mako
פרסומת

אייל שני: "קיבלתי איומים על החיים שלי, אני תחת סכנה"

המצב מחוץ לגבולות המדינה הפך ללא פשוט להרבה תיירים ישראליים, אבל לא רק. גם בעלי עסקים שמקומותיהם מזוהים עם המדינה הפכו לקורבן של מחאות נגד ישראל, לפעמים גם אלימות. אחד מהם הוא השף אייל שני, שסיפר בריאיון כי לאחר שמסעדתו באוסטרליה הותקפה, הוא מקבל איומים על חייו

דסק קשת 12
mako
פורסם: | עודכן:
אייל שני
אייל שני | צילום: חדשות 12
הקישור הועתק

השף אייל שני מצא עצמו מתמודד לאחרונה עם ההשלכות של הכעס בעולם על פעילות ישראל בעזה. מסעדתו בעיר מלבורן, בה מתנהלות לא מעט מחאות ברחובות פרו-פלסטיניות, הושחתה על ידי מפגינים תוך קריאות "מוות לצה"ל". בריאיון לחיים אתגר ומעיין אדם, שופט "מאסטר שף" (פרק חדש בשבת, אחרי החדשות, קשת 12) חשף שהוא עדיין מקבל איומים.

"קיבלתי איומים על החיים שלי מיותר מארץ אחת, אז אני מודע שאני תחת סכנה", סיפר שני ושיתף בתוכן שלהם: "המקור של האיומים בדרך כלל מגיע באינסטגרם דרך חשבונות לא מזוהים, אומרים לי דברים כמו 'בלילה אתה מלטף עגבניות, ביום אתה רוצח אנשים בעזה'. זה מפחיד, זה עושה צל שהולך ומתגבר. דווקא בתקופה הזאת אני פותח עוד ועוד מקומות, זה מין אינסטינקט יהודי שככל שיכו אותנו, ככה נרבה, אני סומך על גורלי הטוב".

אבל אתה כן פותח מסעדות.
"עד לפני המלחמה לא הייתה גאווה, עונג וכבוד יותר גדולים מאשר לייצג את העבודה המופלאה של אוכל שהשפים הישראלים עושים פה, יש לנו בסוף את המטבח הכי טוב בעולם. היום לבוא לאכול אצל הישראלים זה כמו לבוא לאכול אצל הצורר, ככה זה נדמה לאנשים. אני רואה שינוי דמוגרפי במי שבא לאכול אצלנו, אני עומד מלא, מפוצץ אפילו, אבל הקהל התחלף. בחגים, ליהודים יש תמיד כסף, הם עוזבים את הערים, נוסעים לנפוש ואני רואה שאני עומד ריק. הקהל שלי היום בעולם הוא ישראלים ויהודים, הרבה פחות מקומיים".

לאן זה הולך?
"אנחנו נמצאים באזור אסון לכל העמים בסביבה, לישראלים וגם לשכנים. מלחמות באות כדי לקדם איזו אבולוציה, לעשות איזה שינוי, הן מתחילות מאיבה והמטרה היא להגיע לשלום. פה המחירים שמשלמים הם יותר מדי גדולים, אפילו בקנה מידה אבולוציוני, אז אנחנו די מנודים בעולם".

אני מניחה שאתה מקבל סרטונים לא פשוטים בכלל.
כן, אני מקבל סרטים ישר וזה נראה כמו פוגרום, אם זה בארצות הברית, אז זה קורה לי באמצע הלילה ואם זה באירופה, אז זה דומה לשעות שלי. באמצע הלילה, אם אתה מתעורר משינה, אתה לא יודע באיזה זמן ובאיזה מקום בהיסטוריה זה קורה".

פרסומת

שני התייחס גם למתמודד רון שירזי, יוצר התוכן הקולינרי, שבאודישן שלו נאמרו דברים ביקורתיים מצד השופטים על התחום הזה: "מאיפה מגיעים המתכונים חיים ומעיין? ממישהו שעבד במטבח יום ולילה, הלך לשוק, סחב שקים, שטף את הבוץ מתפוחי האדמה, חתך וחשב מה אני עושה מזה, אוכל זה דבר ממשי, מישהו צריך לקיים אותו. היום באודישנים לא צריך לנחש במה מישהו צעיר עוסק, הוא יוצר תוכן, אם כל העולם יהיה כזה, אתה בסוף תבוא למסעדה ויגישו לך אינסטגרם לאכילה. הגיע הדור הזה, אני מסתכל עליהם בחצי חיוך, אני מכיר בזה, אני מקבל את זה, אבל לא כאמת מוחלטת".