mako
פרסומת

תוציאו מהמזוודה: הממתק שעלול לגרום לכם לצרות בנמל התעופה

למרות שמרציפן הוא ממתק תמים לכאורה, הוא עלול לגרום לבלבול של מערכות האבטחה בנמל התעופה ולעיכובים ממושכים. המרציפן מורכב בסך הכל מעיסה של שקדים וסוכר, אבל הצפיפות שלו עלולה להטעות את הסורקים לחשוב שלמעשה מדובר בחומר נפץ. אז מה כדאי לעשות אם בכל זאת מתחשק לכם להביא מרציפן מהטיול?

מערכת מדור החופש
מערכת מדור החופש
mako חופש
פורסם: | עודכן:
בדיקות אבטחה נמל תעופה שדה תעופה
צילום: THIBAUD MORITZ, getty images
הקישור הועתק

רבים מהמטיילים שחוזרים מיעדים כמו אוסטריה, גרמניה ואפילו יוון, מביאים איתם קופסת מרציפן, ממתק על בסיס שקדים, שיכול להיות גם מתנה מושלמת לחברים או פינוק מתוק לעצמכם. עם זאת, הפינוק התמים הזה עלול להיות בעיה רצינית ביותר  בנמל התעופה.

למרציפן יש צפיפות המשקפת סוגים מסוימים של חומרי נפץ. דמיון זה בצפיפות יכול להפעיל אזעקות במערכות אבטחה של נמלי תעופה המיועדות לזיהוי חומרים שעלולים להיות מסוכנים. סורקי הרנטגן הנפוצים בנמלי תעופה מסתמכים על הבדלי צפיפות כדי לזהות עצמים חשודים, והצפיפות של המרציפן, בדומה לזו של חומרי נפץ מסוימים, עלולה לגרום להתרעות שווא, להוביל לעיכובים מיותרים ולחששות ביטחוניים פוטנציאליים.

חנות גרמניה מרציפן
הממתק המתוק יכול להיות בעייתי בנמל התעופה. חנות מרציפן, גרמניה | צילום: Elena Dijour, shutterstock

המדע שמאחורי החשד קשור לעובדה שחומרי נפץ הם בדרך כלל חומרים צפופים, יותר מרוב הפריטים הנפוצים שנוסעים נושאים במטען שלהם, אולי למעט ספרים שגם הם יכולים לעיתים לעורר חשד. מרציפן עשוי מקמח שקדים וסוכר וחולק מאפייני צפיפות דומים לחומרי נפץ, מה שמקשה על סורקי האבטחה להבדיל בין השניים.

כדי להימנע מהצרות שהמרציפן יכול להביא איתו במזוודה, מומלץ למטיילים לנקוט משנה זהירות בעת אריזת הכבודה. פתרון אחד הוא לארוז מרציפן בכבודת היד מכיוון שאנשי האבטחה יכולים לבדוק את החפצים ידנית במידת הצורך, במקום להסתכן בהפעלת אזעקות במערכות של המזוודות הנשלחות לבטן המטוס. לחלופין, מטיילים יכולים לבחור במרציפן באריזה מסחרית, שעשוי לעבור פחות בדיקות בשל המראה והתיוג הסטנדרטיים שלו.

פרסומת

חשוב להגיד שלמרות שמרציפן יכול להפעיל את האזעקות של הבדיקות הביטחוניות בשל הדמיון שלו לחומרי נפץ מסוימים, הממתק המענג הזה אינו מהווה איום כלשהו. הצפיפות המתעתעת של המרציפן היא כאמור בגלל הסוכר והשקדים ובוודאי לא בגלל חומרי נפץ.