויין: מצד אחד בעלות נוכחות ומשביעות, ומצד שני קלילות ומרעננות את בלוטות הטעם והגוף

הקיץ הוא עונה פתלתלה. גם אם התיאבון לא בשיאו ומושפע ישירות מהצורך להידחק במוקדם או במאוחר לתוך בגד ים, הוא עדיין שם. הבעיה היא שברוב המקרים האוכל מרגיש כבד, מעמיס על הגוף, ומונע מאיתנו להיות קלילים ועליזים בתום טקס הלעיסה. מסעדני הארץ, ועל אחת כמה אלו העובדים עם מטבח עונתי, מודעים לקשר ההדוק שבין אוכל למצב רוח וקלילות הגוף, ולרגל ענת הלחות הרכיבו שלל מנות מרעננות שעושות את העבודה מצויין: מצד אחד בעלות נוכחות ומשביעות, ומצד שני קלילות ומרעננות את בלוטות הטעם והגוף. רגע לפני שאתם נכנעים לשגרת הסלט הבסיסי, אספנו עבורכם חמש מנות קיץ מרעננות וטעימות במיוחד ומתכון למשקה צונן שיעזור לכם להעביר את עומס החום גם בבית
כל הפריך בקערה אחת – "סלט שרימפס" בטאיזו

זריקת רעננות לאוהבי העגבניות – "גספצ'ו אנדלוסי וחומץ חרז" באדורה

כתובת: בן יהודה 226, תל אביב
חגיגת מרקמים בתוך הפה – "סלט אצות ים חריפות" ב- TYO

הנוף המרהיב מחזק את הטעם - "מאפה גבינת עיזים מעושנת עם אגסים ביין" במטבח של רמה
כתובת: נטף, ד.נ. הרי יהודה 90804
הפתעה קרירה ואלכוהולית לבלוטות הטעם - "מרגריטה פאי" במטבח לילה

כתובת: לילינבלום 43, תל אביב
לימונדה משודרגת לתחילת הקיץ : משקה צונן ומרענן גוף ונפש, עם טוויסט עדין של בזיליקום
מרכיבים (2 מנות):
2 לימונים
שליש כוס סוכר דמררה
4-5 עלי בזיליקום גדולים
מים או סודה
קרח כתוש
100 מ"ל וודקה (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. קורעים את עלי הבזיליקום בידיים וכותשים טוב טוב עם הסוכר בעזרת מכתש ועלי. למשחה נעימה וחלקה יותר, הוסיפו כמה טיפות מים לפני הכתישה.
2. שמים בקנקן את תערובת הסוכר והבזיליקום, סוחטים פנימה את שני הלימונים ומוסיפים מים קרים או סודה, לפי הטעם. בשלב הזה מוסיפים גם את הוודקה, אם רוצים.
3. להגשה: מרטיבים את שולי הכוסות בפלח לימון וטובלים בסוכר. מגישים עם קרח.
לרוויה!