mako
פרסומת

הגיע הזמן להכיר: המקומות המומלצים מחוץ לפאפוס

קפריסין השכנה הפכה ליעד המועדף, הנוח והנעים של הישראלים בתקופה הזאת. ובזמן שהרוב נשארים בתחומי המלון, באי הקטן יש לא מעט מקומות מפתיעים עוד שאפשר לגלות. יצאנו ליום טיול מחוץ לפאפוס והגענו ליקב מומלץ, תערוכה חינוכית, מסעדה טובה ושיט מוכר שאסור לפספס

נתי נעים
mako
פורסם: | עודכן:
לאצ'י, קפריסין
צילום: Philip Bird LRPS CPAGB, shutterstock
הקישור הועתק

עם הזמן, קפריסין הופכת לבחירה המושלמת לנופש הישראלי. תמצאו בה תרבות, ים, טבע, קולינריה ויחס חם, שהופכים אותה ליעד מבוקש.

אם אתם מחפשים להסתובב קצת ולצאת מהמלון, יש בקפריסין לא מעט מה לראות. נתמקד בטיול יום בסמוך לפאפוס שמשלב נופים עוצרי נשימה, תרבות אותנטית, אוכל משובח וחוויה ימית בלתי נשכחת, הכל ביום אחד:

פותחים את היום בסטייל

יקב Vasilikon

היקב
צילום: נתי נעים

נתחיל את היום עם טעימת יין ביקב Vasilikon, מהיקבים הבולטים והוותיקים ביותר באזור. היקב ממוקם על צלע גבעה בכפר קאתיקאס ומשלב מסורת בת עשרות שנים עם עיצוב מודרני ונוף מרהיב. כאן תוכלו להשתתף בסיור מודרך במרתפים, לראות את תהליך הייצור מקרוב, ואז לשבת במרפסת התצפית וליהנות מטעימות של יינות לבנים, אדומים, רוזה ואף קינוח. היין הלבן Vasilikon Xynisteri הוא גאוות המקום עם מספר פרסים ממגזינים עולמיים, עשוי מענבים מקומיים. הטיפ שלי ליקבים בקפרסין: תנסו את הזנים המקומיים, קפריסין מתחילה לגלות ולייצר זנים שייחודים לה.

מיקום: Kathikas
שעות פתיחה: שני עד שבת, 9:00–17:00 | סגור בימי ראשון
לעוד פרטים


פנינה אקולוגית באיניה

מוזיאון הצבים של לארה

מוזיאון צבים
צילום: נתי נעים

במרחק קצר מהיקב, בכפר איניה, שוכן מוזיאון קטן אך ייחודי - Lara Turtle Museum, המוקדש לצבי הים שמגיעים להטיל את ביציהם בחוף לארה המוגן. במוזיאון תמצאו מוצגים על שני מיני צבים בסכנת הכחדה – הצב הירוק והצב החום, כולל שלדים, תיעוד היסטורי של פרויקט השימור, ביצים חנוטות, תצוגות וידאו אינטראקטיביות ועוד. הביקור קצר אך מעניין במיוחד – דרך נהדרת לחבר את הטיול לתחום האקולוגיה המקומית.

פרסומת

מיקום: כפר Innia
שעות פתיחה: כל השבוע, 10:00–16:00
כניסה חינם או תרומה סמלית


מסורת חיה

Droushia Workshop

סדנא בכפר דרושיה
צילום: נתי נעים

בכפר דרושיה, בין סמטאות אבן ובתי קפה קטנים, מסתתרת סדנה מיוחדת שמוקדשת לאמנות ולמלאכות קפריסאיות מסורתיות. המקום הוא יוזמה מקומית שמביאה לחיים את תרבות העבודה הידנית – כולל אריגה, קרמיקה, סבון טבעי ורקמה. המבקרים יכולים לצפות באומנים בעבודתם, להתנסות בעצמם ביצירת פריט קטן (בתיאום מראש), ואף לרכוש פריטים מקוריים כמתנות או מזכרות – כולם תוצרת מקומית, אותנטית ובאיכות גבוהה.

טיפ: שווה לבקש סיור מודרך קצר – בעלת המקום תשמח לספר את סיפורי המסורת. אנחנו התמקדנו בציור על דלעת שאותה הופכים לכלי ליין ואחר כך שילבנו גם סדנת אריגה.

מיקום: Droushia
שעות פתיחה: שני עד שבת, 10:00–17:00 | בתיאום מראש
משך הביקור: כ-45–60 דקות


הפסקת צהריים מול הים

מסעדת Yּ+P

לאצ'י מסעדה
צילום: נתי נעים

המשכנו אל לאצ’י, כפר דייגים שליו לחופי הים. שם, על קו המים, שוכנות מספר טברנות, בהן ניתן לבחור בין מסלול דגים או בשרים. מכיוון שאנחנו בכפר דייגים היה לנו ברור שננסה מסלול דגים. נכנסו למסעדת Y+P, המקום מציע שפע של דגים טריים שנתפסו באותו יום, מנות כמו קלמרי מטוגן, מוסקה, חומוס ביתי, וגם מנות טבעוניות. המסעדה פונה ישירות לנוף הים והמפרץ, ויש לה אווירה רגועה במיוחד.


הרפתקה בים

שייט ל-Blue Lagoon

שיט ללגונה הכחולה
צילום: אורלי גנוסר
פרסומת

את חלקו השני של היום הקדשנו לים. שייט הוא אחד משיאי הביקור בקפריסין – שילוב מושלם של מים צלולים, נוף פראי, ומים בגווני טורקיז שלא רואים כל יום. מנמל לאצ'י יוצאות מספר חברות שייט למגוון אתרים, אך המקום המומלץ ביותר שאסור לפספס הוא הבלו לאגון - Blue Lagoon.

את השיט עשינו עם חברת Latchi Queen. שעות הפלגה: 12:00–15:30 או 15:30–19:00 (יש לבדוק לפי עונה). מחיר: החל מ-25 אירו לאדם. החברה משפחתית ומקסימה והאונייה גדולה מספיק בכדי לא להרגיש את הגלים אך לא המונית כמו חברות אחרות שראינו שם.

רגע השיא בשיט זה העצירה ב-Blue Lagoon – לגונה מדהימה ביופייה, מושלמת לשחייה ושנורקל. אי אפשר לתאר את יופי החוף, או את הצבעים של הטורקיז. באמצע הים יש סירת "גזלן" שמוכרת בירה, יין וארטיקים.

טיפ: הביאו בגד ים, מגבת, קרם הגנה ומצלמה אטומה למים.


נתי נעים הוא מנהל קבוצת יין יקבים ומה שביניהם ובעל חברת היין MyYain. פרטים נוספים בעמוד הפייסבוק והאינסטגרם