1מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). אופים את הבטטה (שלמה, עם הקליפה) במשך כ-30 דקות, עד שהיא מתרככת.
2טורפים היטב בכלי צר וגבוה את הביצים והטחינה. מוסיפים את החלק הפנימי של הבטטה (ללא הקליפה) ואת יתר המצרכים, ובעזרת בלנדר מוט טוחנים הכל לבלילה אחידה.
3משמנים מחבת ויוצקים פנקייקים קטנים. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה. אם רוצים לאפות: יוצקים לביבות קטנות על נייר אפייה משומן קלות, ואופים ב-180 מעלות 15-20 דקות, עד להזהבה.
*ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Gourmet Institute בניו יורק, מחברת הספר פשוט לבשל בריא, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.