mako
פרסומת

רק מילה טובה או שתיים, לא יותר מזה

אופיר הפתיעה עם מקלובה מתוקה, אבל האוכל הביתי שלה לא היה מספיק מעניין בשביל התוכנית. עמי הכין ביף וולינגטון כורדי ולא עשה רושם, וגם חלת האסאדו של זוהר לא הצליחה להעביר אותה לשלב הבא. אבל שני סינרים כן חולקו בפרק: אחד לאלעד, בעל היד הטובה שקנה את השופטים במז'וז'ין וחרירה, ואחד לחיים - הפולני שבכלל הכין אוכל ים תיכוני. לפעמים כל מה שצריך זה מילה אחת מחיים כהן

ניצן לנגר
פורסם:
האודישן של חיים רבינוביץ'
חיים רבינוביץ'. מילה אחת מחיים השופט, וחיים המתמודד קיבל סינר | צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת 12
הקישור הועתק

מקלובה מתוקה! איתה מתחיל פרק האודישנים השישי – עם מקלובה ותפילה. זה דחוס, זה מתוק, זה לא מבושל מספיק ומבושל מדי בו זמנית – הדעות סביב השולחן חלוקות. ובכל זאת, ההתענגות על האורז המתוק, הערמונים ושאר המרכיבים הלא צפויים שאופיר ברוך הכניסה למקלובה המתוקה מצליחים מעבירים אותה לשלב האודישן מול השופטים, שם היא מכינה להם קציצות חצילים וסלטים רומניים עם הרבה שום ומספרת איך הכירה את בעלה. הקציצות טעימות, התוספות טובות, הסיפור האישי מקסים, אבל השופטים חושבים שזה לא מתאים למסגרת התחרות, על אף שהיה להם טעים ונעים.

גם בלב האודישן הבא עומדת מנה מסורתית: ביף וולינגטון שמקבל עדכון גרסה כורדי. אחרי שהשופטים פורסים את הכיכר, מתגלות שכבות שנראות להם משונות: רולדת בשר ובתוכה עלי גפן ממולאים ובשר טחון. אהרוני תומך בקו המחשבה של עמי סחראי, השאר מתקשים להשתכנע: אייל משתמש בדימויים מעולם התחבורה, רותי מסכמת ב"לקחתי, דחפתי והלכתי" ומודה שחסר לה חן במנה, ולבסוף - הם נפרדים מעמי בנימוס, בהבנה שפשוט לא מספיק טעים להם.  

האודישן של אופיר ברוך
אופיר ברוך. הקציצות טעימות, הסיפור האישי מקסים, אבל השופטים חושבים שזה לא מתאים | צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת 12

אלעד אלזרה מגיש לשופטים מז'וז'ין עדינים, טעימים וחריפים ומהר מאוד הם קוראים לו להיכנס. אלעד מספר על האהבה שלו לבישול, למטבח, לסבתות שלימדו אותו הכל, ומוזג לשופטים חרירה לצד פרנה שהכין. בניגוד לשני האודישנים הקודמים בפרק, שעסקו גם הם באוכל ביתי ופשוט, אצל אלעד השופטים מבחינים ב"יד טובה": למרות שיש להם קצת טענות על המרק – הם מעניקים לו סינר באהבה. 

זוהר אביטן מתבססת על מנת לחם הבשר האיקונית של אלקנה ויוצרת חלת אסאדו. מיכל מתעקשת לבצוע, אהרוני חותך ומתחיל דיון על תפיחת הבצק, על סיביות הבשר, ובכלל - מעלה את השאלה החשובה: האם הרעיון שמאחורי המנה בבסיסו טוב מספיק. למרות הטעמים הטובים, זוהר לא עוברת. 

האודישן של אלעד אלזרה
אלעד אלזרה. לשופטים יש קצת טענות על המרק, אבל הם מעניקים לו סינר באהבה | צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת 12
פרסומת

עוד איש צבא מגיע לאודישנים – הפעם מדובר בקצין הקבע חיים רבינוביץ' - והוא הולך על קטאייף. כן, פולני שמכין את קינוח הדגל של הרמאדן. מלבד רותי, כולם נהנים מהכיסונים הספוגיים של חיים ומחליטים לקרוא לו להיכנס. הוא נכנס עם סיח שווארמה מתגלגל ומכין לכל שופט חצי מנה עם פיתה שהכין בעצמו. בבצק שלה יש שום וזעתר, ובתוכה - נתחי בשר, סלט משוואיה ויוגורט. שוב, רותי נכנסת לתפקיד הקשוחה, ואותה הפיתה של חיים לא מרשימה. חיים השופט רק אומר לרותי מילה והנה – חיים המתמודד כבר מקבל סינר. אותנו באופן אישי מעניין לגלות כמה מנות שווארמה נוספות יוגשו העונה לשופטינו, וכמובן: מהו סוד כשרון השכנוע של חיים כהן.